Asta este o reteta care se poate face oricand
pentru ca nu are ingrediente “pretentioase” (oricand le poti avea in casa…) 

Ingrediente:
Crema:
200 g zahar
200 g unt (1 pachet)
1/2 litru de lapte
4 linguri de faina ( nu cu varf!)

400-500 g biscuiti populari
si inca aprox. 150 ml lapte pentru inmuiat biscuitii

Se face asa:

Crema: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine tot lichid
(amestecati des sa se topeasca toate cocoloasele de zahar care se formeaza).

Zaharul a devenit lichid

(atentie, nu il lasati sa se inchida la culoare prea mult pentru ca devine amar, supravegheati-l continuu)

Cand zaharul este complet lichid se adauga pachetul de unt
si se amesteca pana se topeste untul.

Aici este topit untul in intregime.

Apoi se adauga laptele (din care opriti cca 50-100 grame) si se amesteca bine
din cand in cand pentru a topi orice rest de zahar ramas pe fundul vasului.

Pana se topeste zaharul se amesteca laptele oprit cu cele 4 linguri de faina
(laptele se pune treptat peste faina si se amesteca pentru a nu ramane cocoloase)
pana se formeaza o pasta moale omogena.

Cand zaharul de pe fundul vasului este topit turnam in amestecul de faina si lapte,
incet, amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase.
Se fierbe crema in continuare si se amesteca continuu pentru a nu se lipi de vas
pana se obtine o ciulama. Este gata cand incepe sa faca bule de aer de la fiert.

Se da crema la racit (eu am pus-o afara pe pervazul geamului pentru a se raci mai repede)
si se amesteca din cand in cand in ea pentru ca se formeaza desupra o crusta mai tare.
Cand crema este putin calduta (sau s-a racit) se iau biscutitii si o tava
(de preferat de forma patrata sau dreptunghiulara)
si se aseaza un strat de biscuiti (unul langa altul).
Biscuitii in prealabil se inmoaie in lapte (eu am pus in lapte un pliculet de zahar vanilat) – fiecare
biscuite 5-6 secunde pe fiecare parte dar nu foarte mult pentru a nu se inmuia prea tare.

Se aseaza un rand de biscuiti,

apoi crema peste ei, din nou biscuiti (nu uitati sa ii inmuiati in lapte)
din nou crema si tot asa… cat vreti de inalta prajitura (sau cat de multi biscuiti aveti).
Eu am pus 4 straturi de biscuiti.

Deaspra acoperiti cu crema si ornati cu ce vreti voi.

Eu am pus nuca de cocos. Merge si cu nuca macinata, stafide, sau orice altceva.
Nb. Prajitura se poate face cu orice fel de crema, data viitoare o sa o fac cu crema de lamaie.
Dam la frigider pt 1-2 ore sa se mai inmoaie biscuitii.
Prajitura se pastreaza la frigider.
A iesit cam asa:

Si taiata o feliuta pt voi 🙂
Enjoy!