150 g unt
150 g zahar
3 oua
200 g faina
100 g visine
100 g stafide
2 plicuri de zahar vanilat
50 g de nuci taiate bucati miciCum se face:
Ouale intregi se bat putin cu mixerul pana devin mai spumoase. Se amesteca bine untul cu zaharul si se toarna treptat ouale batute, amestecat in permanenta. Punem si faina.
Apoi se adauga stafidele, nucile si visinele. Eu am pus visine congelate pe care le-am taiat bucatele mici si le-am stors bine in hartie absorbanta
(pentru a nu colora prea mult aluatul, dar tot nu a avut culoarea de la reteta Irinei – ea folosind coacaze).
Turnati compozitia in tava (eu am avut tava de 20×25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina
si dati la cuptor timp de 35 de minute la 180°C (foc mijlociu).
A iesit f buna, s-a mancat imediat.
Data viitoare o sa o incerc cu piersici sau caise din compot in loc de visine.
Ce fain ti-a iesit, Edith!
…parca-i un baton de cioco 😛
Da’ te rasfeti, nu gluma! :))
…te puuup!
Merci, Laura! Daca al meu e baton de cioco sa o vezi pe a Irinei… Yammy…
Am fost acasa la ai mei si am vrut sa le duc ceva bun 😛
Pooop!
Ma tenteaza rau prajiturica asta…numai ca inainte sa ma apuc de ea am 2 intrebari:
1. praf de copt nu ai pus?
2. cum ai obtinut culoarea aia alba asa de frumoasa?…parca are o glazura din serbet asa pare. Sau ai un cuptor mai special?
Iulia sa stii ca e tare buna. Ingredientele sunt cele scrise (nimic in plus).
1. Praf de copt nu am pus (fata de la care am luat reteta nu avea cand a facut-o si a facut-o fara, drept urmare si eu la fel :P) Neavad praf de copt iese mai “indesata” ca o praji cu cereale…
2. mie culoarea chiar nu mi-a placut ca s-a cam inchis de la sucul de visine… (prajitura originala – dc te uiti pe linkul de la reteta – zici ca e ciocolata alba asa de frumoasa e…) Deci nu are absolut nimc desupra. Cum am scris in reteta, exact asa am procedat.
Ca sa iti iasa mai deschisa la culoare poti folosi piersici/caise din compot sau confiate.
sa-mi trimiti o poza cand o faci 😉
merci mult :*
ma apuc de ea astazi cu incredere.
te rog sa-mi spui de unde ai cumparat lapte condensat sub forma asta ca eu nu am gasit nicaieri
La prajitura asta nu am folosit lapte condensat..
Daca te referi la cel folosit la Coconut ice http://edithfrincu.blogspot.com/2008/12/coconut-ice.html , l-am luat de la o macelarie arabeasca – Halal se numeste si este pe Sos. Virtutii (asta daca esti din Bucuresti).
am si eu intrebare…in ingrediente spune si 200 g faina…dar la preparare unde se pune in compozitie sau doar pe taava?
Am omis eu sa scriu, faina o poti pune inainte de nici, stafide si visine.