prajitura cu pere de post

O prajitura delicioasa pe care am incercat-o acum ceva vreme si care mi-a placut tare mult.

Am plecat de la ideea prajiturii cu mere si nuci, insa am modificat-o putin.

Ce a iesit, nu va pot decat povesti, asa ca trebuie sa o incercati! A iesit usor umeda, ca o brownie… blonda 🙂

Daca nu vreti sa iasa umeda, puneti in compozitie para tocata cuburi si nu rasa pe razatoare cum am pus-o eu.

Ne trebuie:

1 pahar de zahar

1 pahar de apa

1/2 pahar de ulei

2 pahare de faina + 3 linguri

1 lingurita praf de copt

2 pere mari coapte si aromate

1/3 lingurita sare

vanilie

1/2 lingurita turmeric (optional)

ciocolata neagra – pt ornat (optional)

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Am folosit un pahar de 300 ml, cel din imagine.
Important este sa masurati toate ingredientele cu acelasi pahar.

pahar

Cum se face:

Cernem faina amestecata cu sarea, praful de copt si turmericul (daca folositi – pentru culoare…).

Dizolvam zaharul in apa amestecata cu ulei, pe foc, apoi adaugam vanilia, faina si omogenizam bine cu un tel.

Adaugam si o para rasa. Cum am spus, date prin razatoare, perele se fvor transforma intr-un piure, asta ducand

la obtinerea unei prajituri umede. Daca nu o doriti asa, taiati para cubulete si o adaugati in compozitie.

compozitie prajitura

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra punem felii din cea de-a

doua para.

prajitura in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 50 minute.

Taiem cand se raceste si ornam cu ciocolata neagra topita (optional).

Tare buna si aromata a iesit. Mi-a placut mult.