O prajitura delicioasa pe care am incercat-o acum ceva vreme si care mi-a placut tare mult.
Am plecat de la ideea prajiturii cu mere si nuci, insa am modificat-o putin.
Ce a iesit, nu va pot decat povesti, asa ca trebuie sa o incercati! A iesit usor umeda, ca o brownie… blonda 🙂
Daca nu vreti sa iasa umeda, puneti in compozitie para tocata cuburi si nu rasa pe razatoare cum am pus-o eu.
Ne trebuie:
1 pahar de zahar
1 pahar de apa
1/2 pahar de ulei
2 pahare de faina + 3 linguri
1 lingurita praf de copt
2 pere mari coapte si aromate
1/3 lingurita sare
vanilie
1/2 lingurita turmeric (optional)
ciocolata neagra – pt ornat (optional)
– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –
Cum se face:
Cernem faina amestecata cu sarea, praful de copt si turmericul (daca folositi – pentru culoare…).
Dizolvam zaharul in apa amestecata cu ulei, pe foc, apoi adaugam vanilia, faina si omogenizam bine cu un tel.
Adaugam si o para rasa. Cum am spus, date prin razatoare, perele se fvor transforma intr-un piure, asta ducand
la obtinerea unei prajituri umede. Daca nu o doriti asa, taiati para cubulete si o adaugati in compozitie.
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra punem felii din cea de-a
doua para.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 50 minute.
Taiem cand se raceste si ornam cu ciocolata neagra topita (optional).
Tare buna si aromata a iesit. Mi-a placut mult.
Suna bine! 🙂 Dar am si eu o intrebare: tot aud vorbindu-se de ciocolata neagra de post. Dar eu nu am gasit niciuna la raft. Mi-ai putea da vreo sugestie, te rog?
Laura, ce anume ingrediente contine acea ciocolata pe care o gasesti tu de spui ca nu este de post?
Intamplator am 2 ciocolate amarui acum in casa. Iti citez ingredientele:
1. Weinrich’s 1895 Noir – Masa de cacao, unt de cacao, zahar
2. Heidi Dark Espresso – zahar, masa de cacao, unt de cacao, cafea macinata, emulsificator: lecitina de soia, arome: extract natural de vanile si expresso.
Deci daca eu am doua si ambele sunt de post, sunt sigura ca sunt multe altele in magazine. Nu stiu la ce sortimente te-ai uitat tu, dar cu siguranta Heidi, probabil si Kandia si Milka varianta neagra sunt de post. Nu garantez pentru cele ieftine. Trebuie sa te uiti mai cu atentie…
Si eu tot Heidi servesc! 🙂 Poate sunt maniaca eu, dar pe Heidi scrie ca ar putea contine urme de lapte sau ceva de genul ( ca nu mai am ambalajul :()
Hai maaah, ne cramponam de “urme” 😀
Nu mai pui cioocolata deasupra atunci, daca esti asa stricta 😉 Va fi foarte buna si asa.
Sunt convinsa! Merci oricum! Admir enorm munca ta! 😡
Cu placere! 🙂
Nu stiu ce smiley e ala, eu am vrut sa-ti pun o inimioara! 🙂
arata super bine.deja mi s-a facut o pofta!cu siguranta o voi incerca!sper sa manance si printesele mele!inca o data multumim pt retetele tale minunatele cu care ne incanti in fiecare zi!o saptamana minunata iti doresc!
Oana, ma bucur ca iti place. Sper sa fie pe gustul tau. Te astpt cu impresii.
O saptamana frumoasa sa ai si tu! 🙂
Am facut prajiturica aseara! O incantare de post pentru papilele mele gustative! 🙂 Am inlocuit o jumatate de pahar de faina cu fulgi de cocos. Mi-a placut mult aroma si textura umeda!
Laura, ma bucur tare ca ti-a placut. Super ideea cu fulgii de cocos 🙂
Era cu ‘mi-au placut’. Mai greseste omul! 🙂
Cat inseamna o cana? Multumesc!
Masori cu cana cantitatile, Andreea, Aceeasi cana. O cana normala de 250 ml.