De ce ar trebui sa facem prajituri cu crema doar de ocazii speciale? Unde scrie asta? Nicarieri! 🙂
Asa ca pe principiul: mi-e pofta de o prajitura cu mousse de cocos a aparut prajitura asta.
Buna, lejera, nu prea dulce, cu aroma de cocos, low carb, fara gluten, fara zahar. Ideala! 🙂
Eu am adaugat in mousse-ul de cocos si lapte praf de cocos pentru un plus de savoare.
Nu este obligatoriu sa adaugati lapte praf, dar va recomand sa o faceti.
Ne trebuie:
Pentru blat:
100 g unt
3-4 linguri xylitol
3 oua
vanilie, un praf de sare
100 g faina de migdale
2 linguri cu varf de cacao
1 lingurita cu varf praf de copt
Pentru mousse-ul de cocos:
400 ml lapte de cocos
2 linguri xylitol
3 linguri cu varf lapte praf de cocos (optional)
2 foi de gelatina (4 g)
ciocolata neagra pentru ornat (optional)
– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –
Cum se face:
Acestea sunt cele doua ingrediente pentru mousse: laptele praf de cocos si laptele de cocos.
Este laptele de cocos cel mai bun pe care l-am incercat pana acum.
Ambele le puteti comanda pe adiograsime.ro.
Mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu sare si xylitol cca 1 minut, apoi adaugam ouale
pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam faina de migdale amestecata in prealabil cu praful de copt
si cacaoa si omogenizam compozitia cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt pe fund si unsa
cu ulei pe hartie si pereti (se desprinde hartia mai repede asa) si coacem la cuptorul preincalzit
la 180 C pentru 20 minute. O lasam sa se raceasca in tava 15 minute, apoi, o scoatem din tava si cu
atentie desprindem hartia de copt de la baza prajturii. Punem blatul inapoi in tava si il lasam sa
se raceasca complet pana preparam mousse-ul de cocos.
Mixam laptele de cocos (bine racit) cu xylitol cca 2 minute la viteza mare (daca cutia de lapte are mult lichid apos,
mai aruncati din el). Dupa cele 2 minute, adaugam laptele praf si mixam din nou pana la omogenizare.
Inmuiem foile de gelatina in apa rece pt 5 minute si apoi le dizolvam in 2 linguri de apa fierbinte,
;e punem peste laptele de cocos si omogenizam incet cu o spatula.
Dam crema la frigider cca 20-30 minute pentru a se intari putin si apoi o intindem in strat uniform peste blat.
Dam la frigider minim 2 ore inainte de a o servi. Ornam (sau nu) cu ciocolata neagra topita deasupra.
Enjoy the goooood cake! 🙂
Doamne, cum arata !!!!!!
Si e asa de buuunaaa 🙂
oooo..ce minunatie!
Eu am terminat faina de migdale la tortul cu rom si cacao, care a iesit exceptional 🙂
As incerca insa reteta..oare pot inlocui cu faina alba?..cam cate grame?
Corina
Corina, nu am incercat decat asa. Eu zic sa astepti, nu stiu sa-ti spun o cantitate si sa-ti garantez ca va iesi… Incearca cu 100-120 g, dar nu garantez. 🙂 Sau da o fuga la Kaufland, eu de acolo iau migdale macinate. ;_
Ma bucur ca ti-a placut tortul cu rom si cacao 🙂
As vrea sa stiu daca pot inlocui faina de migdale cu faina de cocos. Am vazut ca la tortul de cocos ai folosit faina de cocos si retetele mi s-au parut similare exceptand cacaua,
Olimpia, poti inlocui, insa cred ca va trebui sa folosesti o cantitate mai mica (dupa cum vezi la tortul de cocos sunt 120 g faina de cocos la 6 oua si 150 g unt TOPIT – important si asta, deci cantitate mult mai mare lichida…). Deci poti incerca sa pui 70-80g de faina de cocos intai si vezi ce consistenta a aluatului obtii.
Scuze pentru raspunsul intarziat.