prajitura cu mere 1

Astazi avem o prajitura delicioasa, pufoasa, plina de nuci, cu mere, de post.

M-a surprins foarte placut pentru ca este delicioasa, nu zici ca este o prajitura de post.
Trebuie sa o incercati. Eventual si cu mici bucati de mar in aluat.
Cred ca ar fi delicioasa si asa prajitura cu mere si nuci.
Ne trebuie:
1 pahar zahar
1 pahar apa
1/2 pahar ulei (de preferat din samburi de struguri)
2 pahare faina
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite zeama de lamiae
1/2 lingurita praf de copt
1/2  pahar nuca macinata
1-2 mere
un praf de sare
-dimensiuni tava: 21 x 25 cm –
Am folosit un pahar de 300 ml, cel din imagine.
Important este sa masurati toate ingredientele cu acelasi pahar.
pahar
Cum se face:
Simplu de tot. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Punem zaharul in apa + ulei pe foc, amestecand pana se dizolva.
Inlaturam de pe foc, stingem bicarbonatul cu lamaie si il adaugam peste apa cu zahar si ulei.
Adaugam apoi si nuca macinata, omogenizand cu un tel, apoi adaugam faina,
omogenizand din nou, cu telul bine.
aluat prajitura
Turnam amestecul intr-o tava (eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am
uns cu ulei si tapetat cu fain ape pereti – a fost perfect asa).
Punem felii de mere deasupra (recomand sa le taiati mai groase – eu le-am taiat cam subtiri).
prajitura in tava
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 minute.
prajitura in tava 1
Foarte buna si aromata. Nici nu zici ca este de post.
Enjoy!
prajitura cu mere 2
Nota: Recomand sa folositi o tava mai mare. Cred ca 25 x 30 cm ar fi ideal, prajitura mea a iesit cam inalta (cca 5-6 cm in centru).

 Sursa reteta

 

———————————————————————————————

Dragii mei, de astazi Edith’s Kitchen are hainute noi, sper eu mai user-friendly 🙂
Astept cu interes parerile voastre si, va rog daca apar erori, sa mi le semnalati.

Multumesc mult! ♥

PS. Linkurile vechi nu vor mai functiona, insa toate retetele sunt acolo, garantez. Asa ca daca aveti linkuri salvate

in bookmarks/pinterest, nu va impacientati, reteta pe care o cautati este inca pe blog. 🙂