M-a surprins foarte placut pentru ca este delicioasa, nu zici ca este o prajitura de post.
Trebuie sa o incercati. Eventual si cu mici bucati de mar in aluat.
Cred ca ar fi delicioasa si asa prajitura cu mere si nuci.
Ne trebuie:
1 pahar zahar
1 pahar apa
1/2 pahar ulei (de preferat din samburi de struguri)
2 pahare faina
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite zeama de lamiae
1/2 lingurita praf de copt
1/2 pahar nuca macinata
1-2 mere
un praf de sare
-dimensiuni tava: 21 x 25 cm –
Am folosit un pahar de 300 ml, cel din imagine.
Important este sa masurati toate ingredientele cu acelasi pahar.
Cum se face:
Simplu de tot. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Punem zaharul in apa + ulei pe foc, amestecand pana se dizolva.
Inlaturam de pe foc, stingem bicarbonatul cu lamaie si il adaugam peste apa cu zahar si ulei.
Adaugam apoi si nuca macinata, omogenizand cu un tel, apoi adaugam faina,
omogenizand din nou, cu telul bine.
Turnam amestecul intr-o tava (eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am
uns cu ulei si tapetat cu fain ape pereti – a fost perfect asa).
Punem felii de mere deasupra (recomand sa le taiati mai groase – eu le-am taiat cam subtiri).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 minute.
Foarte buna si aromata. Nici nu zici ca este de post.
Enjoy!
Nota: Recomand sa folositi o tava mai mare. Cred ca 25 x 30 cm ar fi ideal, prajitura mea a iesit cam inalta (cca 5-6 cm in centru).
Sursa reteta
———————————————————————————————
Dragii mei, de astazi Edith’s Kitchen are hainute noi, sper eu mai user-friendly 🙂
Astept cu interes parerile voastre si, va rog daca apar erori, sa mi le semnalati.
Multumesc mult! ♥
PS. Linkurile vechi nu vor mai functiona, insa toate retetele sunt acolo, garantez. Asa ca daca aveti linkuri salvate
in bookmarks/pinterest, nu va impacientati, reteta pe care o cautati este inca pe blog. 🙂
Vai, ce pofta mi-ai facut! š Arata tare bine.
Iar in ceea ce priveste noul aspect al site-ului, nu pot decat sa te felicit. Arata impecabil! Felicitari!
Multumesc mult, Alina! š
E tare buna praji š
Nu am rezistat si am incercat-o aseara. Este delicioasa si pofoasa!
Asa cum ai recomandat tu, am facut-o intr-o tava putin mai mare si a iesit perfecta. Multumesc pentru reteta!
Ema, ma bucur care ca ai incercat-o š
Te mai astept!
Cea mai rapida, gustoasa si aromata prajitura de post, eu am incercat sa o prepar si cu dovleac placintar in loc de mere ( cui ii place) si rezultatul este la fel de delicios !
O seara frumoasa iti doresc !
Mimi, ma bucur ca ti-a placut. Eu nu prea sunt fan dovleac, dar sunt multe persoane care il prefera.
Prajitura ta arata minunat! Imi place noul look al paginii, arata exact cum imi doresc si eu sa o schimb!
Cristina, multumesc! Dar tu de ce vrei sa il schimbi?? š
Foarte buna! Si nu tin post…Am facut aseara o tava mare de 25X30 si azi mai este doar o bucatica mica mica š
Buna Edith, am incercat aceasta minunata reteta. Este f f buna. Am facut-o intr-o tava mai mare si a iesit perfect. Multumesc pentru inca o reteta grozav de buna. Te pup, numai bine.
Georgeta, am vazut-o, ma bucur tare ca ti-a placut š
am facut-o aseara, mi-a placut. i-am adaugat si niste smochine moi. multumesc pentru reteta!
Exact pe placul meu ! Multumesc Edith.
Foarte buna mi-a iesit prajitura. Multumesc pentru toate retetele ffff bune. Succes in continuare.
Adriana, ma bucur ca ti-a placut prajitura si te mai astept. Multumesc! š
Ce prajiturica buna!
Oare merge si cu mere tocate? Am la borcan conservate si ma intrebam daca sa le pun deasupra sau in compozitie?
Cristina, merg puse mere rase si in compozitie si deasupra daca vrei. š
Dar daca punem ulei de floarea soarelui ce se intimpla?…oare iese un pic gretoasa?
Cristina, uleiul de flarea soarelui are un usor miros. Daca ai unul mai de calitate nu se va simti deloc, Am scris ca de preferat sa folosim ulei de samburi de struguri pt ca nu are gust/miros, dar poti folosi si de floarea soarelui š
Foarte faina reteta, dar am o nelamurire: la cate grade se coace intr-un cuptor electric? š
180 C ca majoritatea prajiturilor š
se poate si cu mai putin zahar?jumate de pahar?
Sigur, poti pune mai putin zahar, insa nu va iesi prea dulce..
Am o mica nelamurire, faina se pune cat apa este calda,sau se lasa la racit,dupa ce s-a dizolvat zaharul? abia astept sa incerc reteta. E tare greu postul fara ceva dulce..
Pana adaugi faina, apa se mai raceste de la nuca. Nu se lasa neaparat la racit.
Vezi ca mai am destule retete de dulciuri de post pe blog š
A iesit super!!! Tot asa de inalta,dar nu ma deranjeaza. Urmeaza negresa tot de post. Cred ca le incerc pe toate,pana la urma š
Ma bucur ca ti-a placut. Te astept cu impresii si la negresa š
AratÄ superb prÄjitura.Pentru cine nu poate consuma zahÄr,se poate omite sau Ć®nlocui cu Ć®ndulcitor?
Stefania, sigur, poti folosi indulcitor in loc de zahar.
Este f bunÄ…
Foarte buna este aceasta prÄjiturÄ! Indiferent dacÄ e post sau nu, rÄmĆ¢ne Ć®n topul preferinČelor familiei. MulČumim frumos pentru reČetele tale minunate! SÄrbÄtori fericite! š
Luminita, ma bucur tare ca va place!
Multumesc. Sarbatori fericite si voua! š