Ne trebuie:
1 pahar de iaurt
2 pahare ( identice cu cel de iaurt ) pline cu zahar
(a iesit putin cam dulce data viitoare o sa pun 1 pahar si 2/3 sau chiar 1/2)
3 pahare pline cu faina
2 oua
1 lingurita ulei
1 plic praf de copt
2 plicuri de zahar vanilat ( aroma de lamaie/coaja rasa de la o lamaie ori o portocala)
2 pahare ( identice cu cel de iaurt ) pline cu zahar
(a iesit putin cam dulce data viitoare o sa pun 1 pahar si 2/3 sau chiar 1/2)
3 pahare pline cu faina
2 oua
1 lingurita ulei
1 plic praf de copt
2 plicuri de zahar vanilat ( aroma de lamaie/coaja rasa de la o lamaie ori o portocala)
– cantitati pentru o tava de 20cm x 25cm –
Cum se face:
Se pune iaurtul masurat cu paharul (cel gol din imaginea de mai sus) intr-un bol,
apoi masuram cu acelasi pahar faina si zahar, cat incape in 2 pahare (2 pahare de zahar si 2 pahare de faina ).
Adaugam oualele si amestecam bine.
Pe masura ce amestecam, mai adaugam un pahar de faina, praful de copt si uleiul .
Apoi vanilia si coaja rasa apoi turnam totul in tava unsa cu ulei.
Obtii o prajitura interesanta, cu un gust subtil si care merge excelent cu un ceai verde!
Poti incerca sa faci prajitura cu faina integrala, iar in loc de zahar alb sa folosesti zahar brun.
Poti incerca sa faci prajitura cu faina integrala, iar in loc de zahar alb sa folosesti zahar brun.
In cazul in care folosesti faina integrala parjitura va fi mai densa, insa digestia ta va fi mult imbunatatita.
O prajitura buna si rapida…..nu stiam reteta, buna idee Edith !
Da, e chiar buna si de rapida nu mai vorbim… Daca nu era rapida cred ca nu o faceam 😀
Pentru ca data trecuta am fost neserioasa si am uitat complet sa fac poze la praji cu visine si nuci…uite ca am facut acum la cea cu iaurt.:P
Am facut-o rotunda sub forma de blat de tort…si a iesit foarte pufoasa si delicioasa si de acum o sa o folosesc in loc de pandispan la torturi. Scuzati pozele…dar eu nu obisnuiesc sa pozez ce fac prin bucatarie asa ca nu prea am experienta artistica 🙂
http://img258.imageshack.us/img258/3871/dsc00037mi0.jpg
http://img258.imageshack.us/img258/6933/dsc00039cj2.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/1574/dsc00038ji3.jpg
Irina, din pacate nu am putut sa iti vad pozele… nu stiu de ce dar se incarcau ff greu…
Daca ti-a placut ma bucur si mersi de poze. 🙂
Poate revii cu alte linkuri la poze..
Te mai astept!
de obicei imageshack merge bine…
le-am urcat in alta parte. oricum nu-s cine stie ce 😛
http://www.imagebam.com/image/6ddb874849728
http://www.imagebam.com/image/29337d4849725
http://www.imagebam.com/image/758dea4849722
gata, Iulia, le-am vazut!
Ti-a iesit tare frumoasa rotunda asa!
Buna,Edith!Iti scriu pt prima data cu toate ca am incercat de mai demult retetele tale si sunt delicioase si usor de facut!..intrebarea mea este daca in reteta asta se pun 2 pahare de faina sau 3?..pt ca la inceput scrii 3 si apoi spui 2… 😀 multumesc!
Nu am fost atenta inproblema cu faina……scrii mai incolo ca se mai adauga inca un pahar de faina….am descoperit cand am inceput sa fac prajitura pas cu pas .:)…sorry!
Alina, ma bucur ca te-ai lamurit pana la urma.
Oricum, puteam sa gresesc si eu in reteta 😛
Sa-mi spui cum ti-a placut!
Prajitura a iesit foarte bine…numai ca a iesit putin cam prea dulce…am pus doar un pahar de zahar nu 2 cum e in reteta originala si tot a iesit foarte dulce…de fapt cred ca e cam mult zahar avand in vedere ca masura de iaurt era de 500 g..data viitoare o sa incerc cu si mai putin zahar..
P.S.Astazi o sa incerc Krantzul!visez la el de cateva zile bune si abia astept sa il fac eu acasa si sa il gust!..
Alina, e posibil ca iaurtul sa nu fi fost prea acru si din cauza asta ti-a iesit prea dulce cu 1 pahar.
Masura era 1 pahar=aprox 250 g si nu 500 g…
Krantz-ul este super! Ai grija cu crema, sa o fierbi suficient ca sa nu iasa subtire.
Te astept cu impresii la krantz 🙂
Subscriu si eu la “prea dulce”. Sincer si cu parere de rau am fost dezamagita!! Am fost foarte incantata sa fac aceasta reteta, dar rezultatul nu mi-a placut; am folosit 2 pahare de faina integrala si 1 de faina normala…nu va sfatuiesc…a iesit prea tare..in plus a fost si prea dulce (punand doar jumatate din cantitatea de zahar).
Daniela, imi para rau ca nu ti-a placut.. In afara de faptul ca a fost putin mai dulce, mie mi-a placut prajiturica.
Intr-adevar cu faina integrala, prajiturile nu ies asa pufoase.
Edith draga,
am facut din nou prajitura cu iaurt, folosind numai faina obisnuita si 1 pahar si jumatate de zahar. A iesit delicioasa!!! O sa mai fac si alta data, cu siguranta!!! Daniela
Daniela, ma bucur ca de data asta a iesit pe gustul tau 🙂
Buna,prajitura dar este putina dublez cantitatea pentru o prajitura mai mare
Am folosit o tava de prajituri medie, cred 20 x 25(poate 30) cm… Daca vrei cantiatea mai mare, da, trebuie sa dublezi cantitatile..
Buna! M-ar ajuta enorm daca mi-ai spune si niste valori ale temperaturii de coacere. Sunt incepator si nu stiu la ce temberatura trebuie incalzit cuptorul si coapta prajitura. A bit of help, please!
Flavius, majoritatea prajiturilor se coc la 180 C (daca nu se specifica altfel in prajitura 🙂 Spor!
reteta asta am vazut-o la televizor [euforia tv] acum 1 an si de atunci o fac intr-una.. :))) e foarte buna <3
eu am publicat-o pe blog acum 5 ani, insa da, este buna-buna 🙂
Am incercat reteta si nu mi-a iesit prajitura. Am folosit un pahar de iaurt din acela Napolact de 400g.
Ar fi trebuit sa specifici in reteta cantitatea de iaurt in grame, pentru ca eu am irosit ingredientele si timpul, iar la final am aruncat prajitura. A iesit “talpa”.
Probabil ca daca as fi pus doar 2 pahare de faina ar fi iesit ok.
Mirela, imi pare rau ca nu ti-a iesit. Ceva probabil ca s-a intamplat, altfel nu-mi explic. Ai pus si ouale?.
Eu am folosit iaurtul din imagine, tot mare, deci tot 400 g avea.
Dupa cum vezi in comentarii au fost persoane care au facut in repetate randuri prajitura si le-a iesit bine.
Excelenta prajitura si usor de facut!
Jana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Eu am început sa fac prajitura ,dar mi-am dat seama ca este foarte greu de amestecat cu doar 1 pahar de iaurt și 3 de faina,apoi am mai pus inca un pahar de iaurt. Sper sa iasă bine ,pt ca vb fetelor tb specificata cantitatea ingredientelor. Adica la paharul de iaurt cred ca tb 400 gr de iaurt,nu 1 pahar de 200 sau 250 gr,este prea puțin având în vedere cata faina este,nu se poate amesteca compoziția. Iar la zahar la fel ,este prea mult 2 pahare ,ar tb doar 1 pahar,maxim 1 pahar jumate cui ii place mai dulce.Va spun cum a ieșit în 35 min. O zi frumoasa.
Irina, ingredientele se masoara cu un pahar de cca 250 ml. Iar reteta iese daca masori TOATE ingredientele cu acelasi pahar!
Mda…aceasta “prajitura” nu poate fi folosita pe post de prăjitură, în niciun caz. Doar blat pt tort,atât. Și pt blat tb pus doar 1 pahar de zahar ,altfel iese foarte dulce. Dacă vrem sa o mâncăm ca o prăjitură cred ca tb redusa considerabil cantitatea de faina ,sau mărită cantitatea de iaurt. A ieșit prea densa ,nu este pufoasa deloc,exact ca un blat de tort. Mă scuzați dacă spunandu-mi părerea am lezat pe cineva. Este doar părerea mea. Mulțumesc pt rețetă.
Imi pare rau ca nu ti-a iesit, asta daca ai respectat intocmai reteta, trebuia sa iasa un “blat” cum ii spui tu destul de pufos..
Foarte drăguț ca ați șters comentariile mele. Pe viitor scrieți exact cântatul nu mai induceți lumea în eroare. Multe gospodine nu și banii necesari sa își bata joc de ingrediente. Păcat de site. Rețetă este VARZA. CHIAR NU MĂ AȘTEPTAM SĂ MI SE ȘTERGE COMM.
Irina, nu ti-a sters nimeni comentariul… Doar ca un comentariu necesita aprobare iar eu nu sunt in permanenta la calculator sa le raspund/aprob…