IMGP7564 1 - PRAJITURA CU IAURT
Ne trebuie:
1 pahar de iaurt
2 pahare ( identice cu cel de iaurt ) pline cu zahar
(a iesit putin cam dulce data viitoare o sa pun 1 pahar si 2/3 sau chiar 1/2)
3 pahare pline cu faina
2 oua
1 lingurita ulei
1 plic praf de copt
2 plicuri de zahar vanilat ( aroma de lamaie/coaja rasa de la o lamaie ori o portocala)
– cantitati pentru o tava de 20cm x 25cm –

IMGP7541 1 - PRAJITURA CU IAURT

Cum se face:

Se pune iaurtul masurat cu paharul (cel gol din imaginea de mai sus) intr-un bol,

apoi masuram cu acelasi pahar faina si zahar, cat incape in 2 pahare (2 pahare de zahar si 2 pahare de faina ).

Adaugam oualele si amestecam bine.

Pe masura ce amestecam, mai adaugam un pahar de faina, praful de copt si uleiul .

IMGP7542 1 - PRAJITURA CU IAURT

Apoi vanilia si coaja rasa apoi turnam totul in tava unsa cu ulei.

IMGP7545 1 - PRAJITURA CU IAURT

Se lasa la cuptor cam 30-35 de minute si gata!

IMGP7559 1 - PRAJITURA CU IAURT

Obtii o prajitura interesanta, cu un gust subtil si care merge excelent cu un ceai verde!
Poti incerca sa faci prajitura cu faina integrala, iar in loc de zahar alb sa folosesti zahar brun.
In cazul in care folosesti faina integrala parjitura va fi mai densa, insa digestia ta va fi mult imbunatatita.
Fibra din tarate este un foarte bun absorbant al toxinelor din organism iar existenta ei trece aproape neobservata in prajitura.IMGP7562 1 - PRAJITURA CU IAURT