Prajitura cu glazura de ciocolata / Prajitura de ciocolata / Edith's Kitchen

Amatori de ciocolata, strangeti randurile! Prajitura cu glazura de ciocolata, onctuoasa si plina de gust,

densa si foarte satioasa. Merge de minune servita cu frisca sau fructe proaspete langa.

Este genul de comfort cake pe care il mancam cand suntem tristi, suparati, este urat afara

sau suntem bine dispusi iar afara este soare ­čÖé

Poate fi savurata fie cu o ocazie speciala, pe post de tort, fie ca desert de weekend.

Ne trebuie pentru Prajitura cu cu ciocolata:

200 g faina

1 lingurita praf de copt

200 g zahar

100 g cacao

250 g unt moale (topit pe jumatate)

4 oua

250 ml lapte

un praf de sare

vanilie

Pt glazura:

100 g cicoolata

50 ml frisca lichida

– cantitati pentru o forma de 20-24 cm diamentru –

Cum se face:

Amestecam faina praful de copt, sarea, zaharul si cacaoa intr-un bol incapator (eu le-am amestecat in bolul mixerului),

apoi am adaugat ouale, laptele, vanilia si untul topit doar partial.

Mixam cu viteza mica la inceput, apoi crestem viteza si mixam pana la omogenizarea completa.

Eu am folosit o forma de 20 cm diametru, insa puteti folosi forma cu pana la 24 cm diametru, intrucat a iesit destul de inalta.

compozitie-tort-de-cicocolata

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.

Lasam sa se raceasca bine, apoi pregatim glazura.

Glazura:

Punem intr-un bol de sticla sau metalic cicolata rupta bucatele si frisca lichida si punem bolul la bain-marie.

Incepem sa amestecam in el dupa cateva minute, pana cand ciocolata este topita si glazura omogenizata.

Dupa ce prajitura s-a racit, turnam glazura calduta. si glazuram prajitura.

Este mai buna daca este pastrata la frigider 1-2 ore inainte de consum.

Savuram cu multa pofta prajitura cu ciocolata.

tort-de-cicolata-si-glazura-1

Enjoy!

Prajitura cu glazura de ciocolata / Prajitura de ciocolata / Edith's Kitchen