Amatori de ciocolata, strangeti randurile! Prajitura cu glazura de ciocolata, onctuoasa si plina de gust,
densa si foarte satioasa. Merge de minune servita cu frisca sau fructe proaspete langa.
Este genul de comfort cake pe care il mancam cand suntem tristi, suparati, este urat afara
sau suntem bine dispusi iar afara este soare 🙂
Poate fi savurata fie cu o ocazie speciala, pe post de tort, fie ca desert de weekend.
Ne trebuie pentru Prajitura cu cu ciocolata:
200 g faina
1 lingurita praf de copt
200 g zahar
100 g cacao
250 g unt moale (topit pe jumatate)
4 oua
250 ml lapte
un praf de sare
vanilie
Pt glazura:
100 g cicoolata
50 ml frisca lichida
– cantitati pentru o forma de 20-24 cm diamentru –
Cum se face:
Amestecam faina praful de copt, sarea, zaharul si cacaoa intr-un bol incapator (eu le-am amestecat in bolul mixerului),
apoi am adaugat ouale, laptele, vanilia si untul topit doar partial.
Mixam cu viteza mica la inceput, apoi crestem viteza si mixam pana la omogenizarea completa.
Eu am folosit o forma de 20 cm diametru, insa puteti folosi forma cu pana la 24 cm diametru, intrucat a iesit destul de inalta.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.
Lasam sa se raceasca bine, apoi pregatim glazura.
Glazura:
Punem intr-un bol de sticla sau metalic cicolata rupta bucatele si frisca lichida si punem bolul la bain-marie.
Incepem sa amestecam in el dupa cateva minute, pana cand ciocolata este topita si glazura omogenizata.
Dupa ce prajitura s-a racit, turnam glazura calduta. si glazuram prajitura.
Este mai buna daca este pastrata la frigider 1-2 ore inainte de consum.
Savuram cu multa pofta prajitura cu ciocolata.
Enjoy!
Mi-a lasat gura apa! De-abia astept s-o incerc!
Tocmai ce am facut o. E divina, seamana cu o negresa pe care o fac. Cred ca ar merge si cu nuci in ea. Multumim!
Ma bucur ca ti-a placut, Nicole! 🙂 Da, nuci, stafide, dupa preferinte.
Ca de obicei,excelenta! Mi-a placut foarte mult. Abundenta de cacao si textura speciala de aluat copt dar cremos, m-au facut sa o trec in lista de favorite. Astept cu nerabdare urmatorul deliciu. Te pup. Noapte buna!
Ane, ma bucur tare ca ti-a placut.
Te mai astept sa te inspiri! 🙂