Vine weekendul, asa ca vin din nou cu ceva dulce: prajitura cu fulgi de ovaz. Bun si rapid, asa cum v-am obisnuit,
ca tuturor ne place asa, nu? 🙂 Prajiturica asta seamana mai mult cu… un baton de cereale cumva.
Daca o faceti intr-o tava cu vreo 1-2 cm mai mare, va iesi delicios de crocanta.
Chiar si asa se “crocanteste” daca o pastrati ne acoperita. Pe zi ce trece este si mai buna 🙂
Ne trebuie:
230 g unt (la temperatura camerei)
1/2 lingurita sare
150 g zahar brun
vanilie
85 g fulgi de ovaz macinati
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
200 g faina
– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –
Cum se face:
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu sarea, zaharul si vanilia.
Eu am folosit zahar brut, acesta din poza. Din cauza asta a iesit mai inchisa la culoare, dar zic eu, cu un gust mai bun.
Macinam fulgii in robotul de bucatarie, ii amestecam cu faina si bicarbonatul
si amestecam totul cu untul mixat mai devreme. Omogenizam bine.
Punem strat uniform in tava unsa cu ulei, presam bine cu paleta sau cu mana pentru a obtine un strat compact si uniform.
Daca folosit o tava cu 1-2 cm mai mare, nu va speriati ca stratul va fi subtire, ea creste usor la copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 150 C pentru cca 35-40 minute.
O lasam 5 minute in tava sa se raceasca, apoi o portionam cat este calda.
Pastrata neacoperita va deveni crocanta. Daca o coaceti intr-o tava putin mai mare, va fi crocanta inca
de cand se va raci.
Tare buna este!
Enjoy!
Imi place!
Delicioasa!!!!
Putem sa inlocuim cu altceva faina???Iar in loc de zahar brun se punem miere?
Nu, nu poti inlocui cu altceva faina!
E nu folosesc miere la temperaturi inalte, se spune ca devine toxica. Dar o poti inlocui daca vrei.
mierea nu devine toxica..ci numai isi pierde din proprietatile ei atat de speciale
Pot folosi fulgi de grâu în locul celor de ovăz?
Elena, cred ca ii poti inlocui, insa nu am incercat sa=ti spun ce si cum 🙂