De astazi incepem seria de retete low carb / retete keto pe blog. Am inceput de cateva zile dieta low carb
care mi se pare muuult mai ok si mai permisiva decat dieta dukan pe care unii dintre voi stiu ca am tinut-o.
Deserturile sunt mult mai bune (cel putin ce am incercat pana acum), mancarurile mai cu gust, etc.
Nu va voi prezenta aici principiile dietei, si eu trebuie sa ma mai informez, insa gasiti pe net o gramada de informatii.
Prajitura poate fi consumata si de catre persoanele cu intoleranta la gluten.
Ne trebuie:
5 oua
4-5 linguri xylitol / 6 lg eritritol
1/4 lingurita sare
45 g faina de cocos
1 lingurita praf de copt
60 g unt topit
4 linguri fulgi de cocos
1 lingura esenta vanilie (sau 1/2 de fiola de esenta)
– cantitati pentru o tava 20 x 20 cm –
Cum se face:
Batem albusurile spuma cu sarea pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam treptat
xylitolul, pe masura ce mixam in continuare.
Adaugam galbenusurile si omogenizam. Amestecam faina de cocos cu praful de copt
si o cernem peste compozitie, amestecand cu o spatula.
Adaugam apoi untul topit (sa nu fie fierbinte!), apoi fulgii de cocos si vanilia si omogenizam bine compozitia.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt (daca nu este antiaderenta, puneti pe fund hartie de copt unsa cu unt.
Puteti pune compozitia si intr-o tava de chec.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.
Buna, aromata, lejera, uuusor umeda, delicioasa! Eu am mancat-o si cu unt, dimineata, in loc de paine cu unt 🙂
Enjoy!
Alte retete din categoria low carb.
Hahah, congrats! Arata pufos tare.
Dragă Edith,
Citesc de multă vreme blogul tău și am făcut cu succes multe rețete propuse de tine, pentru care îți mulțumesc. Având intoleranță secundară la gluten, am cercetat multe surse de informare disponibile pe internet, Mark Sisson cu stilul de viață Primal (descris în cărțile sale și pe blogul personal http://www.marksdailyapple.com/why-grains-are-unhealthy/#axzz3RyxIF8fj ) fiind, pe departe, cel mai bine informat și pertinent pe subiectul low-carb. Poate îți este de folos ceva de pe blogul lui 🙂
Cu drag.
Corina, iti multumesc mult! Am nevoie de toate informatiile cu putinta pt a ma documenta, ca sa urmez o dieta corecta 🙂
Sper sa gasesti pe viitor pe blog retete fara gluten pe placul tau (si pe care nu le-ai mai incercat, desi imi dau seama ca e mai greu sa te mai surprind cu ceva 🙂
O sa o incerc si eu, dar as vrea sa stiu cu ce pot inlocui faina de cocos intr-un sorbet?
Anisoara,sper sa-ti placa 🙂
Din pacate nu am auzit de sorbet cu faina de cocos… Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Foarte buna!…buburuzei mele i a placut mult!, mai asteptam si alte retete cu faina de cocos si multumim pt retete!
Oana, ma bucur ca v-au placut 🙂
Vor mai veni pe blog retete cu faina de cocos.
Poti gasi la rubrica Retete Low Carb preparate si cu alte tipuri de fainuri, cum ar fi cea de migdale https://www.edithskitchen.ro/category/retete-low-carb/
Buna,
Prajitura este f uscata. Nu stiu unde e umeda ca nu arata ca in poze. Este a doua reteta care nu-mi iesi desi e facuta ca la carte.
Anca, imi pare rau ca ti-a iesit uscata… Daca ai respectat intocmai cantitatile si modul de preparare (incluziv timpul de stat in cuptor…) nu-mi dau seama ce s-a intamplat. Sa incerci sa reduci putin timpul de coacere? Poate e mai puternic cuptorul tau si se usuca din cauza asta? Sau adauga 10-15 g de unt in plus.