prajitura-cu-cocos-1

De astazi incepem seria de retete low carb / retete keto pe blog. Am inceput de cateva zile dieta low carb

care mi se pare muuult mai ok si mai permisiva decat dieta dukan pe care unii dintre voi stiu ca am tinut-o.

Deserturile sunt mult mai bune (cel putin ce am incercat pana acum), mancarurile mai cu gust, etc.

Nu va voi prezenta aici principiile dietei, si eu trebuie sa ma mai informez, insa gasiti pe net o gramada de informatii.

Prajitura poate fi consumata si de catre persoanele cu intoleranta la gluten.

Ne trebuie:

5 oua

4-5 linguri xylitol / 6 lg eritritol

1/4 lingurita sare

45 g faina de cocos

1 lingurita praf de copt

60 g unt topit

4 linguri fulgi de cocos

1 lingura esenta vanilie (sau 1/2 de fiola de esenta)

– cantitati pentru o tava 20 x 20 cm –

Cum se face:

Batem albusurile spuma cu sarea pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam treptat

xylitolul, pe masura ce mixam in continuare.

Adaugam galbenusurile si omogenizam. Amestecam faina de cocos cu praful de copt

si o cernem peste compozitie, amestecand cu o spatula.

Adaugam apoi untul topit (sa nu fie fierbinte!), apoi fulgii de cocos si vanilia si omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt (daca nu este antiaderenta, puneti pe fund hartie de copt unsa cu unt.

prajitura-cu-cocos-in-tava

Puteti pune compozitia si intr-o tava de chec.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

Buna, aromata, lejera, uuusor umeda, delicioasa! Eu am mancat-o si cu unt, dimineata, in loc de paine cu unt 🙂

prajitura-cu-cocos

Enjoy!

prajitura-cu-cocos-2

 Alte retete din categoria low carb.