Imi plac foile astea pandispan ca sunt asa perfecte (stiu ca nu or sa-mi iasa niciodata asa)
si ador cocosul, asa ca am facut o combinatie delicioasa intre cele doua.
Rezultatul? O pufosenie de praji!
Ne trebuie:
un pachet foi piscot cu cacao (cumparate)
Pt crema (reteta Amalia)
670 ml lapte (de cocos am pus eu)
70 g amidon de porumb
2,5 linguri de zahăr
70 g ciocolată albă (cu cocos am pus eu)
170 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
5-6 linguri de nuca de cocos
Cum se face:
Eu am pus lapte de cocos.
Daca nu aveti puteti fierbe laptele cu cca 100-150 g de nuca de cocos, apoi strecurati.
Se amesteca 100 ml de lapte cu zahar şi cu amidon de porumb.
Se pun restul de 570 ml de lapte intr-o craticioara,
se adauga ciocolata alba si incalziti la foc mic pana da in clocot.
Reduceti focul si adaugati amestecul de amidon amestecand mereu .
Continuaţi sa amestecati până când se ingroasa.
Veţi şti că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteţi vedea fundul oalei.
Adaugam nuca de cocos si lasam sa se raceasca.
Mixam untul cu zahărul pudră şi adaugati crema de lapte.
Lasati putin sa se raceasca (amestecati din cand in cand pentru ca face crusta deasupra).
Apoi umpleti foile.
Am ornat deasupra cu ciocolata topita.
(am topit intr-o punguta cicolata cu lapte amestecata cu putina ciocolata alba si o lgt de lapte, apoi am taiat la un colt)
Dam la frigider pentru minim 2-3 ore (pentru a se intari crema), apoi taiem.
Buna, pufoasa si si se termina repedee..
Yamy, ce bine arata, Edith!
O voi testa si eu!
Super de efect prajiturica si foarte gustoasa. Imi place tare mult cum ai ornat-o deasupra si sectiunea este misto… 😀 😉 SUPER!! Puppp!!
Vai de mine cat de bine arata prajitura ta Edith draga!!! Eu am facut ieri o negresa cu inima de cocos dar dupa ce o termin tare m-ar tenta sa o incerc pe a ta. O sa merg la Lidl sa ma uit dupa foi ca poate am noroc. daca nu gasesc oare pot sa fac vreo 2 foi de rulada, sa le tai si sa le suprapun? Te pupic si felicitari!! Arata de milioane de la modul in care ai decorat-o si pana la patratelele perfect taiate!! Puup!!
Ca de fiecare data, jos palaria! Este minunata si cocheta…. Felicitari!
@Sabina: multumesc, sigur o sa-ti placa 🙂
@Iulia: multumeeesc frumooos:) Pup!
@Laura Adamache: Sigur ca merge sa faci si foaie de rulada, cu siguranta o sa-ti iasa minunata (eu inca nu m-am incumetat sa fac foaie de rulada). Abia astept sa o vad la tine.
Merci frumos ca-ti place! Pupici!
@LeoFlori: multumesc frumos. Ma bucur ca va place.
Foile sunt minunate, fac orice prajitura sa arate super elegant 🙂
Edith, prajitura ta este superba!! Felicitari!
deci, da… arata misto rau, prajitureaua:D… mai rau cu laptele asta de cocos ca nu stiu unde il gasesc! 😛
@Bunny: multumesc frumos!
@diamond: merci frumos!
Lapte de cocos gasesti la Cora/Careffour (cel la doza verde), iar pe cel la cutie mov de carton l-am luat de la Mega Image (asta avea si parti solide inauntru – nu mi-a placut). Dar sa stii ca nu m-a dat pe spate aroma. Sogur iti iese foarte buna crema si cu fulgi de cocos fierti in lapte.
foarte bine arata prajitura 🙂
Prezentarea ma da gata de fiecare data. Super felicitari. Notez reteta … nu suntem noi fani cocos dar poate o sa o incerc. Numai bine!
@diviana: merci!
@Bianca: multumesc frumos! Sa stii ca gustul de cocos nu este foarte pregnant. Daca nu iti place fa reteta de crema originala cu lapte normal si nu mai pui cocos. Pui vanilie 🙂
O prajiturica pe gustul meu ,imi place mult!
Super decorata!
ciaooo
Multumesc, Nicoleta!
putine reviste cred ca au asa niste poze reusite!arata splendid prajitura,prezentarea,totul…ce mai esti o esteta!
Alison, iti multumesc frumos! Esti o dragutza! 🙂
Edith ce apetisanta e praji :P, ti-a iesit perfect!
Cioco aceea cu cocos e printre preferatele mele 😀
Wow si iar wow.Prajitura arata bine de tot,si super prezentarea .Nu gasesc foi ca ale tale,dar o sa o incerc si eu,ca-mi place cocosul.O zi faina.
Isa, merci! Eu nu prea ma omor dupa cioco alba, dar pe aia am luat-o ca.. era cu cocos! 😛
Paradis, merci frumos! Pacat ca nu gasesti foi, dar poti sa faci.
O zi faina si tie!
Superba prajiturica! Si usoara…daca ai foile. Aici nu se gasesc, dar o sa improvizez :)) Pupici
Merci, Marcela! Pacat ca nu gasesti ca se face atat de repede.. Poate iti iei din Romania cand vii 🙂
Pup!
scumpa,intrebare:pot eu folosi la aceasta reteta crema ta de la bomboanele rafaello?
pentru mine,lapte de cocos,amidon de porumb,(e mult prea complicat)sa le am in casa(nu rade),asa ca ma gandeam si la aceasta varianta,mai usoara.
scumpa,nu ma bombani,da?
pupici MARI,si in functie de raspuns,o fac si pe aceasta prajitura.
intotdeuna ma dai peste cap,imi programez o reteta,si tu vii cu alta,si alta,ca nu stiu ce sa fac mai intai.
pupici MARI.
Mari, sa stii ca amidon se gaseste cam la orice supermarket, chiar si la mag mai mici. Apoi, laptele de cocos, cum am spus si in reteta il poti face tu fierband fulgi de cocos in lapte si apoi il strecori.
Dar, daca nu vrei sa faci crema asta cred ca poti incerca si cu cea de la bomboanele rafaello.
Doar ca trebuie ceva modificari sa o poti intinde mai bine. Cred ca ar trebui sa reduci si cantitatea de lapte praf si cea de nuca de cocos. De ex sa pui 100 g lapte praf si 100 g nuca de cocos.
Cand bati untul poate pui si cateva lg de lapte sau smantana lichida sa fluidizeze crema apoi adaugi laptele praf si nuca de cocos.
Sper sa iti iasa bine. Te astept sa-mi spui! Pupici!
Eu am citit ingredientele foilor de pandispan si m-am speriat! ce reteta imi poti recomanda ca sa fac singurica foi, acasa?? chiar imi doresc sa fac aceasta prajitura, caci sunt fan cocos (ca tine)…Multumesc.
Da, din pacate asa este, sunt pline de prostii 🙁
Nu stiu nicio reteta de foi pt ca pe mine ideea de a face foi ma ingrozeste 😀
Insa, poti umple un blat de tort cu crema asta 🙂
Spor! 🙂
Felicitari pentru toate retetele! Am facut si eu cateva mancaruri dupa retetele tale si au fost f bune.La tarta cu ciperci de exemplu cred ca am pus prea multa faina ca mi-a iesit aluatul tare:(.De aceea vroiam sa te intreb cum masori cantitatile exacte?Pupici!
Adiana, ingredientele le cantaresc cu cantarul de bucatarie.
Insa aluaturiele de tarte sunt putin tari si sfaramicioase, este normal, nu foarte tari insa.
Posibil sa fi scapat tu putin mai multa faina?
Te mai astept!
Multumesc pentru raspuns! Cred ca am pus mai multa faina decat trebuie.O sa imi cumpar si eu un cantar de bucatarie sa fiu sigura ca imi ies retetele.O seara placuta!
Ai, ai, ai…ce bunatate! Pot sa gust si eu o bucatica?
Betty
Betty, te rog serveste-te! 🙂
ff. buna am sa o incerc si eu de craciun! felicitari pt blog! eu sant mai noua , dar o sa invat! mai ales ca am exemple ca tine
in ce fel de punga si mai ales cum topesti ciocolata? eu am incercat odata in apa calda si mi s a topit punga
Lucia, in orice punga am la indemana. In apa calda-fierbinte nu se topeste, poate tu ai fiert apa cu punga inauntru.. d-aia s-a topit.
Pune apa mai fierbinte (de la robinet) intr-o cana si pune punguta cu ciocolata legata la gura cu ceva, sigur nu ti se topeste.
Voi incerca sa o fac si eu….dar foile nu le cumpar ci am sa le fac …Edith, felicitari pt blog si succes mai departe. am facut multe rete.
Draga anonima, cu foi facute in casa e alegerea ideala 🙂
Sper sa-ti placa!
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept sa te inspiri si pe viitor! 🙂
Edith, sunt Adriana (anonim d la ultimul comment)am facut aceasta prajitura este excelenta.Dk imi permiti sa’i spun Luciei ca poate sa foloseasca punga pt cuptor.
Tot respectul pt acest site …:)
Adriana, ma bucur ca ti-a placut praji 🙂
Si iti multumesc pentru precizare. Chiar nu ma gandeam sa recomand pungile pentru cuptor.. sunt cam mari si poate din cauza asta. 🙂
Insa, orice punga care nu este f subitire merge, iar apa nu trebuie sa fie clocotita, ci doar fierbinte. Asa cu siguranta nu se va topi punga.
Te mai astept sa incerci si alte retete 🙂
Stii ce-am facut io… si n-am facut poze? :)) Am facut straturile colorate… primul rosu si ultimul verde… adica Italia mia!!! Hai fa-o tu si tu… si fa-i poze ca lumea, ca io-s handicapata! Pup!
hehe, cred ca a iesit interesanta.
Momentan sunt la dieta, asa ca nu pot face minuni d-astea 😛
Bună Edith. Spune-mi te rog, ce gramaj au avut foile de pandișpan? Sâmbăta fac prăjitura asta pentru ziua de naștere a fiului meu și nu găsesc decât la 300 gr. Ale tale pafr a fi mult mai mari.
Lory, din pacate reteta este de acum 6 ani si nu mai stiu ce gramaj au avut foile, mi-a scapat sa notez in reteta. Ce imi amintesc este ca erau mari, cam de 40 x 35 cm aprox.
Poti lua doua pachete de 300 g, daca sunt mai mici ca dimensiune si suprapui mai multe foi… Oricum, ele sunt destul de usoare, fiind pandispan.