Asa am ajuns si la aceasta reteta.
Initial era facuta sub forma de briose… Eu am facut prajitura…
60 ml ulei
50 g unt (la temperatura camerei)
100 g zahar
3 oua
1 lingurita esenta de vanilie
220 g faina
2 plicuri budinca de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/8 lingurita sare
120 ml lapte (la temperatura camerei )
150 g nuca de cocos macinataGlazura:
1 lg unt ( la temp camerei)
1 ciocolata (Poiana am pus eu)
6 lg de lapte
3 linguri de Philadelphia (la temp camerei)
nuca de cocos pentru ornat
Cum se face:
Intr-un vas se amenteca faina, praful de budinca, sarea, praful de copt, si bicarbonatul.
In alt vas incapator, se pune untul+ uleiul+ zaharul, si mixeaza cu viteza cea mai mica
pentru aprox 2 minute.
Adaugam apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare ou introdus,
pana ce compozitia este omogena. Apoi adaugam 120 ml lapte.
Punem treptat amestecul cu faina amestecand
continuu.
Adaugam nuca de cocos, si amestecam bine cu o paleta /lingura.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt – va recomand sa tapetati si peretii formei,
eu nu am pus si s-a maronit putin pe laturi.
Se lasa sa se raceasca in forma cateva minute, apoi se continua racirea pe un gratar.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele la bain marie, apoi adaugam crema de branza
(ii da un gust usor acrisor, o puteti elimina daca nu va place), amestecam bine,
lasam cateva minute sa se raceasca putin si turnam peste prajitura rece.
Am ornat cu nuca de cocos rasa si fulgi.
Poza la felie nu am mai apucat sa fac, am avut musafiri si s-a… topit.
Oooooo, ce frumusete ai facut Edith. felicitari !!! Mai ai o bucatica mica, cat de mica 😉 !?!?
Te pup !!!
Of, n-am citit pana la capat…acum am vazut ca nu mai ai, asa ca trebuie sa o fac eu…si imi e asa de pofta…. 🙁
Multumesc, Ginuca! Daaa nu mai am, am facut-o si mai de multicel.. cum sunt eu mai intarziata cu pusul retetelor pe blog..
Fa-o si tu ca e bunutza 🙂
Puup!
Foarte buna tre sa fie …o voi face si eu …mai ales ca sunt fan nuca de cocos.
E buna, iar in combinatie cu ciocolata… mmmmm 🙂
Si Olivier e fan nuca de cocos… Am notat-o!
Frumos ornata…
Multumesc Irina! Sper sa-ti placa. 🙂
Pur si simplu delicioasa! 🙂 A placut la toata lumea (familie & prieteni). Plus ca si eu sunt fan nuca de cocos. Multumesc pentru reteta! Iti doresc sa ai o zi superba!
Ma bucur ca v-a placut, Tsuki! O zi frumoasa si tie! 🙂
buna…sunt noua la blogul tau…vrau sa incerc tort amandina..care arata excelent(amandina e prajitura mea preferata) Am si eu o reteta de un check cu coconut excelent. Problema e ca o stiu numai pe engleza (locuiesc in America decand aveam 13 ani) dar tare mi-ar place sa o faci si sa-mi spui cum iti place. Ai un blog excelent, mama mi-a spus de el. Daca o vrei emailul meu e isisbc1@yahoo.com. Am multe retete bune.
Buna Laura. Tortul amandina e delicios, sper sa-ti placa.
Mi-ar placea sa-mi trimiti retetele tale preferate (mai ales daca sunt cu cocos pt si mie imi place). Singura problema ar fi sa nu fie masurate ingredientele in cups :D. Daca sunt in grame e ok, le astept pe adresa: edithfrincu@yahoo.com.
Merci anticipat si te mai astept.
Acum am bagat si eu prajitura la cuptor :)Dar in timp ce o pregateam mi-am dat seama ca nu ai mentionat ce se face cu lingurita de esenta de vanilie si nici cat se lasa prajitura la cuptor… sper sa iasa ok 🙂
Esenta se pune in prajitura, desigur 🙂
O lasi cam 30-40 min in functie de cuptor. Pe la 30 min o incerci cu scobitoarea, cand iese curata, este gata 🙂
sper ca ti-a placut…
Asa am si facut 🙂 A iesit buna, doar un pic cam uscat blatul, penru gustul meu, asa ca l-am hidratat putin cu niste sirop cu cacao, lapte, unt, rom, zahar…Mergea si sa o fi facut intr-un vas mai mic, sa iasa mai inalta, sa o taiem ca pe blatul de tort si sa punem mai muuulte straturi de glazura.. 😀 Multumesc mult pentru retete. Sunt prezentate excelent. Am incercat deja vreo 5 prajituri si mai am in vizor vreo 5.
ma bucur ca ti-a placut, chiar si cu modificari 🙂
te mai astept!