prajituracucocossiciocolata thumb3 1 - PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE

De cand am vazut prajitura asta (acum mai bine de 3 ani..) mi-a cazut cu tronc :)) dar abia acum am reusit sa o incerc. Si bine am facut.

E tare buna. Are cocos, ciocolata, crema, exact ce imi place mie cel mai mult.

Desi nu este ea cea mai aspectuoasa prajitura, va asigur ca gustul intrece cu mult aspectul 🙂

Am facut mici modificari fata de reteta originala, insa rezultatul este tare bun

                                                                                                                                                                                                                   Reteta Alis

Ne trebuie:

Blat:

4 albusuri

300 g zahar

250 g nuca de cocos

Ciocolata:

2 linguri zahar

1 lingura ness cafe (eu am pus 2 de inka)

150 g ciocolata (100 g amaruie + 50 g cu lapte)

4 lg lapte

Crema:

500 g frisca  lichida

1 plic praf instant de budinca de vanilie

cca 200 ml lapte

Ciocolata rasa – pt ornat

(tava: 32×22 cm – insa merge si puuutin mai mare)

crema252520si252520frisca thumb25255B125255D - PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE

Cum se face:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie,

mixand continuu, pana rezulta o spuma tare si lucioasa.

Punem nuca de cocos si amestecam cu o paleta.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si apoi unsa cu ulei (am uns putin si tava inainte de a pune hartia, ca sa faca aderenta buna).

1A thumb4 1 - PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE

Coacem la 160 grade, pana devine usor aurie deasupra.

Lasam la racit, fara sa scoatem blatul din tava, fiindca este foarte casant.

Dupa ce se raceste, il rasturnam pe platoul de servit si scoatem cu mare grija hartia (eu l-am pus inapoi in tava dupa ce am indepartat hartia).

Incepem asamblarea prajiturii.

Pentru stratul de ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie, amestecam pana se omogenizeaza.

Punem imediat crema obtinuta peste blatul racit.

1B thumb3 1 - PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE

Pentru crema de vanilie, punem impreuna frisca cu praful de budinca si cca 1/2 din cantitatea de lapte

si mixam (daca se intareste prea rau, mai adaugati pe masura ce mixati lapte- eu am folosit cca 200 ml).

In final trebuie sa obtineti o consistenta ceva mai ferma decat la frisca. Crema rezultata se pune peste stratul de ciocolata.

Radem deasupra ciocolata

Dam la frigider cateva ore, apoi o taiem. Se pastreaza in frigider. Consumata rece e mult mai buna.

Este si mai buna a doua zi.

Enjoy!

prajituracucocossiciocolata1 thumb3 1 - PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE