Inca suntem in post, asa ca ai vin cu o idee de desert de post: prajitura cu cafea si nuca.
De saptamana viitoare o sa vin cu ceva propuneri pentru aperitive si dulciuri pentru masa de Paste.
Prajitura de astazi este buna si aromata, ideala a fi consumata cu un pahar de lapte de caju.
Daca vreti, puteti adauga mai mult ulei in compozitie, asa nu va iesi prea uscata.
Ne trebuie:
250 ml cafea preparata (fara zat)
320 g faina
220 g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri miere
6 linguri ulei
un praf de sare
70 g nuci
100 g stafide
1 lingurita rasa cafea macinata
vanilie
1 lingurita lapte praf de soia (optional, pentru ornat)
– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –
Cum se face:
Preparam cafeaua si o strecuram intr-un bol incapator. Adaugam zaharul si mierea si amestecam pana
se dizolva. Adaugam nucile, stafidele, bicarbonatul, cafeaua macinata, uleiul, vanilia si faina.
Omogenizam bine cu un tel.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.
O portionam cand se raceste. Optional, o putem orna cu lapte praf de soia (se gaseste la plafar)
in care am pus putina vanilie, putin zahar si putina apa cat sa obtinem o consistenta ca de ciocolata topita.
Enjoy!
Buna, sunt Irina
preparam cafeaua? …:) o lingurita rasa cu apa, nu? o ceasca de apa? 🙂
merci pt reteta
Irina, cum am spus la ingrediente ne trebuie “250 ml cafea preparata (fara zat)”. O ceasca are mai putin de 250 ml. Iar cafeaua, am banuit ca fiecare stie sa o faca 😉
Lingurita rasa cu apa? Nu stiu unde ai vazut asta in reteta 🙂
O combinatie de arome placute (cafea, nuci)…se poate renunta la bicarbonat?, nu ramane gustul lui specific in prajitura? E o provocare, timp sa avem.
Mie nu mi s-a parut ca ramane gustul. Poti pune praf de copt in loc 🙂
scuze, oboseala :), am citit pe diagonala 🙂
merci frumos
Stai linistita. Sper sa-ti placa 🙂
de unde cumparati lapte praf de soia? multumesc.
Am pus in reteta. Se gaseste la plafar, la pugulite mici de 100-200 g.
Trebuie sa fie o minunatie…aromata! :).multumim pt reteta, Edith!
Cu drag, Mioara! 🙂
arata exceptonal. nu pre le place alor mei cafeaua decat in Tiramisu. cred ca n-am imerit reteta potrivita
Daca nu pui lingurita de cafea macinata in compozitie, nu are gust prea pronutat de cafea. 🙂
Arata foarte bine! Si pentru ca imi place cafea voi incerca cu siguranta!