prajitura cu nuci si cafea

Inca suntem in post, asa ca ai vin cu o idee de desert de post: prajitura cu cafea si nuca.

De saptamana viitoare o sa vin cu ceva propuneri pentru aperitive si dulciuri pentru masa de Paste.

Prajitura de astazi este buna si aromata, ideala a fi consumata cu un pahar de lapte de caju.

Daca vreti, puteti adauga mai mult ulei in compozitie, asa nu va iesi prea uscata.

Ne trebuie:

250 ml cafea preparata (fara zat)

320 g faina

220 g zahar

1 lingurita bicarbonat de sodiu

2 linguri miere

6 linguri ulei

un praf de sare

70 g nuci

100 g stafide

1 lingurita rasa cafea macinata

vanilie

1 lingurita lapte praf de soia (optional, pentru ornat)

– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –

Cum se face:

Preparam cafeaua si o strecuram intr-un bol incapator. Adaugam zaharul si mierea si amestecam pana

se dizolva. Adaugam nucile, stafidele, bicarbonatul, cafeaua macinata, uleiul, vanilia si faina.

Omogenizam bine cu un tel.

compozitie prajitura

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

prajitura in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.

O portionam cand se raceste. Optional, o putem orna cu lapte praf de soia (se gaseste la plafar)

in care am pus putina vanilie, putin zahar si putina apa cat sa obtinem o consistenta ca de ciocolata topita.

Enjoy!

prajitura cu nuci si cafea 1