Am facut prajitura asta de Craciun, acum am dat peste ea si am vazut ca nu am postat-o, asa ca here it is!
Este ideala cand va raman albusuri de la maioneza sau alte prajituri/creme.
Scuzati calitatea pozei, este facuta, dupa cum v-am spus si la alte preparate facute de Craciun, exact inainte sa vina musafirii, in graba…
Ne trebuie:
1 ceasca de albusuri (eu am avut 4)
1 ceasca de zahar
2 lg ulei
1 si 1/2 ceasca de faina
1 lgt cu varf de cacao
un pumn de stafide
un praf de sare
Pt glazura:
100 g ciocolata (50 g neagra, 50 g cu lapte)
75 ml frisca lichida
25 g unt
Pt decor: (optional)
50 g unt
1 lg zahar pudra
1 lgt cacao
pt insiropat:
cca 150 ml cafea tare neindulcita
Cum se face:
Punem albusurile intr-o ceasca/cana si vedem nivelul acestora.
In functie de cat ocupa in cana albusurile, masuram aceeasi cantitate si celelalte ingrediente.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana stau tapene, adaugam in ploaie, mixand continuu,
zaharul si mixam pana obtinem o spuma batoasa.
Adaugam uleiul, faina, cacao, stafidele si esenta de cafea (se gaseste in Mega Image).
Daca nu aveti esenta de cafea, puteti folosi in loc de cacao 1-2 lgt de ness.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina, turnam compozitia si coacem cca 30 minute, pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca.
Facem o cafea tare (cca 150 ml) si insiropam prajitura (o intepam din loc in loc cu o scobitoare, sa intre cafeaua mai bine in ea).
Intre timp facem glazura. Punem frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata rupta cubulete si untul si amestecam
pana se topesc si rezulta un amestec omogen.
Nu lasati sa fiarba, cand frisca se incalzeste, luati de pe foc si amestecati. Daca mai este nevoie mai puneti cateva secunde pe foc, amestecand continuu.
Turnam glazura peste prajitura racita, din mijloc, fara a atinge glazura cu nimic.
Ornam (daca vrem).
Eu am avut niste crema de la Rulada cu crema de cacao (crema de unt mixat cu zahar pudra si cacao) si am facut cateva “moate” deasupra.
Enjoy!
Si dupa atata timp,tot grozava este!
O seara buna!
Wow! Arată senzaţional!
So delicious and beautiful!
Janet, asa este, cam veche 😛
Ionela, ma bucur ca iti place, poate o incerci 🙂
Magic of spice, thanks for visiting 🙂
Arata tare bine.Deja imi ploua in gura.