Reteta de astazi este pentru o prajitura pufoasa cu insertie de crema de branza, cu visine acrisoare deasupra.
Poate fi, cu succes, o alternativa la pasca pentru masa de Paste.
Recomand sa puneti mai multe visine, una lipita de cealalta. Asa mi-ar fi placut sa fi facut si eu. 🙂
Ne trebuie:
225 g faina
1 si 1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
220 g zahar (impartit in 200g +20g)
125 g unt
2 oua (1+1)
vanilie
180 g lapte batut
150 g crema de branza
150 g visine congelate Edenia
zahar pudra (optional)
– cantitati pentru o tava cu diametrul de 20-21 cm –
Cum se face:
Lasam toate ingrentele la temperatura camerei pentru cca o ora.
Visinele le-am pus la dezghetat si scurs intr-o sita.
Intr-un bol amestecam: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt bol, mixam untul aflat la temperatura camerei cu 200 g de zahar cca 2 minute.
Adaugam un ou si vanilia si mixam pana la omogenizare, apoi adaugam alternativ cate putin din amestecul de faina
si cate putin din laptele batut, omogenizand cu o spatula, pana le terminam pe ambele.
Intr-un bol mic, amestecam crema de branza (aflata la temp camerei) cu cele 20 g de zahar ramase si un ou
si le omogenizam bine.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt)
jumatate din cantitatea de aluat, o nivelam cu o spatula sau dosul unei liguri, apoi adaugam amestecul
de crema de branza, il nivelam cu grija, apoi turnam deasupra restul de aluat pe care il nivelam la fel, usor, cu o spatula.
Nu va speriati, compozitia prajiturii este mai densa decat amestecul de crema de branza si straturile de aluat, cel de jos si cel de sus
vor fi destul de subtiri. Nu este problema, vor creste la copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-17 minute, apoi punem visinele deasupra, presandu-le inauntru
si coacem inca cca 35 de minute, pana cand este coapta
(daca se va forma o usoara crusta, puteti face o gaura cu un cutit, gaura in care sa puneti visina ulterior).
Paranteza: puneti mai multe visine, una lipita de alta, sa fie pe toata suprafata prajiturii. Eu asa voi face data viitoare 🙂
Lasam sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi o scoatem pe un platou. O feliem, de preferat, rece.
Enjoy!