prajitura cu branza si migdale - Prajitura cu branza si migdale

Astazi avem o reteta de prajitura cu branza si migdale, o prajitura fara gluten, care poate fi low carb daca folositi xylitol in loc de zahar.

Este o prajitura pufoasa, usor umeda cu consistenta asemanatoare cu pasca fara aluat, continand 300 g de crema de branza,

numai buna de pregatit pentru masa de Paste in loc de pasca.

Sau, puteti pregati pasca fara aluat sau pasca cu nutella, retete pe care le gasiti pe blog.

Ne trebuie:

120 g unt la temperatura camerei

220 g zahar

coaja de la o lamaie mare

vanilie

un praf de sare

4 oua separate

240 g pudra de migdale (migdale macinate)

300 g crema de branza Philadelphia la temperatura camerei

fulgi de migdale si zahar pudra pentru deasupra

– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –

Cum se face:
Untul, 120 g zahar, vanilia si coaja de lamaie se mixeaza 2-3 min, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand sa le incorporam bine.

Adaugam pudra de migdale, incorporam bine, apoi adaugam crema de branza.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se formeaza spuma, apoi adaugam treptat cele 100 g de zahar ramase, mixand continuu.

Incorporam in amestecul de unt si migdale cca 1/3 din albusurile batute spuma, apoi adaugam si restul,

amestecand cu grija, cu miscari circulare.

prajitura cu branza si migdale etape - Prajitura cu branza si migdale

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt pe pereti si baza.

Eu am folosit o forma de 20 cm diamentru, insa puteti folosi pana la 23 cm, va iesit mai putin inalta.

Presaram deasupra fulgi de migdale si coacem la cuptorul preincalzit la 160 C pentru cca 45 minute.

prajitura cu branza si migdale in tava - Prajitura cu branza si migdale

O lasam sa se raceasca de tot in tava, apoi o scoatem pe un platou (cu doua palete bagate diametral opus sub ea,

pentru ca este destul de fragila, neavand faina) si o pudram cu zahar pudra.

Buna tare.

Enjoy!

prajitura cu branza si migdale 1 - Prajitura cu branza si migdale