prajitura cu branza

Astazi va arat o prajitura rapida cu branza dulce, genul de prajitura pe care o faci atunci cand nu ai

foarte multe ingrediente la indemana si ai manca ceva dulce.

Din nou o reteta cu inspiratie… mama Smile Sa va spun povestea ei pe scurt.

Merg acasa la mama acum ceva vreme si gasesc o minune galbena si frumoasa in tava,

aromata si putin umeda, un fel de…brownie blonda, cam asa.

Zic, wow, trebuie sa-mi dai reteta asta. Mama zice: pai e checul de la bunica cu un adaos de branza dulce

ca nu am avut destula pentru o placinta cu branza. Ce credeti, dupa nici o saptamana am incercat-o si eu.

Cred ca am lasat-o putin mai mult la cuptor ca nu a mai fost atat de umeda ca a mamei dar totusi buna si rapida.

Ne trebuie:

Compozitia 1

3 oua

250 g zahar

125 ml ulei (o ceasca)

125 ml lapte (sau apa)

1/2 plic praf de copt ( cu sofran – daca nu aveti oua de casa)

320 g faina

un varf de lgt sare, vanilie

Compozitia 2

200 g branza dulce

2-3 lg zahar

1 ou

sare

coaja de lamaie

(pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)

Cum se face:

Compozitia 1

Mixam 2-3 minute ouale intregi cu zaharul si sarea.

Adaugam uleiul, cate putin, mixand continuu apoi laptele.

Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia 2

Amestecam branza dulce cu oual, 2-3 lg de zahar, un varf de lgt de sare si coaja de lamaie rasa.

Amestecam apoi Compozitia 1 cu Compozitia 2 si turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Coacem la cuptorul preincalzit pt cca 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.

Nota: Puteti pune stafide, sau cateva picaturi de esenta de rom.

Puteti pune coaja de portocala in locul celei de lamaie si turna deasupra cicolata topita cu 1 lg de ulei.

Combinatiile sunt la indemana oricui, dupa preferinte.

Enjoy!

prajitura cu branza 1