Astazi va arat o prajitura rapida cu branza dulce, genul de prajitura pe care o faci atunci cand nu ai
foarte multe ingrediente la indemana si ai manca ceva dulce.
Din nou o reteta cu inspiratie… mama Sa va spun povestea ei pe scurt.
Merg acasa la mama acum ceva vreme si gasesc o minune galbena si frumoasa in tava,
aromata si putin umeda, un fel de…brownie blonda, cam asa.
Zic, wow, trebuie sa-mi dai reteta asta. Mama zice: pai e checul de la bunica cu un adaos de branza dulce
ca nu am avut destula pentru o placinta cu branza. Ce credeti, dupa nici o saptamana am incercat-o si eu.
Cred ca am lasat-o putin mai mult la cuptor ca nu a mai fost atat de umeda ca a mamei dar totusi buna si rapida.
Ne trebuie:
Compozitia 1
3 oua
250 g zahar
125 ml ulei (o ceasca)
125 ml lapte (sau apa)
1/2 plic praf de copt ( cu sofran – daca nu aveti oua de casa)
320 g faina
un varf de lgt sare, vanilie
Compozitia 2
200 g branza dulce
2-3 lg zahar
1 ou
sare
coaja de lamaie
(pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)
Cum se face:
Compozitia 1
Mixam 2-3 minute ouale intregi cu zaharul si sarea.
Adaugam uleiul, cate putin, mixand continuu apoi laptele.
Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia 2
Amestecam branza dulce cu oual, 2-3 lg de zahar, un varf de lgt de sare si coaja de lamaie rasa.
Amestecam apoi Compozitia 1 cu Compozitia 2 si turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem la cuptorul preincalzit pt cca 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.
Nota: Puteti pune stafide, sau cateva picaturi de esenta de rom.
Puteti pune coaja de portocala in locul celei de lamaie si turna deasupra cicolata topita cu 1 lg de ulei.
Combinatiile sunt la indemana oricui, dupa preferinte.
Enjoy!
tot la mama gasim ce-i mai bun:)asa mi-am reamintit si eu ca sofranul da o culoare frumoasa si prajiturilor.
Delicioasa prajiturica !! si ofc.. imaginile de vis ca de obicei! pupici
Trecem la favorite! La cat de usor si repede se face!
Bunica mea facea o astfel de prajitura.. imi amintesc ca era delicioasa! Pozele sunt superbe! Weekend placut
Buna Edith, am facut asta seara bunatatea de prajitura…super faina si simpla. O singura problema am avut, nu a iesit deloc galbena ca in pozele tale. Am folosit si oua de tara si praf de copt cu sofran. Care e trucul? Ai pus si colorant alimentar cumva? Multumesc pentru reteta. O seara frumoasa.
Simplu si bun! Cu siguranta o voi incerca, arata foarte apetisanta! Weekend placut!
e la cuptor acum, miroase in toata casa a Paste:)) revin sa spun cum a fost chiar daca eu nu o sa gust:(( te pup edith! irina-constanta
arata foarte bine! Pupici
atat de simpla , dar atat de buna !!!! … superba prezentarea !!!!!
Cat de repede se face! Si e buna, buna!!! O ideea de luat in considerare atunci cand vrem repede ceva dulce in casa.
i really like your food pictures and want to invite you to try out tastingspot.com. it’s for anyone that just wants another place to submit photos and share it will other foodies. It’s still in beta version, but would love for you to start adding some photos and help get it going.
Care e praful de copt cu sofran? Mi-a spus mama ca ea in tinerete avea la casa ei de la tara mereu sofran si adauga in prajituri, mai ales in cozonac, am incercat sa ii gasesc dar nu am gasit nici condimentul separat, nici praf de copt cu sofran in el. Poate imi puteti spune o marca…!
Praful de copt cu sofran este de la Dr Oetker.
Gasesti aici o poza: http://lh6.ggpht.com/-tgCnp42QwnY/ThbCcRJO8LI/AAAAAAAALdM/hXW6IPof9xw/s1600-h/praf%252520de%252520copt%252520cu%252520sofran%25255B5%25255D.jpg
Si sofran se gaseste, parca de la fucks.. l-am vazut pe undeva la raionul de condimente, mai uita-te.
Poate iti este de folos rubrica “Ce mai cumparam” – o gasesti in stanga sus, la etichete. Acolo am prezentat si praful de copt si alte produse care poate te intereseaza.
Te mai astept!
Am incercat azi reteta. Mi-a iesit foarte foarte bine. Eu am pus esenta de portocala, a iesit super aromata si delicioasa.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
am facut si eu prajitura…este GENIALA si foarte rapida
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Edith,
Am facut aseara si eu prajiturica cu branza dulce, foarte buna. Multumesc pentru reteta!
ma bucur ca ti-a placut, cu placere! 🙂
Buna ! am incercat in seara asta reteta de prajitura. A iesit f buna.
Am mai incercat retetele tale si au iesit intotdeauna. Daca vreau sa gatesc ceva anume si ai o reteta pe blog stiu ca nu are cum sa dea gres. Multumesc!
Buna! Ma bucur ca ti-a placut si ca iti place si reuseste tot ce incerci de la mine. 🙂
Te mai astept cu drag 🙂
hai sa vad daca imi iese 🙂 branza si oua de la tara … eu am pus stafide si esenta de lamaie … dau de veste in 35 minute
Cum ti-a iesit? 🙂
Am facut prajitura…Eu am pus si stafide si un pic de esenta de migdale. Este foarte buna.Se face repede si foarte, foarte buna! Nicoleta
Nicoleta, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
ma bucur ca exista retete de prajituri si pentru “tonti”, a iesit grozava
Carmina, :)))) Ma bucur ca ti-a placut.
Eu zic sa mai incerci si alta reteta. Ele sunt explicate pt incepatori 😉
te mai astept!
Credeti ca-mi va iesi daca voi pune mai putin zahar(180 gr zahar pt compozitia 1)?!
sigur 🙂