Prajitura cu ananas / / Edith's Kitchen

Astazi aprindem cuptorul, dar numai pentru 40 de minute, promit.

Avem o prajitura cu ananas, rapida si delicioasa. Puteti folosi orice alte fructe preferati,

merge de minune si cu unele acrisoare, cu visine, mere, pere, poate afine.

Sa-mi dati de stire ce combinatii ati incercat. 🙂

Ne trebuie:

150 g faina

100 g zahar

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

100 ml lapte

2 oua

60 g ulei

vanilie

1 cutie de ananas Sun Food

Pentru topping:

80 g zahar

80 g unt

1 ou

– cantitati pentru o tava de 20-21 cm –

Ca de fiecare data, am apelat la marca mea preferata de conserve.

Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase

Cum se face:

Amestecam intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si sarea.

Intr-un bol mai mic batem usor ouale cu furculita la care adaugam laptele, uleiul si vanilia.

Omogenizam si adaugam compozitia peste amestecul de faina.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Deasupra punem cuburi de ananas, pe toata suprafata.

prajitura-cu-ananas-in-tava-1

Coacem 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180 C.

Pregatim toppingul: amestecam untul topit, oul si zaharul si batem totul cu o furculita.

Dupa cele 30 de minute de copt, scoatem prajitura de la cuptor si o intepam cu cutitul de 5-6 ori.

Turnam deasupra toppingul si punem din nou tava la cuptor si coacem inca 10-12 minute.

prajitura-cu-ananas-in-tava

O scoatem din tava cand se raceste. Servim rece. Puteti adauga frisca neindulcita.

Yum!

Prajitura cu ananas / / Edith's Kitchen

Enjoy!

Prajitura cu ananas / / Edith's Kitchen