Ce faci daca afara e frig, urat, posomorat? Coci ceva bun la cuptor 😛
Daca mai aveti ceva varza murata, incercati placinta asta cu varza si afumatura, nu o sa va para rau. E tare tare buna.
Ne trebuie:
Pt aluat:
150g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei
sare
300g faina
1 plic praf de copt
Pt umplutura:
400-500 g varza murata tocata fin
200-300 g afumatura (bacon, kaiser, carnati)
2 cepe mari
(eu am pus si un pumn de ceapa verde)
4 oua
200 g iaurt/smantana
piper
(tava 31×21 cm)
Cum se face:
Calim afumatura intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei,
o scoatem din tigaie si punem in grasimea lasata ceapa tocata marunt si calim 3-4 minute. O punem peste carne si punem in tigaie varza murata tocata marunt. Daca mai e nevoie adaugam 1-2 lg de ulei. Adaugam piper si calim pe foc cca 5 minute, acoperit, amestecand des.
Punem 3-4 lg de apa si mai lasam varza pe foc acoperita (am repetat operatiunea cu apa de vreo 3 ori, amestecand din cand in cand)
Cand varza s-a mai inmuiat, adaugam peste ea ceapa si afumatura.
Lasam sa se raceasca.
Cat se caleste varza, facem aluatul.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,
si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara, de grosime cca 8 mm
(eu am intins pe o planseta de plastic neinfainata).
O rasucim cu grija pe un facalet si o punem in tava tapetata cu hartie de copt “deruland-o” de pe facalet. Eu am pus si cate 2 cm in sus pe peretii tavii, si am intins-o mai subtire. Va recomand sa o intindeti groasa de cca 8 mm si sa puneti foaia doar pe fundul tavii, nu si pe pereti (cand o intindeti masurati cu tava, sa nu intindeti foaia prea mare).
Pare complicat, dar va asigur ca nu este.
Batem bine ouale, adaugam iaurtul/smantana (eu am pus iaurt) si omogenizam bine.
Turnam peste amestecum de varza, omogenizam bine si turnam umplutura peste aluatul din tava.
Dam la cuptorul bine incins pt 30-40 minute.
O pastram acoperita. Dupa ce s-a racit eu am pus un capac pe tava (am o tava cu capac si toarte pentru transport) si pana seara aluatul s-a inmuiat, pt ca initial era mai crocant).
Voua o sa va iasa mai rumena deasupra.. eu am un coptor care rumenenste dedesubt, iar deasupra nu.. 🙁
Enjoy!
de post… 😀
Ce bunatate ai facut!!! Yamy yamy ce bine arata…
Pupici, o sapt faina
Ce bine arata! Nu am mai mancat pana acum o asa placinta dar cred ca e tare buna!
Foarte bine arata !
Fetele, ma bucur ca va place!
Iulia, stiu ca ne potrivim la gusturi, asa ca siiigur o sa iti placa, e buna rau 🙂
@smalldot: de post am alte retete, zic eu multicele 😀
arata foarte bine
te invit la mine la o ciorbica
Looks great, my sons would love this 🙂
Diana, merci! 🙂
@Magic of spice: thanks, then you’ll have to try it! 🙂
Felicitari! Cea mai buna reteta cu varza … am facut-o in weekendul asta si a fost extrem de apreciata, mare bunatate! Nu mai vorbesc de pozele tale care sunt … fara cuvinte. Super!
Irina, asa-i ca-i tare buna?
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Multumesc pt laudeee :))
Buna Edith,
Aluatul facut de tine se poate inlocui cu aluat foietaj?
Multumesc,
O zi frumoasa!
Madalina
Buan Madalina! Poti inlocui aluatul cu foietaj, sper sa nu-ti iasa prea gerasa..
Te astept cu impresii si sa ne spui cum este si cu foietaj 🙂
Am sa vin cu impresii.
Saptamana trecuta am facut tarta cu branza si rosii cu foietaj si pentru ca a fost un deliciu am repetat-o dupa 3 zile 🙂
Madalina
Ma bucur ca ti-a placut tarta 🙂 Am mai multe retete de tarte buuune, sper sa le incerci 🙂
te astept sa-mi spui cum a fost cu placintica 😉
Buna Edith!Pot inlocui varza murata cu cea verde?O zi frumoasa!
Claudia
Claudia, poti face si cu varza cruda, insa nu va fi la fel de gustoasa 🙂