placinta cu varza 1

Ce faci daca afara e frig, urat, posomorat? Coci ceva bun la cuptor 😛

Daca mai aveti ceva varza murata, incercati placinta asta cu varza si afumatura, nu o sa va para rau. E tare tare buna.

Ne trebuie:

Pt aluat:

150g crema de branza

7 linguri lapte

6 linguri ulei

sare

300g faina

1 plic praf de copt

Pt umplutura:

400-500 g  varza murata tocata fin

200-300 g afumatura (bacon, kaiser, carnati)

2 cepe mari

(eu am pus si un pumn de ceapa verde)

4 oua

200 g iaurt/smantana

piper

(tava 31×21 cm)

Cum se face:

Calim afumatura intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei,

IMG_2831

o scoatem din tigaie si punem in grasimea lasata ceapa tocata marunt si calim 3-4 minute. O punem peste carne si punem in tigaie varza murata tocata marunt. Daca mai e nevoie adaugam 1-2 lg de ulei. Adaugam piper si calim pe foc cca 5 minute, acoperit, amestecand des.

varza

Punem 3-4 lg de apa si mai lasam varza pe foc acoperita (am repetat operatiunea cu apa de vreo 3 ori, amestecand din cand in cand)

Cand varza s-a mai inmuiat, adaugam peste ea ceapa si afumatura.

Lasam sa se raceasca.

Cat se caleste varza, facem aluatul.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,

si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara, de grosime cca 8 mm

(eu am intins pe o planseta de plastic neinfainata).

coca

O rasucim cu grija pe un facalet si o punem in tava tapetata cu hartie de copt “deruland-o” de pe facalet. Eu am pus si cate 2 cm in sus pe peretii tavii, si am intins-o mai subtire. Va recomand sa o intindeti groasa de cca 8 mm si sa puneti foaia doar pe fundul tavii, nu si pe pereti (cand o intindeti masurati cu tava, sa nu intindeti foaia prea mare).

coca in tava

Pare complicat, dar va asigur ca nu este.

Batem bine ouale, adaugam iaurtul/smantana (eu am pus iaurt) si omogenizam bine.

Turnam peste amestecum de varza, omogenizam bine si turnam umplutura peste aluatul din tava.

Dam la cuptorul bine incins pt 30-40 minute.

tava placinta O pastram acoperita. Dupa ce s-a racit eu am pus un capac pe tava (am o tava cu capac si toarte pentru transport) si pana seara aluatul s-a inmuiat, pt ca initial era mai crocant).

Voua o sa va iasa mai rumena deasupra.. eu am un coptor care rumenenste dedesubt, iar deasupra nu.. 🙁

 placinta cu varza

Enjoy!