Sunt sigura ca ati vazut filmulete online cu genul asta de aluat rasucit, cu diverse umpluturi.

Mi-a placut de prima data de cand l-am vazut, insa abia acum am reusit sa si pregatesc ceva in genul asta.

Astazi, o pizza floare cu sunca si foietaj, sos de rosii si mozzarella.

Recomand sa nu puneti prea multa umputura, va curge la rasucire ­čÖé

Am folosit din sosul de rosii facut pentru mini pateuri cu carne, dintr-o conserva obtineti ceva mai mult sos

decat este nevoie in reteta (insa, in lipsa de timp, puteti si folosi si ketchup).

Ne trebuie:

800 g foietaj (2 buc x 400g)

6-7 linguri sos de rosii

100 g sunca presata (muschi tiganesc am folosit eu)

80-100 g mozzarella rasa

1 ou

susan/mac (optional)

Pentru sosul de rosii home made:

o conserva rosii Sun Food

3 linguri de ulei

4 catei de usturoi

1 lingurita ceapa granule

1 lingurita de zahar

1 lingurita sos chilli (optional)

– cantitati pentru 3-4 portii –

Cum se face:

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei, sau peste noapte in frigider.

Taiem doua cercuri din cele doua doi de foietaj cu ajutorul unul platou (eu am intins putin foietajul cu facaletul, pe latime).

Punem aluatul de foietaj in tava cu hartie de copt, punem sosul, deasupra punem sunca si presaram mozzarella rasa.

Punem deasupra cealalta foaie de aluat si presam bine cu palmele pe toata suprafata, sa faca aderenta.

Punem in centru un bol/pahar cu diametrul de cca 8-10 cm si taiem raze ca in foto (intai in cruce apoi taiem restul,

pentru a obtine fasii egale). Rasucim cu grija fiecare fasie de aluat taiata, avand grija sa nu curga umplutura

(toate le rasuciti in aceeasi directie).

Ungem deasupra cu ou batut si presaram seminte de susan/mac (optional).

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 20-22 minute.

O mancam cu pofta, calduta, dar si mai rece este buna.

Sosul l-am pregatit asa:

Punem Intr-o craticioara rosiile din conserva, le maruntim putin cu blenderul de mana, adaugam sare, zahar,

ceapa granule, uleiul, sosul chilli si fierbem la foc mic timp de 10-15 min, amestecand din cand in cand.

In ultimele 5-6 minute adaugam si usturoiul pisat.

Puteti folosi orice ierburi aromatice preferati: busuioc, cimbru, rozmarin sau marar uscat.

Enjoy!