Stiu ca suntem in post, insa multi dintre cei care ma urmariti probabil ca nu tineti post.
In plus, ideea de astazi, mini pateuri cu carne, poate fi unul din aperitivele de pe masa de Paste.
Pot fi facute cu carne de miel si uite asa avem o specialitate delicioasa.
Desigur, puteti folosi orice fel de carne: pui, curcan, porc, vita, amestec… Langa sosul delicios de rosii
si o salata bogata de primavara sunt delicioase!
Ne trebuie:
1 bucata foietaj 400 g
cca 400 g carne tocata
200 g bacon afumat (optional)
2 catei de usturoi
cimbru, sare, piper – dupa gust
Pentru sos:
o conserva rosii Sun Food
3 linguri de ulei
4 catei de usturoi
1 lingurita ceapa granule
1 lingurita de zahar
1 lingurita sos chilli (optional)
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se fac:
Lasam foietajul la dezghetat peste noapte la frigider, sau la temperatura camerei cateva ore.
Amestecam carnea tocata cu baconul taiat foarte marunt sau maruntit la robotul de bucatarie
cu lama in S, usturoiul pisat, cimbru, sare, piper. Daca nu folositi bacon, recomand sa cresteti cantitatea de carne.
Intindem putin cu facaletul foaia de foietaj, punem la unul din capete (pe latime) unstrat lung de carne tocata,
rasucim, ungem cu ou partea de foietaj ramasa jos si rasucim din nou sa formam un sul (ca in foto).
Taiem bucati de cca 4-5 cm.
Punem in tava, pe hartie de copt, ungem cu ou batut, presaram susan/mac
si coacem 25 minute la cuptorul preincalzit la 200 C.
Bune si calde si reci.
Pentru sos:
Punem Intr-o craticioara rosiile din conserva, le maruntim putin cu blenderul de mana, adaugam sare, zahar,
ceapa granule, uleiul, sosul chilli si fierbem la foc mic timp de 10-15 min, amestecand din cand in cand.
In ultimele 5-6 minute adaugam si usturoiul pisat.
Puteti folosi orice ierburi aromatice preferati: busuioc, cimbru, rozmarin sau marar uscat.
Enjoy!