Dupa o binemeritata vacanta (si de la serviciu si de la bucatarie), pe care sper ca si voi ati avut-o, astazi avem o reteta de piscoturi Dukan,
incredibil de bune si usor de facut. Nici nu zici ca sunt dietetice. Le puteti incerca chiar daca nu tineti dieta Dukan,
Pentru ca sunt mai dietetice decat piscoturile clasice. Musai sa le incercati! 🙂
Ne trebuie:
1 ou mic (sau 4 oua de prepelita)
2 linguri amidon
2 linguri lapte praf degresat
2 linguri xylitol (sau orice alt indulcitor preferati)
1 lingurita praf de copt
vanilie
un praf de sare
un varf de cutit turmeric (pentru culoare, optional)
– cantitati pentru 20 bucati –
Cum se fac:
Intr-un bol mic batem usor oul cu furculita, impreuna cu sarea, xylitolul si vanilia.
Adaugam amidonul, laptele praf, praful de copt. Daca aluatul este prea gros (oul a fost cum am spus in retet, mic),
adaugam 1-2 linguri de lapte dulce degresat.
Daca nu aveti ou mic, dupa ce il bateti usor, luati din el cca 1 lingura (daca este prea mult ou, va trebui sa puneti mai mult lapte praf si mai mult amidon,
in felul asta ies mai multe, insa va trebui sa le mancati in 3 zile fata de 2 cat puteti manca din cantitatile initiale).
Lasam cca 5 minute compozitia sa se odihneasca in castron.
Trebuie sa obtinem o compozitie usor curgatoare.
Punem compozitia intr-o punga, o taiem cca 0,5 cm la un colt si punem aluatul in tava, pe hartie de copt,
in forme cat de cat asemanatoare piscoturilor. Mie nu mi-au iesit prea aratoase, dar au fost buune, ceea ce a compensat 😛
Coacem la cuptorul preincalzit la 160 C pentru 3-4 minute, apoi ridicam temperature la 180C si le coacem inca 5 minute
(stati cu ochii pe ele, in functie de cuptor se pot maroni la baza mai repede).
Le lasam sa se raceasca in tava si apoi le pastram in cutii neacoperite, pentru a le permite sa ramana usor crocante.
Bune si aromate!
Enjoy!
Nota: le-am facut de mai multe ori, uneori au iesit asa crapate ca in poze, insa uneori au iesit fine si frumoase. Nu-mi dau seama de la ce se intampla asta…
Iau cateva pentru maine la un ceai!
xylitol unde gasesc?as vrea sa evit zaharul ca sa ii dau si fetitei mele de 1 an si 5 luni
Corina, gasesti xylitol la nosugarshop (este bannerul lor afisat in dreapta pe blog), alte magasine online sau in unele plafaruri.
in loc de xylitol ce alt indulcitor as mai putea folosi? extractul de stevie e ok, siropul de artar?
Daca tii dieta dukan doar stevia este permisa. Sau eritritol. (vorbim de indulcitorii naturali).
Siropul de artar/agave, etc nu sunt permise.
Buna Edith,
in primul rand felicitari pentru minunatul site si pentru ultra super mega minunatele retete postate aici !!!
si in al doilea rand , putem inlocui cu alceva laptele praf din reteta ?:D
o zi minunata iti doresc !
Miky, iti multumesc frumos pentru civintele tale!
Nu stiu, nu am incercat fara lapte praf. Ideea este ca laptele praf contribuie la ingrosarea compozitiei. Nu stiu cum ar iesi daca l-ai inlocui cu amidon (cu altceva nu vad cu ce l-ai putea inlocui), nu stiu ce consistenta ar avea.. Deci ramane sa experimentezi, insa nu garantez pentru rezultat 🙂
În ce etapă a dukan-ului pot fi consumate ?
Incepand cu croaziera.
Eu nu am gast lapte praf degresat, asa ca am inlocuit cu tarate de ovaz macinate, si au iesit foarte bune. Multumesc de retele minunate.
Ma bucur ca ti-au placut! E bine de stiut ca ies si asa 🙂
Au fost crocante ca piscoturile originale?
În kaufland găsesc lapte praf degresat?
nu e gaseste in magazinele fzice lapte praf degresat, ci doar in magazinele online.
Multumesc pt reteta! Am incercat si eu sa le fac si au iesit ok, in ciuda faptului ca a fost cam subtire compozitia si s-au lipit intre ele. Am si eu o intrebare: ce alti indulcitori mai pot fi folositi in Dieta Dukan? Eu momentan folosesc un indulcitor de la Mega Image (pe baza de maltodextrina si ciclamat sodiu). Poate nu este cel mai natural si mai sanatos, dar este singurul pe care l-am folosit si cu toate astea, am continuat sa slabesc. Am cumparat initial unul cu stevie (Gerble), dar era foarte, foarte amar. Apoi am incercat Xylitol in dulciurile Dukan pe care mi le faceam in mod uzual si am stagnat, ba chiar m-am ingrasat.
Ela, ma bucur ca ti-au placut.
Eu am folosit doar xilitol. Cel de care spui este sintetic si nesanatos, nu-l recomand.
Mai exista eritritol care este si el ok su stevia amestecat cu xylitol (pentru a-l face pe primul mai acceptabil la gust), tagatoza (dar nu am incercat) – toate astea sunt naturale (sau mai naturale..). Le gasesti online sau in plafare.
Iti multumesc pt sfaturi. Am cumparat un indulcitor pe baza de eritritol si stevie, asa cum mi-ai spus si pare ok.
ma bucur ca ti-am putut fi de folos 🙂
te mai astept sa te inspiri.