IMGP8256 1 - PATEURI CU BRANZA SI GEM DE GUTUI
Cum aveam un borcan de gem de gutui pe care nu-l mai manca nimeni m-am gandit
sa fac o combinatie branza dulce-gem de gutui si sa fac niste pateuri…
Ne trebuie:
1 pachet de foetaj (eu am folosit Linco)
450 g branza dulce
1 borcan de gem de gutui (sau ce aveti la indemana)
1 pliculet de zahar vanilat
zahar farin vanilat pentru pudratCum se face:
Am amestecat branza dulce cu gemul, am pus zaharul vanilat si am amestecat bine.

IMGP8242 1 - PATEURI CU BRANZA SI GEM DE GUTUI

IMGP8248 1 - PATEURI CU BRANZA SI GEM DE GUTUI

Am mai intins putin foaia de foetaj sa o mai subtiez, apoi am taiat patrate cu latura
de aprox 7-8 cm, am pus pe diagonala o lingurita cu umplutura si am pliat pe diagonala
si am obtinut niste triunghiuri.
Marginile interioare ale triunghurilor le-am uns cu ou batut si le-am presat bine.

IMGP8250 1 - PATEURI CU BRANZA SI GEM DE GUTUI
Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou batut.

IMGP8251 1 - PATEURI CU BRANZA SI GEM DE GUTUI

Cand sunt gata se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Branzica a fost cam “naravasha” si a cam iesit din pateuri.. dar una peste alta,
au iesit f bune. Cred ca trebuia sa pun 1 ou sau doua pentru a lega compozitia
sau poate o mana de gris…

Mi-au iesit 40 de pateute.

IMGP8253 1 - PATEURI CU BRANZA SI GEM DE GUTUI