sa fac o combinatie branza dulce-gem de gutui si sa fac niste pateuri…
1 pachet de foetaj (eu am folosit Linco)
450 g branza dulce
1 borcan de gem de gutui (sau ce aveti la indemana)
1 pliculet de zahar vanilat
zahar farin vanilat pentru pudratCum se face:
Am amestecat branza dulce cu gemul, am pus zaharul vanilat si am amestecat bine.
Am mai intins putin foaia de foetaj sa o mai subtiez, apoi am taiat patrate cu latura
de aprox 7-8 cm, am pus pe diagonala o lingurita cu umplutura si am pliat pe diagonala
si am obtinut niste triunghiuri.
Marginile interioare ale triunghurilor le-am uns cu ou batut si le-am presat bine.
Cand sunt gata se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Branzica a fost cam “naravasha” si a cam iesit din pateuri.. dar una peste alta,
au iesit f bune. Cred ca trebuia sa pun 1 ou sau doua pentru a lega compozitia
sau poate o mana de gris…
Mi-au iesit 40 de pateute.
Vaaaiiii, ce bine arata!!! …eu iubesc gutuile sub orice forma! 😛
Te invidiez ca n-ai retineri in a lucra cu foitaje si alte chestii care se desfac foite, foite :)) …nu stiu de ce… si de cand… m-a apucat fobia asta cum ca n-as fi in stare sa le manevrez cum trebuie, ca doar am mai facut si eu ceva, ceva de genul asta si mi-a iesit ca lumea… poate-mi fac din nou curaj! 😀
Pupiiiiici!!!
Sar’na, Laura! La ce minuni iti ies din manutze ma indoiesc ca nu ti-ar iesi foetajele (eu am inceput sa le folosesc destul de recent…).
Nu stiu dc imi ies mie cum ar trebui 😀 insa ne plac si asta e cel mai important.
Stiu ca se coc la foc iute ca sa se umfle, dar eu ma feresc sa dau focul prea mare pt ca nu-mi plac chestiile “maronite” pe fund si am vazut odata ca asa ies la cuptorul meu cu foc iute 🙁
Astept sa vad ce minuni iti mai ies si din foetaj… 🙂
Pooop!
pana acum incercasem branza sarata cu gem de prune si imi placea la nebunie. acum o sa incerc si cu gutui.
o zi minunata iti doresc
Branza sarata cu gem? Hmm… nu am incercat combinatia. Dar stiu eu pe cineva amator de tot felul de combinatii ciudate 😛
O zi frumoasa si tie!
Mi-au atras atentia pateurile astea, combinatia de branza de vaci cu gem de gutui nu poate fi decat…….minunata !!! Anul asta sigur voi face gem, n-am mai facut de cativa ani, deci e cazul. Asa ca, merci mult de reteta !!! Pupici !
Nu mai incercasem combinatia pana acum, dar cum am spus nu mai manca nimeni gemul si mi-era sa nu se strice… La mine gemurile le face mama, inca nu am trecut la “capitolul” asta… 😛
Cred ca ar iesi super si cu gem de visine…
Gemul de gutui e preferatul meu, insa abia anul asta am incercat sa fac si singura… cu nuca. 🙂 Asa ca avand gem, am incercat reteta de la tine si a iesit… EXCELENTA! Aproape nu am mancat toata ziua nimic altceva decat pateuri cu branza si gem de gutui!!! Iti multumesc pentru idee si cred ca voi mai incerca si alte variante, acum ca mi-am facut curaj. Fain tare blog-ul tau, succes in continuare!
Roxana si mie imi place mult gemul de gutui. Ma bucur tare ca ti-a placut combinatia asta pe care am incercat-o ad-hoc…
Multumesc frumos si te mai astept!