Astazi avem o reteta de pateuri cu branza si ardei pe care o putem servi ca aperitiv la o masa festiva sau o petrecere,
ca mic dejun, cina sau gustare. Bune in orice imprejurare (la munte si la mare :))))
O combinatie castigatoare: branza telemea + ardei copt invelite in foi de placinta. Mmmm, o minunatie!
Ne trebuie:
cca 350 g branza telemea
cca 100 g ardei copt
2 lg ulei de masline
piper, ierburi aromate
cca 10 foi de placinta
1 ou
– cantitati pt cca 20 bucati –
Cum se fac:
Pentru inceput, daca nu aveti ardei copti in congelator (asa cum am avut eu), puteti folosi fie
aperitivul cu gogosari pentru iarna – daca l-ati incercat de la mine, fie puteti trage in tigaie antiaderenta in 2 lg de ulei
ardeiul taiat fasii pana se inmoaie usor. Le puteti adauga si 1 catel de usturoi pisat.
Trecem la preparare: amestecam branza rasa pe razatoarea mare cu ardeii copti pasati in robotul de bucatarie
cu ulei de masline, piper si ierburi aromate. Puteti adauga si sos chilli pentru varianta picanta.
Taiem foile de placinta in 2 pe lung si le tinem acoperite cu un prosop de bucatarie umed, pentru a nu se usca.
Punem 1 lingurita in capatul foii, pe mijloc si procedam ca in foto.
La capatul foii, o ungem cu ou batut pentru a se lipi bine. Presam ruloul obtinut usor pentru a-l aplatiza putin.
Punem pateurile obtinute in tava, pe hartie de copt, ungem cu ou si presaram ierburi aromate.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute.
Le putem consuma ca atare sau langa o salata delicioasa!
Enjoy!
Minunate!