pate de ton 1 1 - Pate de ton

Astazi avem un preparat tare gustos si rapid, ce merge de minune atat la micul dejun, pranz sau cina, cat si

ca aperitiv la mese festive  – pate de ton. Fie ca il punem ca atare intr-un bol pe masa, fie in choux-uri asa cum

l-am servit eu. Este delicios oricum.

Ne trebuie:

2 cepe

2-3 lg de ulei

2 conserve ton (in suc propriu)

1 buc foaie de dafin

1 lgt boia dulce

1 lgt sos chilli (optional)

1/2 lgt praf de usturoi

50 ml vin alb

100 g unt

sare, piper

Am folosit conserve de ton in suc propriu de la Sun Food – 100% conserve sanatoase.

conserve ton1 1 - Pate de ton

Cum se face:

Simplu de tot. Calim ceapa tocata cubulete in ulei pentru cca 5 minute, punem tonul scurs de lichid,

50 ml apa, 50 ml vin, sare, piper si foaia de dafin.

Fierbem acoperit cca 15 minute. In ultimele 2-3 minute punem boiaua, sosul chilli si praful de usturoi.

ton in tigaie 1 - Pate de ton

Mixam amestecul cu blenderul de mana, apoi amestecam compozitia fina obtinuta cu 100 g unt la temperatura camerei.

Servim pe felii de paine (prajita sau nu).

Eu l-am avut ca aperitv pe masa de Revelion si l-am servit in choux-uri (o sa pun si reteta curand pe blog).

Am pus pate-ul untr-un sac-a-poche cu varf stelat si l-am dat la frigider cca 1 ora. Apoi am putut sa obtin forma din castroane.

Este delicios, musai sa-l incercati!

Enjoy!

pate de ton 2 - Pate de ton

Note: Daca vreti sa il consume si copii, renuntati la vin.

            Folositi un blender stick, de mana, pentru a obtine un amestec fin. Puteti folosi si un robot de bucatarie, dar nu stiu daca va iesi la fel de fin.