mousse de somon

Iubesc somonul afumat! Il mananc gol sau cu paine prajitita, fie cu crema de branza sau cu castraveti.

Oricum imi place. De fapt, ce zic eu, iubesc somonul oricum.

De Revelion am vrut sa avem o masa mai usoara asa ca am “nascocit” combinatia din

mousse-ul asta si a rezultat ceva delicios!

Alte retete cu somon si aperitve pentru masa de Sf. Ioan puteti gasi aici.

Ne trebuie:

250 g somon afumat

4-5 lg de smantana lichida (puteti folosi si din cea clasica)

3-4 lg de crema de branza

1-2 lgt de zeama de lamaie (dupa gust)

piper

Cum se face:

Simplu de tot. Punem tooate ingredientele in robotul de bucatarie cu cutitul de taiere atasat

si mixam pana obtinem o pasta fina omogena.

Le putem servi in mai multe moduri.

Fie alegem varianta cea mai comoda, punem intr-un bol frumusel si servim asa la masa.

Sau tot in bol, dar punem mousse-ul intr-un posh si il spritam in bol.

mousse de somon 1

Alta varianta ar fi sa punem mousse-ul cu posh-ul pe feliute de paine prajita sau neprajita.

Le putem decupa cu o forma de biscuiti indiverse forme daca dorim (cum vedeti in prima poza).

Sau putem servi mousse-ul pe felii de castravete crud.

mousse de somon 2

Putem orna cu frunze de patrunjel, marar, bucatele de morcov/ardei sau chiar masline.

Simplu, elegant si delicioooos!

Enjoy!

La multi ani tuturor ce poarta numele de Ioana/Oana/Ioan/Ion! (si Ioan-ului meu ♥ 🙂

_________________________________________________

Cu aceasta reteta particip la Sunday Lunch pe blogul Disturbingly delicious!