Ne trebuie:

500gr branza dulce de vaca
2 oua
3 linguri de gris
4 linguri de faina alba
un pic de sare
1 plic zahar vanilat
2 linguri de zahar pentru compozitie
3-4 linguri de zahar pentru pesmet
pesmet
2 linguri de unt pentru prajit pesmetulCum se face:
Se amesteca brinza cu faina ouale grisul, zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devine o pasta omogena

si se fac gogosele rotunde – eu am facut cu 2 lingurite pentru ca era compozitia mai moale – (numai rotunde nu mi-au iesit…)
Se pune apa la fiert cu un pic de sare si cand fierbe apa se dau papanasii prin faina si se pun la fiert. Se fierb la foc potrivit pana se ridica la suprafata apoi se mai lasa cam 10 min la foc mic

se scot si se dau prin pesmet prajit in unt amestecat cu zahar (pentru un plus de aroma puteti pune zahar vanilat si in pesmet).

Sunt deliciosi (si au avantajul ca sunt fierti, nu prajiti)!
Eu am facut doar jumatate de cantitate ca nu stiam daca ne plac si s-au terminat imediat…

si mai de aproape…