2 oua
3 linguri de gris
4 linguri de faina alba
un pic de sare
1 plic zahar vanilat
2 linguri de zahar pentru compozitie
3-4 linguri de zahar pentru pesmet
pesmet
2 linguri de unt pentru prajit pesmetulCum se face:
Se amesteca brinza cu faina ouale grisul, zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devine o pasta omogena
si se fac gogosele rotunde – eu am facut cu 2 lingurite pentru ca era compozitia mai moale – (numai rotunde nu mi-au iesit…)
Se pune apa la fiert cu un pic de sare si cand fierbe apa se dau papanasii prin faina si se pun la fiert. Se fierb la foc potrivit pana se ridica la suprafata apoi se mai lasa cam 10 min la foc mic
se scot si se dau prin pesmet prajit in unt amestecat cu zahar (pentru un plus de aroma puteti pune zahar vanilat si in pesmet).
Sunt deliciosi (si au avantajul ca sunt fierti, nu prajiti)!
Eu am facut doar jumatate de cantitate ca nu stiam daca ne plac si s-au terminat imediat…
si mai de aproape…
am incerc si eu acesti papanasi mi se par deliciosi
Felicitari !!!!
sunt tare buni, Lory! Sigur o sa mai fac ca s-au terminat imediat… 😛
Vai ce ciuda imi e ca nu am niste branzica de vaci in casa.
Si de abia vineri mai merg la supermarket. Of…
Sper sa nu uit sa fac poze cu primii mei papanasi fierti… 😉
De ce nu faci branza de casa? Pui laptele la fiert, cateva picaturi de zeama de lamaie, ori lapte batut (cam 1/2 – 1 litru) sau aprox 8 pastilute de calciu lactic si gata branza… Si e si mai sanatoasa pt ca nu are nu stiu ce stabilizatori ca alea din magazin. Succes!
las’ ca iei tu..
astept pozele 😉
de unde esti, Iulia?
super, super…imi plac mult, ca sunt fierti si nu prajiti…deocamdata ,doar imi imaginez gustul =P~…dupa post am sa-ti spun cum vor fi >D< ..pupici>
Galati. Nu se vede la IP?
sa-i faci, mona, ca-s taaare buni.. 🙂
Imi pare rau de fetele care tin post.. le fac pofta pt ca eu nu tin…:(
Cum sa nu imi vezi IP-ul? 😮 😮
Numai pe al meu nu-l vezi sau nu vezi la nici unul din cei care posteaza?
E valabil pt toate IP-urile.
E mai complicat de explicat, dar o sa incerc..
In statisticile vizitelor pe blog am asa:
G Top: imi afiseaza tara si IP-ul iar pe
Among us(harta din josul paginii) imi afiseaza orasul si tara.
Vizitele din romania sunt imposibil de corelat intre cele 2 situri ca sa aflu eu un IP… Cel mult pot vedea ca cineva din Galati e online (dar asta presupune sa fiu si eu on line)
La cele din strainatate e usor (dar asta presupune sa fii pe faza cand pers intra). Dupa e mai greu de aflat si la astea…
Sper ca am fost destul de explicita… 🙂
Edith, foarte bine arata papanasii, asa ii gatesc si eu de cele mai multe ori! Cei prajiti doar cand avem musafiri si vrem sa facem impersi :))
In plus, astia fierti mi se par mult mai sanatosi decat cei prajiti!
Merci, Teo! Sa nu-mi spui ca ii ai si tu pe blog…
Nici pe astia nu i-am luat de la tine… I swear!! :((
Azi am reusit sa fac si eu papanasii. Buni tare….am intarziat sa-i fac ptr ca nu am gasit branzica de care imi place mie la supermarket(de la natura, prodlacta sau mili). Diseara mai fac o tura cand ajung acasa.
Daca vrei pun si pozele cand ajung …numai ca nu-s asa de aspectuosi ptr ca si mie mi-a iesit cam moale compozitia (sa nu radeti de papanasii mei :))).
hi, hi!! Ce, ti se pare ca ai mei au iesit frumosi? 😛
Si aluatul meu a fost mai moale (din cauza de.. branzica si am mai suplimentat cu putina faina si putin gris si am modelat cu 2 lingurite (d-aia nici nu au iesit prea pufosi…)
Si mie mi-a iesit compozitia destul de moale…cred ca de la branza de vaci. Si am pus faina si gris mai mult ca sa iasa mai tare…si asa au niste forme de zici ce-s alea :)))
Imi aduc aminte asa ca aspect de galustile cu prune a lu’ mamaie :X :X…ca tot asa le dadea si ea prin pesmet. 😛
http://img135.imageshack.us/img135/1511/dsc00040cm4.jpg
http://img410.imageshack.us/img410/104/dsc00039kf8.jpg
merci pt poze, iulia. Da, aduc cu galustele cu prune… 🙂
cand fac papanasii prajiti si imi iese compozitia mai moale (din cauza branzei)pun 2-3 linguri de gris in plus
oare cum ar fi cu smantana si dulceata ?? tre sa incerc 😀
da, si mie mi-a iesit mai moale si am mai pus gris…
Nu stiu cum sunt cei cu dulceata, e prima data cand fac papanasi si i-am fauct asa (sunt mai dietetici si decat cei prajiti si decat cei cu dulceata :P)
arata f.bine,cred ca sunt deliciosi.am sa-i incerc si eu maine.cu ani in urma faceam si eu dar prajiti,dar am pierdut reteta.nu sti cum se fac aceeia?multumesc anticipat.
Mary, sa stii ca sunt f buni. Din pacate nu am reteta de papanasi prajiti (fierti sunt mai sanatosi 😉 ). Sigur o sa gasesti reteta pe net daca o sa cauti.
Te mai astept!
Buna, papanasii fierti sunt desertul meu preferat de cand eram mic. Am facut dupa reteta gasita pe acest blog. Asa cum spunea cineva mai sus, recomand cu smantana…Daca ouale sunt mici, se pot pune 3 oua. La faina si gris lingurile pline, dar fara varf. Puteti incerca si 2,5 linguri de zahar alb, margaritar. Jumatate de lingurita de sare. Sper sa nu se supere proprietarul blogului pentru recomandari, ii multumesc pentru aceasta reteta. Pofta mare tuturor.
Mda…nu se pune gris la papanasii prajiti!!! Grijus trebuie sa fiarba nu sa se prajeasca pt ca ramane tare si simti ca mananci nisip…
Draga anonim, ai comentat la o reteta de papanasi fierti, nu prajiti!!! Deci grisul este ok, citeste cu atentie inainte de a comenta!
George, proprietarul blogului nu se supara 😛 Multumesc pt idei. Smantana cam cata se pune?
Te mai astept.
Azi am facut iar papanasi, asa ca m-am intors la acest blog. Smantana la sfarsit, pe papanasi o lingurita sau cat prefera fiecare. In loc de reteta pentru zahar ars in tigaie (cateodata face fum, sau pt. copilasi mici), se pot razui si niste biscuiti, care sa acopere papanasii.
Aham, am inteles, merci! E de retinut si ideea cu biscuitii. Sa stii ca zaharul si pesmetul nu trebuie prajite prea mult, sa iasa fum…
Edith, am facut cum ai zis tu, 500 g de branza la 3 linguri gris… si au iesit niste flescaituri, care nici nu se puteau lua din apa.
Asa ca din aproape in aproape, am ajuns sa pun 9 linguri de gris ca sa aiba consistenta normala…
Nu inteleg de ce? Mentionez ca branza era destul de “uscata” ca sa zic asa… stoarsa ca la carte!
Pitbulitza, chiar nu stiu ce s-a intamplat. Ai pus si faina?
Si mie mi-au iesit cam moi (si tin minte ca am pus putin gris si putina faina in plus).
Nu mai stiu de unde am luat reteta, insa asa erau cantitatile acolo… si tin minte ca papanasii erau mult mai rotunzi ca ai mei…
Poate am lasat eu putin compozitia sa se “odihneasca” si s-a umflat putin grisul si s-a legat mai bine?
Imi pare sincer rau. Chiar nu stiu de ce nu ii puteai lua din apa 🙁
Pana la urma au fost comestibili macar?
Buna. Vreau sa spun ca m-am indragostit de acest blog si am fost cea mai fericita cand am vazut aceasta reteta. Am facut in seara asta papanasii si vreau sa zic ca au iesit suuuuuper! Compozitia nu a fost deloc moale,nici macar nu s-a lipit de maini cand faceam bulgarasii. Am luat branza dulce grasa, varsata, de la real. Iar de gust, sa nu mai vorbim! Un deliciu! De cand imi doream sa fac tipul asta de papanasi, care mie imi place de 10 ori mai mult decat cei prajiti. In fine, felicitari pentru acest blog minunat. Ne mai auzim pe aici. 🙂
Anca, ma bucur ca ti-au placut.
Consistenta compozitiei cred ca depinde pana la urma de tipul de branza folosit. Ai avut noroc ca ti-au iesit ok.
Multumesc frumos si te mai astept cand incerci si alte retete!
Pai am facut si pasca fara aluat. Un adevarat succes si aia. Am facut si file de peste cu alune, la fel, a iesit super bun si urmeaza sa experimentez si alte retete de pe blogul tau. Le-am vorbit multor femei despre el, asa ca nu m-ar mira sa ai din ce in ce mai multi vizitatori si “utilizatori”. 🙂 Succes in continuare si multumim pentru toate retetele delicioase!
Uuu, Anca ce harnicuta ai fost! Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat 🙂
Merci si ca mi-ai facut reclama :))
Te mai astept!
Buna Edith,
ia arunca-ti un ochi aici
http://reteta-culinara.blogspot.com/2009/08/papanasi-fierti.html
Merci, Sabina!
Eh, asta e.. bucatar de profesie, ce vrei? Cu poze furate de prin reviste si de pe net…
Nu stiu cum sa zic, dar nu iasa nicicum cu reteta scrisa pe blog…am adaugat o gramada de gris si faina in plus ca sa iasa cat de cat o compozitie omogena. Sunt cei mai buni papanasi cei fierti, dar cu siguranta nu aceasta reteta. Dezamagit total, au iesit o fleasca, care se imprastie in apa.
Bafta.
Andrei, dupa cum ai vazut, au fost persoane care au incercat reteta si le-a iesit.. Poate ai avut o branza prea apoasa, nu stiu.
Incearca cu retete din alte parti, poate iti ies.
Bafta si tie!
Ce nostim e Andrei.
Mai tine si de bucatar cum iese o reteta, dar stim cu totii ca a face mancare nu-i un exercitiu de matematica, eu cred ca trebuie sa mai incerci.
Eu iarasi fac pananasi si mi-au iesit excelent cu reteta de aici de fiecare data. (PS: nu stiu sa gatesc… decat papanasi)
e prima mea incercare
sper sa iasa bine arata super in poze…………. om vedea
George, scuze, acum ti-am vazut comentariul, cred ca mi-a scapat. Ma bucur ca iti ies, macar tie, vad ca esti printre putinii :))
Asa ca.. ori stii sa gatesti si ne pacalesti, ori esti foarte norocos :))
Cred ca e momentul pentru inca o serie de papanasi (in weekend) si cum doar cu reteta de aici ma impac cel mai bine…Nu stiu sa gatesc, decat papanasi (doar cu reteta de aici 🙂 ). Sper sa fiu norocos si de data asta…
George, ma bucur ca iti plac papanasii facuti dupa retea mea.
Poate pe viitor te incumeti si la alte retete. Mai sunt multe simple 🙂
@Anonim: bafta, sper sa-ti iasa! 🙂
Buna,Edith! Si eu, ca multi altii de altfel, iti urmaresc cu mult interes retetele extrem de apetisante pe care le gatesti si apoi le publici si pentru folosul altora! Am gatit mai multe retete din cele publicate de tine si sunt extrem de incantata! Explici foarte bine si detaliat, iar pozele de foarte multe ori mi-au fost de ajutor! Am facut si reteta de papanasi si vroiam sa te intreb daca putem inlocui zaharul cu xylitol, pentru o reteta mai light. Felicitari inca o data si la cat mai multe retete pofticioase!
Lili V.
Buna Lili, ma bucur tare ca iti plac retetele mele 🙂
Sigur, in orice reteta poti inlocui zaharul cu xylitolul 🙂
Te mai astept. 🙂
Buna! Am facut si eu aceasta reteta, pentru prima data. Mi-au iesit foarte buni, nici nu credeam ca o sa-mi placa. In loc de pesment, am folosit nuca, iar in apa cand au fiert am pus putina esenta de rom. Sunt deliciosi! Abia astept complimentele de la viitorul meu sot!!!
Retetele sunt minunate, o sa mai incerc si altele!! te pup :*
Alina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept cu impresii cand vei incerca si alte retete 🙂
Edith, multumesc pentru toate retetele, si mai ales pentru cea de papanasi! Papanasii sunt desertul meu favorit, dar din pacate mi-e destul de greu sa gases branza de vaci potrivita aici (eu locuiesc in New York). Totusi azi am gasit-o! Uraza-mi succes, ii fac azi!
Sper ca ti-au placut panasii! Merg facuti si cu ricotta (cred ca se gaseste acolo).
Te mai astept! 🙂
Splendizi, multumim! Orice am gatit de la tine e minunat de gustos! Sarut-mana!
Maria, ma bucur tare ca ti-au placut papanasii si alte retete incercate de la mine 🙂
Te mai astept!