Desi este destul de tarziu si astazi sunt foarte obosita, am zis sa postez totusi reteta de pancakes pentru cei
care au cerut-o pe Facebook, poate vreti sa le incercati in weekend. Bineinteles ca reteta nu este doar pentru ei
Ne trebuie:
750 g dovlecei (eu am avut 5 dovlecei mici)
2 oua
170 g faina
1/2 lgt praf de copt
2 catei de usturoi
6-7 lg de telemea rasa (de oaie am pus eu)
4 lg de ceapa verde tocata marunt
sare, piper
2-3 lg de ulei (pt uns tigaia din cand in cand)
(pentru 25 de bucati cu diametrul de cca 8-10 cm)
Cum se fac:
Spalam bine dovleceii (nu este nevoie sa ii curatam de coaja), ii taiem bucati potrivite si ii punem la fiert pana se inmoaie.
Mixam dovleceii fierti in robotul de bucatarie.
Peste ei punem ouale, branza, faina, praful de copt, ceapa verde, cateii de usturoi pisati, sare, piper si omogenizam bine.
Nu puneti prea multa sare, daca telemeaua este sarata. Obtinem o compozitie destul de fluida.
Incingem o tigaie(teflonata sau ceramica) pe foc, apoi o ungem cu ulei, lasam sa se incinga si uleiul,
apoi punem din amestecul de mai sus cate 2 linguri
si le dam o forma rotunda si plata cu ajutorul dosului lingurii, prin miscari circulare.
Prajim pe fiecare parte pana se rumenesc frumos (cca 3 minute pe fiecare parte).
Din cand in cand mai ungem tigaia cu ulei cu ajutorul unei pensule din silicon.
Merg foarte bine cu o salata de rosii.
Enjoy!
Sa aveti un weekend insorit! (daca nu mai poate fi calduros…)
O nebunie!! bunica-mea imi pregatea la greu tot felul de clatite, cu umplutura fel de fel! minunat arata!!
Sunt minunate.Chiar am 3 dovlecei in frigider si nu stiam ce sa fac cu ei!
sunt o bunatate! Si eu am facut mai demult. Pup
Cu aceleasi ingrediente eu fac o budinca de dovlecei (faina inlocuita cu pesmet)!!! sunt convinsa ca sunt tare gustoase, voi incerca reteta!
Claudia
sunt un aperitiv foarte gustos !sau chiar o masa de seara !
Arata atat de bine, incat ma faci sa gatesc duminica seara…
Buna edith, urmăresc de mult timp site-ul tau ”gospodaresc” și am avut o reținere la început pt a-ți lasa un comment,dar meriți toate aprecieriile, așa în legatură cu rețeta, extraordinara, am încercat-o la fel ca celalte, dar cel mai mult prefel asia food…
Foarte ingenioasa e reteta ta. Imi place mult.
eu am facut chiftelute de dovlecei, dar clatite nu mi-a trecut prin cap ca s-ar putea face din dovlecei! Dar arata atat de tentant! Imi plac pozele tale 😉
Draga Edith, multumesc mult pt minunata reteta de tort cu jeleu de zmeura! Nu stiu ce m-as face fara torturile tale, care ma ajuta intodeauna sa creez momente speciale pt cei dragi! Asa mi-a iesit mie: http://ingreedyhands.blogspot.com/2011/10/tort-aniversar-cu-ganache-de-ciocolata.html
Fetele, ma bucur ca va plac! Va pup!
Georgi, ma bucur ca ai incercat tortuletul 🙂
La multi ani cu intarziere! 🙂
Draga Edith, ce surpriza placuta este vizita ta! Multumesc mult pt urari, am sa transmit! Nu numai mie mi-a placut tortul, toata lumea a fost incantata de finetea gustului. Oooo,mai e pana la ziua mea, la sfarsitul lui martie…Pana atunci am insa de facut un alt tort, pt 7 decembrie, pt sotul meu. Anul trecut am facut tortul amandina, reteta ta, si mi-a spus ca a fost cel mai bun si mai frumos tort pe care l-a avut vreodata de ziua lui(a fost asa un compliment nepretuit!). Pt fiul meu, in mai , am facut tortul cu cirese…tot timpul reusesc sa-mi incant musafirii cu torturile tale minunate! Nu stiu ce sa aleg anul acesta pt halloween, si pt sotul meu in decembrie. Poti sa-mi dai o idee ceva? Nu suntem pretetntiosi, in sensul ca nu ne place doar cu ciocolata, sau doar cu fructe….daca e de calitate (cum stiu sigur ca va fi) suntem deschisi sa incercam orice gusturi!
Georgi, ma bucur mult ca cu fiecare ocazie speciala ai incercat cate un tort de la mine 🙂
Ca si recomandare, dintre torturile mele ar fi tortul caramel sau tortul ganache (ambele). Sunt delicioase! 🙂
Sau cel mai bine te uiti tu la sectiunea torturi si iti alegi ce iti face cu ochiul 🙂
Te astept cu impresii dupa ce te hotarasti 🙂
Caramel it is!!!!! suntem innebuniti dupa caramel….!! Il fac de Halloween. Da, draga Edith, am sa pastrez traditia si am sa fac cu sigurnata torturi de la tine pana le epuizez pe toate 🙂
Super! te astept cu impresii 😉
Arata demential! Vreau sa le fac pentru un picnic. Crezi ca sunt bune si reci?
Eu reci le-am mancat 🙂
Sa le incerci si pe cele coreene, de la sectiunea de bucat. asiatica, si alea-s f bune 🙂
Buna Edith! Imi place foarte mult blog-ul tau! Eu sunt studenta si in mini-camera mea de camin nu am aragaz 🙁 crezi ca aceste clatite minunate s-ar coace si la microunde? O zi minunata!
Elena, cu siguranta merg coapte si la microunde, insa nu stiu cat timp pentru ca nu il folosesc.. Mai bine iti cumperi o plita electrica cu un ochi pentru ca sunt ff daunatoare cuptoarele cu microunde.. 🙁