Inca o reteta din seria de retete low carb. Pancakes cu cocos, pentru iubitorii de cocos, pentru iubitorii de pancakes,
fara faina de grau, fara zahar si cu grasimi sanatoase in care am folosit tot ce se putea folosi din cocos 🙂
Poate fi consumata in dieta ketogenica, dieta paleo precum si de cei care au intoleranta la gluten.
Ne trebuie:
3 oua
3 linguri unt de cocos topit + 1-2 lg pentru tigaie
2 linguri xylitol
1/2 lingurita esenta de cocos (sau vanilie)
30 g faina de cocos
un varf lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
60 g lapte de cocos
– cantitati pentru cca 8 bucati –
Cum se fac:
Pentru inceput, va spun ca produsele folosite se pot cumpara de pe site-ul adiograsime.ro:
unt de cocos, lapte de cocos, faina de cocos si esenta de cocos.
Acolo gasiti alimentele necesare fie ca sunteti la dieta dukan, dieta paleo, dieta low carb,
ca aveti intoleranta la gluten sau aveti diabet. O gama variata de produse, dintre care,
untul de cocos m-a cucerit definitiv 🙂 Gasiti linkurile catre produse la ingrediente.
Mixam ouale cu uleiul de cocos topit, xylitolul si sarea pentru cca 2 minute.
Adaugam laptele de cocos si esenta de cocos si mixam pana la omogenizare
(laptele de cocos folosit de mine era mai gros, ca o crema, cum scrie si pe cutie).
Adaugam faina de cocos amestecata cu bicarbonatul de sodiu (o cernem printr-o sita)
si omogenizam compozitia cu o spatula.
Punem in tigaie putin unt de cocos, lasam sa se incinga si cu o cupa de inghetata punem compozitia
in tava si aplatizam ca in foto.
Lasam pe fiecare parte cam 2 minute, la foc foarte mic. Le intoarcem cu atentie cu o spatula.
Mi-au iesit 8 bucati cu diametrul de cca 9-10 cm. Sunt satioase, deci 4 bucati sunt suficiente pentru o persoana.
Le servim cu fructe deasupra, unt de cocos topit sau daca nu tinem dieta, sirop de artar, miere, gem de fructe .
Enjoy!
Edith, draga mea, pancake-urile arata minunat! Abai astept sa le incerc!
Si multumesc ca ne-ai spus de site-ul asta. Este tare, tare bun la casa omului 🙂
Elena, ma bucur ca iti plac clatitele. Sa ai spor la cumparaturi! 🙂
Edith, am tot incercat cu fulgi de cocos rasniti fin si mi se rupppp 🙁 Ies mai bine cu faina de cocos?
Mada, in reteta se foloseste faina de cocos, care nu este acelasi lucru cu fulgii rasniti. Este mult mai fina si absoarbe mai multa umiditate.
Deci, foloseste faina asa cum scrie in reteta si iti vor iesi sigur 😉
Aha, ok, am inteles 🙂 Thank you!
Folosesc destul de des faina de cocos, asa ca nu puteam sa ratez aceste pancakes.
Au fost delicioase! Le-am mancat cu dulceata de visine fara zahar 😛
Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Mmm, trebuie sa fi fost o nebunie cu dulceata de visine… E preferata mea! 😉
Se poate inlocui laptele de cocos cu cel de vaca?..mor de pofta langa monitor 🙂
Nu stiu ce va iesi cu lapte de vaca. Laptele de cocos folosit de mine are o consistenta mai vascoasa…
Poti incerca 1/2 de cantitate si ne zici si noua daca au iesit 🙂
Am facut eu cu lapte de vaca si au iesit putin ciudate la consistenta si cam tare aluatul.dar f bune la gust
Rebeca, au iesit tari? As fi zis ca ies moi..
Ai respectat intocmai cantitatile? Sau ai pus mai multa faina?
Laptele de cocos folosit de mine era mai cremos si din cauza asta zic…
Mie nu mi-au ieșit la fel de pufoase. Am folosit Ingredientele recomandate. Laptele de cocos trebuia diluat?
Nu trebuia diluat laptele de cocos. Ai respectat intocmai cantitatile si ingredientele? Nu ies pufoase ca si clatitele americane, insa sunt destul de pufoase.
Imi pare rau ca nu ti-au iesit atat de pufoase pe cat te-ai asteptat…
Nu am diluat laptele. Cred ca am pus mai mult unt de cocos pt ca au iesit cam uleioase.
3 linguri de unt de cocos topit scrie in reteta. Topim untul, si masuram cu lingura 3 linguri, apoi restul folosim pentru tigaie.
Daca nu se respecta cantitatile, nu garantez reusita retetelor…
O sa încerc din nou cu cantitățile exacte pt ca arată prea bine in poza. multumesc mult pt răspuns.
cu placere. Insa tot mai bune sunt cele clasice, sa stii 🙂
merg si fara xylitol (pt alergici) – cocosul e destul de dulce.
Sunt extrem de bune! De cand am descoperit reteta nu prea le mai facem pe cele clasice
Ioana, ma bucur tare ca va plac 🙂