Astazi avem pancakes pufoase si rapide, pentru care, spre deosebire de celelate pancakes pufoase de pe blog,
nu trebuie batute albusurile spuma, pancakes cu branza cottage.
Puteti amesteca ingredientele cu o spatula.
Sunt ideale pentru micul dejun sau pentru pachetel la scoala. Cei mici le vor adora.
Le puteti manca cu fructe proaspete sau cu sos de fructe preparat cu putin zahar, ca mine.
Am taiat cubulete 10 capsuni mari si le-am fiert la foc mic, cu 3 linguri de zahar, pana a sczut din sucul pe care l-au lasat (cca 15 min).
Au fost delicioase cu sosul de capsuni.
Puteti gasi pe blog o multime de retete delicioase, si dulci si satate, de pancakes.
Ne trebuie:
200 g cottage cheese Philadelphia
3 oua
100 g faina
vanilie
1 lingurita cu varf praf de copt
2 linguri zahar
un varf de lingurita de sare
3-4 linguri ulei
– cantitati pentru cca 14 bucati –
Cum se fac:
Punem intr-un bol perlele de branza (cottage cheese) la care adaugam sarea, zaharul vanilia si ouale.
Mixam cca 10 de secunde la viteza mare apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si mai mixam cateva secunde.
(Eu am folosit mixerul, insa puteti amesteca cu o spatula, nu este nicio problema).
Incingem o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei in ea si punem aluatul cu o cupa de inghetata, apoi le aplatizam cu baza cupei de inghetata,
formand pancakes cat de cat egale si rotunde.
Le prajim la foc mic spre mediu. Cand apar 2-3 bule de aer pe suprafata pancake-ului, il intoarcem cu o spatula.
Le scoatem pe un prosop de hartie si adaugam din nou o lingura de ulei, lasam putin sa se incinga si repetam pana terminam toata compozita.
Pancake-urile mele au avut cca 8-10 cm diametru. Nu le faceti mai mari, pentru a le putea intoarce bine.
Delicioase.
Enjoy!
Ne vedem si pe INSTAGRAM. 🙂