O idee sanatoasa pentru micul dejun: pancakes cu banane si fulgi de ovaz.
Sunt bune si calde si reci, asa ca le puteti face si de seara pentru a le manca a doua zi la micul dejun.
Ne trebuie:
100 g fulgi de ovaz
200 ml lapte
1 banana
un praf de sare
2 lg ulei
Cum se fac:
Maruntim fulgii de ovaz in robotul de bucatarie cu lama in S (eu am avut din cei sparti, de la Sano Vita).
Ii punem intr-un bol. In robot adaugam bananele si laptele si omogenizam bine compozitia,
pe care apoi o turnam peste fulgii de ovaz si amestecam bine.
Punem compozitia cu lingura mare in tigaie antiaderenta pe care am incins-o bine in prealabil cu 1 lingurita de ulei in ea.
Atentie, nu le faceti mari, se vor imprastia cand le intoarceti. Ale mele au avut cca 8-9 cm diametru.
Le lasam la foc mic sa se rumeneasca, apoi le intoarcem cu grija cu o spatula.
Atentie, sa nu le intoarceti prea devreme ca se imprastie (am patit-o 😁).
Le putem manca ca atare sau cu fructe acrisoare.
Bune si sanatoase!
Enjoy!
Yumm dulce si rapid , o bunatate ! Eu prefer sa le mananc cu gem de smochine! Multumesc pentru idee Edith !
Da, depinde de gusturi 🙂 Mie mi se par destul de dulci, asa ca prefer sa le consum cu ceva mai acrisor 🙂
Buna!
Nu se mai lasa compozitia la odihnit inainte de a coace clatitele? Multumesc!
Nicoleta, eu nu am mai lasat-o 🙂
Buna, cate bucati au iesit din aceste gramaje?
Scuze pt intarziere. Nu mai retin exact cate au iesit, din pacate.
In poza vad vreo 16, posibil alea sa fie toate. Depinde si cat de mari le faci.
Ale mele au avut cam 8-9 cm diamentru. Nu recomand sa le faci prea mari, ca se dezmembreaza cand le intorci in tigaie.
Bună, crezi că aș putea înlocui fulgi de ovăz cu fulgi de orez. Mulțumesc ❤️
Cosmina,scuze pentru intarziere. Cred ca ar merge nuca de cocos…