Astazi avem un fel de mancare, rapid, care se poate consuma atat ca mic dejun in zilele de weekend cand avem mai mult timp
la dispozitie, cat si la masa de pranz sau cina. Este la del fe delicios: oua cu spanac si ciuperci gratinate cu mozzarella.
Eu am folosit ciupercile taiate de la Sun Food 100% conserve sanatoase, fara adaos de conservanti,
pe care le am intotdeauna la indemana. Desigur, puteti folosi ciuperci proaspete,
500 g – 1 kg (care preparatet scad mult).
Ne trebuie:
1 ceapa
3 linguri ulei
2 borcane de ciuperci Sun Food
cca 250 g spanac congelat
1 felie de paine
50-100 ml lapte
2 oua
cca 50 g mozzarella
sare, piper
– cantitati pentru cca 2 portii –
Cum se fac:
Calim ceapa tocata marunt in ulei cca 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam ciupercile si spanacul
(am folosit spanac frunze congelat cam 13-14 patratele congelate. Daca folositi spanac crud, puteti folosi 200-300 g)
si lasam pe foc acoperit, amestecand din cand in cand. Adaugam si cca 50-100 ml de apa, sare si piper si lasam pe foc cca 10-15 minute.
Taiem felia de paine cubulete si o stropim cu lapte. Ungem o tava cu putin ulei, punem o parte din amestecul de
spanac si ciuperci, adaugam cuburile de paine, apoi restul de amestec cu ciuperci si spanac.
Mai punem 4-5 linguri de lapte deasupra, din loc in loc.
Facem 2 adancituri in compozitie si spargem cate un ou in fiecare adancitura. Presaram deasupra mozzarella din belsug.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 minute.
Servim cald.
Enjoy!
Zis si facut! 😜 Mi-a placut foarte mult combinatia de legume. Recunosc ca nu m-am putut abtine si am strecurat 3 felii de muschi afumat printre bucatile de paine si putin unt pe fundul tavii. 😁Painea crantanitoare de pe margine a fost o incantare!
Ce bine suna! Si eu sunt tentata sa adaug peste tot bacon :)) Uneori reusesc sa ma abtin (ca in cazul de fata 😛 ).
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Doamne, sunteți o gospodina de milioane🤩 Aveți retete incredibile, atât ca aspect și prezentare cât și compoziție. Felicitari! Sunteți cea mai tare. Pup😘👍🌹
Diana, iti multumesc frumos, esti tare draguta! 🙂
Te astept cu impresii cand incerci ceva 🙂