negresa cu caise
De cand am vazut reteta asa la Dana Tudor, mi-a placut tare mult, iar acum ca este sezonul caiselor
am zis ca trebuie sa o incerc neaparat. Bine am facut pentru ca este tare buna.
Eu oricum sunt fan negresa, iar faptul ca mai are si caise este mmmm… o minunatie.

Ne trebuie:
200 g faina
200 g zahar
160g unt
4 oua
8 linguri cacao
3-4 lg ciocolata rasa/sfaramata
280g iaurt natural
un pachet praf de copt
un praf de sare
6 caise potrivite (taiate in jumatate)
2-3 linguri zahar brun
unt pentru uns tava
(pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)
 
Cum se face:
Ungem bine tava cu unt si presaram zahar brun din abundenta. Apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta,
cu partea in care a fost samburele in jos.
caise in tava
Trecem la aluat: frecam bine untul cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare,
apoi daugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt (deja amestecam cu o spatula sau lingura)
si apoi adaugam iaurtul si ciocolata rasa/sfaramata.
Nota: daca aveti cacao din cea foarte inchisa la culoare, puneti 5-6 linguri si completati cu diferenta pana la 8 linguri cu faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le punem in amestecul de mai sus,
omogenizand cu o lingura, de jos in sus.
blat_colaj
Rasturnam compozitia peste caise si coacem la cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 de minute.
IMG_8449_1
Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce.
Cand este gata, lasam sa se racoreasca in tava, apoi o rasturnam pe o alta tava cu caisele in sus
si o taiem patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.
negresa cu caise 1
Si uite asa avem o brownie aromata, usor acrisoara, minunataaa!
Enjoy!
negresa cu caise 2
Multumesc Dana pentru o reteta minunata!