Mod de preparare:
Se arde zaharul caramel, se stinge cu apa, se fierbe pana incepe sa se faca bule (se obtine un sirop mai grosut).
Se ia de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se adauga laptele praf si nuca si se incorporeaza.
Se ung foile cu crema obtinuta mai sus (un strat subtire).
Daca vi se pare ca nu este sufiecienta crema (sau la ultima foaie nu va mai ajunge crema) mai puteti face putina crema din zahar caramelizat, apa si lapte praf (in cazul in care nu mai aveti nuca). Dupa ce se ung toate foile se pun la presat (acoperiti cu o tava si puneti ceva mai greu pe
ele).
Dupa cateva ore (sau a doua zi) se taie in romburi sau ce forma vreti.
Si ies cam asa… Pofta buna 🙂
foarte deliciose am facut si eu aceasta reteta
ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Crema pare foarte gustoasa, imi aduce aminte de copilarie. Vreau sa incerc si eu reteta, insa prin sumermarket-uri n-am vazut decat lapte praf integral. E ok?
Felicitari, Edith, esti tare priceputa!
Corina, este foaaarte buna crema sa stii. Iar laptele praf, tot care este in comert este integral. Daca dai click pe poza cu ingredientele o sa vezi ca si pe punga mea scrie la fel 🙂
Spor si sper sa iti placa.
Te mai astept!
Revin cu detalii. Crema e un deliciu, asa cum m-am asteptat. Din combinatia de zahar, unt, lapte praf si nuci nu putea iesi decat ceva foarte bun.
Am pus cam mult zahar, am masurat cu o cana prea mare si a fost putin cam tare, dar am adaugat putina apa fierbinte si am rezolvat-o. Am umplut foile si le-am bagat la frigider, sper sa nu se inmoaie prea tare, dar n-am avut unde s-o depozitat. Maine dimineata de-abia astept sa tai, sa gust rezultatul final.
Te pup!
Corina, eu nu o tin la frigider si foile raman crocante ca si la napolitanele din comert. Ma gandesc, in frigider, din cauza umiditatii sa nu se inmoaie…
Crema intr-adevar este buna rau iar in combinatie cu foile nu o sa ti se mai para dulce (dc ai pus 300g).