IMGP6828 1 - NAPOLITANE CU CREMA

Ingrediente:
300 g zahar
200 ml apa
400 g lapte praf
2/3 pachet de unt
o cana cu varf de nuci pisate (mai marunt)
1 pachet de foi de napolitane (eu am avut unul mai mare).

IMGP6820 1 - NAPOLITANE CU CREMA

Mod de preparare:
Se arde zaharul caramel, se stinge cu apa, se fierbe pana incepe sa se faca bule (se obtine un sirop mai grosut).

IMGP6821 1 - NAPOLITANE CU CREMA

Se ia de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se omogenizeaza.

IMGP6822 1 - NAPOLITANE CU CREMA

Se adauga laptele praf si nuca si se incorporeaza.

IMGP6823 1 - NAPOLITANE CU CREMA

IMGP6824 1 - NAPOLITANE CU CREMA

Se ung foile cu crema obtinuta mai sus (un strat subtire).
Daca vi se pare ca nu este sufiecienta crema (sau la ultima foaie nu va mai ajunge crema) mai puteti face putina crema din zahar caramelizat, apa si lapte praf (in cazul in care nu mai aveti nuca). Dupa ce se ung toate foile se pun la presat (acoperiti cu o tava si puneti ceva mai greu pe
ele).

IMGP6825 1 - NAPOLITANE CU CREMA

Dupa cateva ore (sau a doua zi) se taie in romburi sau ce forma vreti.
Si ies cam asa… Pofta buna 🙂

IMGP6827 1 - NAPOLITANE CU CREMA