Astazi avem un desert fara gluten, muffins low carb, fara faina, fara zahar.
Pentru a fi cosumate in dieta low carb, pot fi facute cu afine, mure, un amestec de fructe de padure sau capsuni.
Varianta lor cu faina alba o gasiti aici: muffins cu zmeura.
Ne trebuie:
4 oua
4 linguri xylitol
un praf de sare
vanilie
2 lingurite praf de copt
300 g faina de migdale
cca 80-100 g fructe (eu am pus zmeura congelata)
– cantitati pentru ca 13 bucati –
Cum se fac:
Mixam ouale intregi cu sare si xylitol cca 2 minute. Adaugam faina de migdale
(eu o cumpar de la Kaufland, este la pretul cel mai convenabil de pe piata) amestecata cu praful de copt. omogenizam cu o spatula.
Adaugam la sfarsit fructele. Punem compozitia in forme de silicon
(musai! Altfel se lipesc, pentru ca nu au grasime) unse cu ulei
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 minute.
Le lasam sa se raceasca in forme 10 minute, apoi le lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
Bune de tot! Eu le-am mancat cu unt sarat 80% si au fost minunate!
Daca folosit forme de silicon mai mari (ale mele au fost micute) veti obtine un numar mai mic de muffins.
Enjoy!
imaginea este graitoare!
Daca nu am xylitol, cu ce il pot inlocui?
Mananci low carb? Daca da, atunci tu ce indulcitor folosesti? 🙂 Il ptoti folosi pe acela. Merge, eritritolul, stevia..
Daca nu mananci low carb, poti folosi aceeasi cantitate de zahar 🙂
Incerc la dulciuri sa inlocuiesc ingredientele traditionale cu unele mai sanatoase. N-am incercat niciunul din acestia – stevia, xylitol etc si eram curioasa daca trebuie neaparat sa cumpar asa sau pot folosi zahar brut nerafinat de ex. Tot sta prin camara degeaba..
Nu mai fac prajituri asa des. Majoritatea dulciurilor pe care le mananc (daca le mananc) sunt raw vegane si e mai simplu acolo :)). Dar din cand in cand mai cedez tentatiilor de pe blogul tau 😀
Am inteles. Atunci mergi pe zahar, pui aceeasi cantitate ca si xylitolul in retetele unde fol xylitol. 🙂
Buna Edith,
O reteta f buna. Am facut-o de multe ori, inlocuind zmeura ba cu ciocolata amaruie, ba cu ciocolata cu stevia, ba cu mix de fructe de padurere. F bune toate, doar ca eu pun cantitatea dubla de xilitol ca-mi plac mai dulci. As vrea sa stiu daca te ai oprit din facut retete keto sau daca vor mai urma. Aproape ca le am parcurs pe toate din lista asta low carb de dulce si mi ar placea mult niste idei noi. Merci!
Buna Roby, din pacate nu am amai facut retet low carb de ceva vreme. Poate vor mai fi pe viitor, insa nu promit. Timpul pentru blog s-a diminuat dramatic in ultima vreme…
aluatul facut dupa aceasta reteta a iesit destul de tare, nu fluid cum ma asteptam eu sa curga pt briose. Sigur nu ai mai adaugat si altceva lichid? Oricum la gust au fost bune, dar totusi cam tari briosele….si apropo, cam scumpa faiana de migdale 🙂 sa folosesti 300g la o reteta e destul de mult 🙂
Nu am pus nimic altceva in afara de ce scrie in reteta. Poate ai avut ouale mai mici sau nu ai mixat cat sa isi mareasca volumul…
Ale mele au fost pufoase, nu tari. Nu stiu ce s-a intamplat la tine..
Eu cumpar faina de migdale de la kaufland care este accesibila ca pret. Sa mananci low carb nu este chiar foarte ieftin, daca vrei sa iti satisfaci si pofta de dulce.
Dar desigur, ca nu ne obliga nimeni la asta 🙂