Cred ca am reusit sa fac cele mai urate poze din cariera mea la briosele astea.
Daca nu ar fi fost atat de delicioase nici nu le postam.
Sper sa le refac cat de curand (daca n-as sta asa prost cu timpul…) si sa va aduc niste poze mai frumusele.
Oricum, muffinsii astia trebuie neaparat incercati. Sunt foarte usor de facut si foarte foarte buni!!
Ne trebuie:
150 g ciocolată neagră,
100 g unt,
4 ouă,
120 g zahăr,
100 g făină,
o linguriţă de praf de copt,
12-14 cirese confiate sau visine din dulceata – yum! (optional)
– pt 14-15 bucati –
Cum se fac:
Topim untul si ciocolata (fiecare separat), la microunde sau pe foc – atentie, sa nu fiarba niciuna din ele.
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi ciocolata si untul topite.
Punem hartii de brioşe intr-o tava (eu am pus in doua – 12 de bucati) si turnam compozitia.
desupra eu am pus o cireasa confiata, care bineinteles, la copt, a intrat in interior.
Nu e obligatoriu sa le puneti, sau, sa fie si mai bune puteti pune visine din dulceata.
Sfat: puneti mai putina compozitie in fiecare hartie de briosa, mie mi-au dau pe dinafara si nu e pretty 🙂
Dam la cuptorul bine incins, pentru cca 30 de minute.
Daca vreti, le puteti decora cu ciocolata alba topita.
Eu le-am facut duminica spre seara si am fost nevoita sa fac fotografiile cu blitz.
Sper sa ma scuzati ca va prezint astfel de fotografii, dar m-am gandit ca e pacat sa vina weekendul si sa nu le incercati pentru ca sunt extraordinar de bune!!.
Enjoy!
mniam mniam… arata bine..
dar unde este jumatate..??
a disparut misterios..??? 😛
vroiam sa te intreb.. tavile.. pe unde se gasesc de cumparat.. si din ce sunt facute, ma intereseaza sa iau si eu dar nu stiu care sunt mai bune si cum sa le aleg.. pls pls un mic sfat, merci mult
cat ma bucur ca le-ai postat 🙂
eu pregatisem tot pt reteta ta de muffins cu bucatele de ciocolata…si acum nu stiu pe care sa o fac..off
pupici
corina
@Smalldot: sunt mult mai bune decat arata 😉
Tavi de briose gasesti in orice hipermarket (sau cel putin asa ar trebui), metro, selgros.. 🙂
Bafta!
Corina, eu zic sa le faci intai pe alea cu bucatele de ciocolata daca tot ai toate ingredientele la indemana 🙂
Apoi le poti face si pe astea. Sincer, nu ma pot hotari care sunt mai bune, asa ca sigura cale e sa le incerci pe ambele 🙂
These look delicious, I love the cherry 🙂
Buna Edith. Le-am facut si eu azi. Sunt cele mai bune briose cu ciocolata pe care le-am incercat. Am incercat cateva retete 🙂
@Magis of Spice: thanks for visiting 🙂
Andreea, wow, ce rapida ai fost!! 🙂
Ma bucur tare ca ti-au placut! Asa e sunt tare tare bune.
Te mai astept!
deci urate poza. Zau. Pai salivez aici .. de la pozele astea urate 😀
O sa incerc si eu sa le fac in weekend. Sper ca la fel de urate 😀
@arakelian: sunt sigura ca or sa-ti iasa la fel de urate 🙂
Asta e, fotografiile nu au fost pe placul meu de data asta, deloc… Asa-s eu mai pretentioasa 🙂
Spor!
Sunt foarte bune muffinsurile.Multumesc Edith de reteta !!
Buna
Pe 12 februarie mi-am sarbatorit ziua de nastere iar tot ce am pregatit a fost din retetele tale Am impresionat pe toata lumea .Am ales ruladele cu somon,rulouri cu branza ,pasta de avocado ,rulada cu crema de branza si rosii…delicioase Si dulciuri am facut tot din retetele tale,inclusiv tortul Red Velvet A iesit super bun numai ca nu a iesit red ci mai degraba” brown velvet” Nu stiu de ce ori a fost cacao mai puternica ori colorantul prea slab…nu stiu dar a fost minunat si l-am ornat exact ca tine Multumesc esti sursa mea de inspiratie mereu
Tine-o tot asa
Munai bine
Tatiana
Mimi, ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Tatiana, la multi ani!!
Ai avut un meniu miam miam, ma bucur tare ca ai avut succes cu el.
In ceea ce priveste totul red velvet, aceeasi problema a avut-o si o alta persoana care l-a incercat. I-a iesit maro pentru ca a avut o cacao foarte inchisa la culoare. Am scris acum in reteta sa puneti doar 1 lg de cacao in cazul asta. Si colorant mai mult de 2 lg, daca folositi din cel ieftin din comert (preferabil ar fi sa folosim din cel de buna calitate cum este cel de la Wilton de ex).
Te mai astept cu drag sa incerci si alte retete! 🙂
bunaaaa.imi plac la nebunie retetele tale si as vrea sa te intreb daca stii de unde as putea sa cumpar glazura ca sa decorez briosele.ce gasesc in comert e ori alba ori neagra insa eu vreau glazura de mai multe culori.sper ca ma poti ajuta 🙂
Ioana, glazura colorata in tuburi special pt ornat se gaseste de la Dr Oetker (parca sunt 4 culori la cutiuta) – cauta la rafturile cu ornamente pt prajituri, esente, etc, in supermarketuri.
Sau poti sa iti faci tu din royal icing: amesteci 4-5-6 lg de zahar pudra cu o lgt de apa/lapte (vezi exact cat lichid iti trebuie pt a obtine o consistenta nu foarte curgatoare dar nici prea compacta), imparti cantitatea in mai multe vasute si pui colorant diferit in fiecare. Pui glazura astfel obtinuta in pungute mici pe care le tai ff putin la un colt si ornezi muffins-urile.
Sper ca ti-am fost de folos 🙂
Te mai astept!
Delicioase, acum le-am scos din cuptor!
E cea mai buna reteta de muffins!:X
Le am încercat si eu insa s au crăpat la suprafața… Nu îmi dau seama care este cauza, am urmat întocmai reteta:(
Se mai intampla, nu stiu sa-ti spun cauza. Poate ai pus putin mai mult praf de copt?
Dar au fost chiar asa urate de nu ti-au placut cum aratau?
Ca mie de ex, muffinsii cu nutella mi-au placut f tare cum s-au crapat 🙂 https://edithskitchen.ro/muffins-cu-nutella/
delicioase