Briosele aperitiv sunt ideala pentru micul dejun, pachetelul de la servici, gustarile din timpul zilei
si de ce nu pentru o cina rapida. Nu se fac deloc greu si pot fi facute in “n” combinatii.
Eu am ales astazi cascavalul si rosiile cherry. Sper sa va placa si voua.
Ne trebuie:
200 g faian
2 oua
2 lg ulei
300 ml lapte batut
2 lgt praf de copt
100 g cascaval
50 g telemea
piper
8 rosii cherry
– cantitati pt 8 bucati mai mari –
Cum se fac:
Mixam ouale cu uleiul, adaugam laptele, cascavalul si telemeaua rase pe razatoarea mare,
apoi faina amestecata cu praful de copt, putin piper si omogenizam bine compozitia.
Punem compozitia in formele de muffins (de preferat de silicon), umplem doar 2/3 din forma
iar deasupra punem cate o rosie cherry pe care o impingem putin in aluat.
Eu am lasat si coditele pentru aspect 🙂
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 35-40 minute.
Le servim calde sau reci.
Enjoy!
arata super…mai ca-mi vine sa musc unu’ ;)pozele-s minunate!
Arata de milioane!
mmmmm ce-mi plac! 🙂
Gorgeous muffins. Love the ruby redness of the tomatoes! what a delight it would be to bite into them!
Asha, thanks a lot for visiting 🙂
Deja mi-e foaaaame!:)) Sunt foarte aspectuoase aceste briose! O intrebare as avea: s-ar putea prepara cu faina integrala? Eu sunt in etapa de consolidare a dietei dukan si nu consum paine, in schimb folosesc faina integrala si parca ma tenteaza aceasta reteta…..multumesc anticipat.
Cu siguranta merg facute si cu faina integrala 🙂
Multumesc, ma bucur ca va plac 🙂
Le-am incercat sambata. Au iesit foarte, foarte bune, s-au topit instantaneu. Cu siguranta le voi repeta. Multumesc pentru reteta 🙂
Edith oare putem inlocui tipurile de branza, cu ce avem prin frigider?
Multumesc
Alexandra
http://www.thefashioncreed.com
Alexandra, poti pune ce fel de branza vrei. Cu cat mai aromata, cu atat mai bune vor iesi 😉
Am facut reteta de 2 ori si a fost MEGA hit. Multumim Edith!!!
Teodora, ma bucur tare ca le-ai incercat si iti plac 🙂
Te mai astept!
Buna Edith
Am gasit blog-ul tau de 2 ani si ti-am incercat, cu succes, foarte multe retete. In schimb de 3 zile am repetat retea asta de muffins de 5 ori..nu imi ies bine..adica la exteror sunt identice cu ale tale, dar in interior raman prea moi..necoapte..am incercat si fara rosii, si cu masline in ele, si simple, si la temperatura mai mica, si mai mare, si cu cuptor preincalzit si fara …nu imi ies…da-mi un sfat..Am un cuptor electric poate prea performant..are chiar si retete incluse si un al saselea simt care iti spune cat mai au alimentele pana sunt gata.. dar are si programe separate ca sa il setezi cum vrei tu…pt aceste muffins am folosit coacere convectie cu aer cald si de sus si de jos la 180 grade cu preincalzire pt 35 min..cum nu au trecut testul cu scobitoarea am tot marit timpul cu inca 5 min si iar 5 min…degeaba…aceeasi problema am avut-o cu painea ta pufoasa pe care in schimb am incercat-o doar de 2 ori si exact la fel am patit…poate poti sa ma ajuti….
Bafta in continuare…ai un blog extra!!!
Buna Otilia. Wow, de 5 ori? Si nu ti-au iesit ok? Imi pare tare rau. Eu o singura data le-am facut si au iesit ok… Cuptor electric la 180 C.
In ceea ce priveste painea pufoasa, eu am facut-o de cel putin 20 de ori, si am multe cunostiinte si f multi cititori care o fac regulat si le iese pufoasa (asa cum imi iese si mie) si cum se vede in poze pe blog.
Spune-mi te rog, cuptorul este preincalzit cand le bagi la cuptor sa se coaca? Adica s-a stins becul cum ca a ajuns la temperatura la care l-ai programat? Asta ar putea fi una din cauze.
Alta chiar nu-mi dau seama care ar fi. La muffins nu ma pot pronunta cu asa mare siguranta, pt ca le-am facut o singura data (nu prea am timp sa repet retetele daca vreau sa va aduc mereu retete noi 🙂 , insa cu painea sta cu totul altfel treaba..
Imi pare tare rau ca nu stiu ce alt sfat ti-as putea da.. Eu sper ca totusi sa iti iasa, macar painea, care este grozava. Repecti exact indicatiile din retete, da?
Te mai astept, poate cu vesti bune 🙂
Buna Edith,
Revin cu vesti bune..mi-au iesit briosele..problema cred ca a fost praful de copt folosit..foloseam un praf de copt cumparat din Serbia…am incercat din nou si am pus praf de copt romanesc..si s-au copt in interior..si la paine tot din acela am folosit si nu mi-a crescut..incerc in week.end si iti zic..poate are alte proprietati..cine stie..
Multumesc pt retetele postate..te urmaresc permanent..am facut cozonacul de la tine..reusita totala..s-a epuizat rapid..si mama te urmareste si iti incearca prajiturile..chiar si pe cele de post..ne-ai scos din incurcaturi cand ne lipseste inspiratia…multumim frumos in numele nostru si al celor ce iti citesc blogul si nu se incumeta sa iti scrie 🙂
Ahaaam, deci ne-am lamurit de la ce a fost. Foarte ciudat. Foloseste praf de copt Dr Oetker care este in termen pe viitor 🙂
Ma bucur ca va sunt de folos retetele mele si tie si mamei tale si va mai astept sa va inspirati 🙂
Buna Edith,pot face aceste muffins-uri si in tava normala in care sa pun chese de hartie,cum se pune la cele dulci de exemplu ?
Andreea, este posibil sa se lipeasca de hartie. Nu am incercat asa ca nu stiu sa-ti spun exact cum se comporta coapte in chese de hartie.
Poate in tava de muffins unsa cu ulei/unt ar fi mai indicat.
Multumesc de idee 🙂 aici am gasit momentan doar forme individuale de silicon pt muffins..crezi k le-as putea pune pe toate de exemplu in formele respective si apoi intr-o tava,pt a le scoate mai usor si pe toate o data ?
Sigur, in forme de silicon ar fi ideal 🙂
Le-am facut ieri in formele individuale :),doar ca in loc de lapte batut am pus smantana amestecata cu iaurt grecesc si un pic de lapte,au iesit pufoase si delicioase !!!!:* Imi place foarte mult site-ul si retetele tale,bafta in continuare !!!:):*!
Andreea, ma bucur tare ca ti-au placut!
Multumesc si te mai astept cu impresii cand mai incerci ceva! 😉
Urmeaza sa le fac azi pentru a nu stiu cata oara, asa ca am zis sa las si un comentariu de data asta.
Le-am facut in mai multe variante, cu smantana+lapte/iaurt normal+lapte in loc de lapte batut, cu masline/ardei/porumb in loc de telemea. Pot fi adaptate foarte simplu in functie de ce exista in frigider. De asemenea, le-am facut in forme de briose de metal unse si in forme mici de chec, tot unse, si n-am avut probleme.
Ne place consistenta lor mai mult ca cea a checurilor aperitiv. Super reteta!
Nicoleta, ma bucur tare ca iti plac si ca mi-ai spus. 😉
Intr-adevar, sunt tare versatile.
Te mai astept! 🙂