Au aparut perele, dulci, zemoase, parfumate, numai bune de pus in tarte.
Mini tartele de astazi sunt taaaare bune, se fac foarte repede si se mananca si mai repede.
Daca va spun ca miroase incredibil in bucatarie, va conving sa le incercati? 🙂
Ne trebuie:
400 g aluat foietaj
3 linguri cu varg de crema de telemea
1 para mare
3 linguri zahar brun
1 galbenus
– cantitati pt 6-8 bucati –
Cum se fac:
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei (sau peste noapte la frigider), il intindem putin cu sucitorul pe
o suprafata infainata si il taiem cu ajutorul unei rotite pentru aluaturi in 6/8 dreptughiuri.
Ca baza, sub fructe, am folosit crema de telemea (de la Napolact – de care m-am indragostit), insa puteti folosi
crema de branza simpla (daca nu preferati varianta sarata) sau crema de branza amestecata cu telemea rasa.
Formam un chenar la 1 cm de jur imprejurul fiecarui dreptunghi, cu un cutit bine ascutit, fara a taia
aluatul pana la baza (facem aceasta operatiune pentru a obtine acea bordura frumoasa a tartelor).
Ungem marginile de 1 cm cu galbenus cu ajutorul unei pensule.
Punem cate 1 lingurita de crema de branza pe fiecare dreptunghi (in interiorul liniei crestate – lasam
1 cm liber pe margine), asezam deasupra felii de pere (recomand sa le suprapuneti mai mult decat
am facut-o eu – mai multe pere => tarta mai gustoasa!).
Peste pere presaram din belsug zahar brun.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 20 minute.
Savuram cu pofta calde sau reci.
Enjoy!
un desert delicios, numai bun pentru weekend…
Buna edith.
Te rog sa-mi recomanzi niste carti cu retete bune. Ma intereseaza si cu retete folosind orice fel de alimente dar si ceva mai sanatos in stilul celor postate de tine.as dori sa fac cadou unei viitoare sotii si cred ca i-ar placea.multumesc
Luiza, din pacate nu gatesc mai deloc dupa carti cu retete. Am foarte putine pe care nu prea am timp sa le rasfoiesc, asa ca din pacate nu stiu ce sa-ti recomand…
Insa internetul este plin de asemenea retete 🙂
Dar cum de nu m-am gandit sa fac vreodata minitarte din foietaj, multumesc de idee, voi incerca atat varianta de desert, cat si o combinatie sarata; oricum aspectul o include in categoria “copiii mananca garantat”.
Cu placere! 🙂 Cu siguranta vor fi consumate cu placere!