mini-tarte-cu-pere-1

Au aparut perele, dulci, zemoase, parfumate, numai bune de pus in tarte.

Mini tartele de astazi sunt taaaare bune, se fac foarte repede si se mananca si mai repede.

Daca va spun ca miroase incredibil in bucatarie, va conving sa le incercati? ­čÖé

Ne trebuie:

400 g aluat foietaj

3 linguri cu varg de crema de telemea

1 para mare

3 linguri zahar brun

1 galbenus

– cantitati pt 6-8 bucati –

Cum se fac:

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei (sau peste noapte la frigider), il intindem putin cu sucitorul pe

o suprafata infainata si il taiem cu ajutorul unei rotite pentru aluaturi in 6/8 dreptughiuri.

Ca baza, sub fructe, am folosit crema de telemea (de la Napolact – de care m-am indragostit), insa puteti folosi

crema de branza simpla (daca nu preferati varianta sarata) sau crema de branza amestecata cu telemea rasa.

Formam un chenar la 1 cm de jur imprejurul fiecarui dreptunghi, cu un cutit bine ascutit, fara a taia

aluatul pana la baza (facem aceasta operatiune pentru a obtine acea bordura frumoasa a tartelor).

Ungem marginile de 1 cm cu galbenus cu ajutorul unei pensule.

Punem cate 1 lingurita de crema de branza pe fiecare dreptunghi (in interiorul liniei crestate – lasam

1 cm liber pe margine), asezam deasupra felii de pere (recomand sa le suprapuneti mai mult decat

am facut-o eu – mai multe pere => tarta mai gustoasa!).

Peste pere presaram din belsug zahar brun.

minitarte-cu-pere-necoapte

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 20 minute.

Savuram cu pofta calde sau reci.

mini-tarte-cu-pere-2

Enjoy!

mini-tarte-cu-pere