mini-tarte-cu-ciuperci

M-a apucat febra mini tartelor. :)) Am inceput cu minitarte cu pere si branza

pe care le-am facut acum ceva vreme, acum avem tarte sarate, cu ciuperc, branza si spanac,

bune si dimineata si la pranz si seara. Dar mai ales intre :))

Ne trebuie:
400 g aluat foietaj
1 borcan de ciuperci Sun Food
cateva frunze de baby spanac
4 linguri de branza dulce/ricotta
2-3 linguri cascaval afumat ras (sau normal)
2 linguri parmezan
sare, piper
1 galbenus de ou
– cantitati pentru 8 bucati –

Am folosit ciupercile taiate de la Sun Food 100% conserve sanatoase, fara adaos de conservanti,

pe care le am intotdeauna la indemana.

Cum se fac:
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei sau la
frigider peste noapte.
Intindem putin cu facaletul foaia de foietaj si taiem in 8 dreptunghiuri.
Pe marginea fiecarui dreptunghi crestam cu cutitul o linie la 1 cm de margine
de jur imprejur (fara a taia foaia complet, pana la baza). Aceasta margine se
va ridica frumos la copt. Punem dreptunghiurile in tava, pe hartie de copt si
ungem marginea de 1 cm cu galbenusul batut.
Amestecam branza dulce, cu cascavalul ras si adaugam putina sare.
Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare dreptunghi si o intindem in
interiorul chenarului crestat cu cutitul. Punem peste branza felii de
ciuperci si frunze de spanac, presaram parmezan si piper. Puteti adauga inca
putin cascaval ras deasupra, daca vreti.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15-18 minute.

mini-tarte-cu-ciuperci-2

Enjoy!

mini-tarte-cu-ciuperci-1