Mini tarte rapide, care merg pregatite cu orice fel de fructe. Eu astazi am ales fructele de padure congelate de la Edenia.
Mi-a placut amestecul de dulce-acrisor dintre fructe si crema de branza indulcita si aromata cu vanilie.
Daca va plac mai dulci, puteti pune 5 linguri de zahar peste fructe.
Pentru varianta rapida, puteti folosi si fructe proaspete, felii de caise, piersici, pere, mere, puse crude pe tarte, inainte de a le coace.
Ne trebuie:
450 g fructe de padure Edenia congelate
4 linguri zahar
450 g foietaj
200 g crema de branza
2 linguri de zahar
vanilie
1 ou batut cu 1 lg apa
Glazura:
3 lingurite cu varf de zahar pudra
1/2 lingurita lapte
Cum se face:
Fierbem cca 15-20 minute, la foc mic, fructele de padure cu zaharul, amestecand din cand in cand.
Decongelam foietajul peste noapte, la frigider sau mai repede, la temperatura camerei inainte de preparare.
Taiem foaia de foietaj in 4 parti egale, apoi fiecare parte din nou in 4 patrate. Vom obtine 16 mini tarte.
Crestam pe suprafata fiecarui patrat, un chenar, de jur imprejur (fara a taia pana jos), pentru a permite aluatului sa creasca pe margini.
Punem in mijlocul chenarului o lingurita din amestecul de crema de branza, apoi cca 1/2 lingurita din fructele de padure
fierte cu zahar anterior. Cu o furculita, sau varful unul cutit facem S-uri pe gem pentru a-l amesteca usor cu crema de branza.
Ungem marginea cu ou batut cu 1 lingura de apa, presaram zahar peste si coacem la cuptorul preincalzit la 200° C timp de 13-14 minute.
Dupa ce se racesc, le glazuram.
Pentru glazura, amestecam intr-un castronel mic-mic, zaharul pudra si laptele, obtinem o glazura lichida
pe care o turnam peste prajitura fie cu ajutorul unei furculite, fie o punem intr-un cornet facut din hartie de copt si facem linii fine deasupra.
Le savuram cu multa pofta.
Enjoy!
Arata foarte apetisant, o idee foarte buna pentru un desert usor de facut, o sa incerc curand.
Antonia, ma bucur ca iti place. Sa-mi spui cum a fost 🙂
Acum pregătesc ingredientele…și foietajul…Maine mesteresc prajy…:)))
Manuela, te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂