mini prajituri cu foietaj si nutella - Mini prajituri cu foietaj si nutella

Se apropie sarbatorile, asa ca unii dintre noi probabil vom pregati mancaruri mai festive.

Asa este si desertul de astazi, mini prajituri cu foietaj si nutella, care face parte din categoria deserturilor rapide,

pentru care nu iti trebuie prea multa experienta in bucatarie.

Practic, taiem foietajul patratele, il coacem, batem frisca cu nutella si umplem cu ea foietajul.

Si cam atat. 🙂 Insa recomand sa cititi cu atentie si cele cateva indicatii din reteta care va asigura reusita.

Gasiti pe blog multe alte retete de deserturi festive si aperitive festive.

Ne trebuie:

400 g aluat foietaj Edenia

300 ml smantana pentru frisca (rece)

300 g nutella (la temperatura camerei sau usor incalzita)

4-5 patratele de ciocolata

Optional (pentru ornat):

Frisca batuta, fructe

– cantitati pentru 36 bucati –

foietaj Edenia - Mini prajituri cu foietaj si nutella

Cum se fac:

Pregatim intai crema si o tinem la frigider minim 3-4 ore (eu am tinut-o peste noapte).

Mixam smantana rece pana se intareste si adaugam nutella si mixam bine pana la omogenizare.

(eu am incalzit 10 minute borcanul de nutella pe calorifer, pornind de la borcanul aflat anterior la temperatura camerei.

Daca tineti nutella in frigider, ea va fi tare si nu se va mixa bine. Recomand sa o incalziti putin inainte intr-un vas cu apa fierbinte.

Dezghetam in frigider aluatul de foietaj, il lasam 10-15 minute apoi la temperatura camerei si il derulam

(il lasam sa se tempereze putin, pentru a nu se crapa).

Taiem patralete egale (eu am folosit rola pentru pizza), mi-au iesit 36 bucatele de cca 4-5 cm.

Le punem in tava si le coacem la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 15 minute.

patratele din foietaj - Mini prajituri cu foietaj si nutella

Le lasam sa se raceasca si apoi le desfacem in doua pe orizontala (foietajul se va desface usor in jumatate, capacel si baza).

Punem crema de frisca si nutella intr-un sac a poche cu dui si punem crema in interiorul uneia din jumatatile

patratelor de foietaj, si acoperim cu cealalta jumatate, presand usor.

mini prajituri cu foietaj si nutella 3 - Mini prajituri cu foietaj si nutella

Ornam cu ciocolata topita fiecare patrarel. Le putem lasa asa, doar cu ciocolata sau putem pune deasupra zmeura,

capsuni, felii de mandarine (recomand sa le puneti inainte sa se intareasca ciocolata, pentru a se lipi de prajitura).

Sau putem pune pe fiecare un mot de frisca. Puteti vedea toate cele 3 variante in foto.

Se pastreaza in cutii/tavi acoperite.

Sunt delicioase! Dupa doua zile (ne-au mai ramas cateva, foietajul s-a inmuiat si au fost si mai bune)

Enjoy!

mini prajituri cu foietaj si nutella 1 - Mini prajituri cu foietaj si nutella

Nota: Am mai spus cum fac eu sa ornez cu ciocolata topita diverse fursecuri si prajituri, insa o spun si aici, ca poate unii dintre voi nu sunteti familiari cu procedura.

Intr-o punguta pun ciocolata rupta bucatele, pun peste ea o lingurita de ulei si o lingura de lapte, fac nod si pun punguta intr-un ibric cu apa fierbinte

(ibric luat de pe foc, nu lasam sa fiarba apa in timp ce ciocolata este in apa!). Cand ciocolata se topeste, omogenizez bine totul inauntru cu degetele prin punga, apoi tai putin la un colt.