Ceva dulce, de copt seara desigur, pentru că ziua e tare-tare cald afară.
Am făcut această rețetă cu ingrediente dietetice și se poate consuma în Dieta Dukan, începând din croazieră.
Dacă nu le vreți dietetice, folosiți cremă de brânză nedegresată și zahăr. 🙂
Ne trebuie:
400 g cremă de branză (0,2% grăsime am folosit eu)
2 ouă
4-5 linguri xylitol
vanilie
un praf de sare
1 lg cu vârf amidon de porumb (Gustin)
1 lgț cu vârf cacao
1/2 lgț esență de rom
– cantități pentru 10 mini cheesecake-uri –
Cum se fac:
Crema de branză pe care am folosit-o (am luat-o din Kaufland).
Mixăm crema de brânză aflată la temperatura camerei cu xylitolul, praful de sare, apoi adaugăm ouăle pe rând,
vanilia și amidonul. Oprim din compoziție 4-5 linguri pe care le amestecăm cu cacao și esență de rom.
Punem hârtii de brioșe într-o tavă specială pentru brioșe, umplem 2/3 din formă cu compoziția fără cacao,
apoi picurăm deasupra din compoziția cu cacao (ca în poze). Apoi cu ajutorul unei scobitori, marmorăm suprafața.
Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 20-30 minute.
La cuptor se vor umfla, ca apoi sa se dezumfle, nu va speriați, este normal.
Bune si dietetice. Ce ne putem dori mai mult? 🙂
Enjoy!
Notă: puteți folosi coaja de portocală, lămâie și alte esențe după gust.
Cat de frumusele suuunt! Nu stiam ca exista crema de branza cu 0,2% grasime. Super! Sunt de incercat. Multzam! 🙂
Ana-Maria
par gustoase…o alternativa sanatoasa pentru desert..yuppi…. felicitari:)
ce buneeeee 🙂
Reteta excelenta.Platoul este super.
Imi poti spune de unde l-ai cumparat?
cred ca de undeva online, insa nu mai tin minte de unde, imi pare rau. L-am cumparat mai demult, insa abia acum l-am folosit in poze. Este o farfuriuta mai mica, nu e chiar platou 🙂
Unde pot gasi marca aceasta de crema de branza?
am scris in reteta, eu am luat-o de la Kaufland…
Eu nu am tava de briose. Pot sa folosesc o forma de tarta? Pentru ca tare pofta imi e si vreau sa incerc aceasta reteta pana la urmatoarea mea vizita prin hipermarket.
Sigur, poti pune toata cantitatea intr-o tava mai mare (20-24 cm diametru) 🙂
Un desert foarte bun si deloc greoi…
in loc de indulcitor, ce cantitate de zahar pot folosi? va multumesc
Aceeasi cantitate de zahar. Xilitolul indulceste cam la fel cuzaharul (ca sa stii si pt alte retete in care am folosit xilitol).
Edith, multumesc!
De cum am vazut prima oara aceasta reteta, mi-am zis ca trebuie s-o incerc!!!!Si duminica am facut-o! A iesit exact asa cum ai spus! Se face repede, e gustoasa (pacat ca nu ramane crescuta dupa ce e scoasa din cuptor). DAR, fetitei mele i-a placut, a mancat cu pofta si asta conteaza pentru mine cel mai mult. Si inca o precizare: la prepararea ei au participat activ si Ada si Patrick! 🙂
Edith, tu m-ai invatat nu doar retete bune, m-ai invatat ca a gati poate fi distractiv si placut!!!
Diana, ma bucur tare ca v-au placut si iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri!
Edith, stii ca eu nu sunt o bucatareasa cu experienta…sau cu prea mare talent 🙂 Sunt genul acela care priveste o data in tigaie si de doua ori in caietul cu retete atunci cand prepar ceva. Am inceput sa gatesc cu mai multa seriozitate dupa nasterea copiilor mei, pentru ca imi dau seama cat de esentiala este alimentatia pentru dezvoltarea si frumoasa lor crestere.
Dar vazand reteta asta, mi-au venit niste idei!!!!( Asta mi se intampla fff rar, de obicei ideile le “fur” de aici de la tine 🙂 )
1. Oare ca sa nu se mai lase compozitia, nu mai trebuie adaugat un ou sau o lingura de amidon?????(zic si eu, tu te pricepi mai bine, ca esti experta!)
2. In cazul in care remediul meu “antilasare” e nepotrivit, m-am gandit ca data viitoare voi face cheesecake-ul intr-o forma de tarta, iar in partea lasata voi turna, dupa ce se raceste, un toping de fructe de padure. Cred ca se vor imbina bine gusturile si voi masca astfel aspectul “dezumflat”. Ce zici?
Da, poti pune mai mult amidon. Eu nu am pus, pentru ca in dieta nu este permis mult 🙂 Tot se vor lasa, dar nu asa mult.
Ideea cu fructele in mijloc este super. Le fierbi putin cu zahar pana se leaga sosul si apoi le pui peste compozitia de branza care s-a lasat 🙂 Sa faci o poza 😉
PS. cand nu-ti iese ceva (cum s-a intamplat cu pateul de somon… 😛 ) incearca intai sa vezi daca nu cumva ai omis ceva din reteta. Si.. pentru orice, aici sunt 🙂
Se poate adauga putin praf de copt? Multumesc pt raspuns.
Daniela, poti pune putin praf de copt daca vrei neaparat.. 🙂
Buna, Edith
am mai folosit si eu retete de pe blogul tau, mai exact crispy strips si au fost delicioasi, multumesc frumos
Aseara, am facut aceasta reteta, a iesit foarte bun la gust, dar nu mi se desprind de pe hartia de briose, oare am gresit undeva, am pus ce scria in reteta…multumesc frumos
Dora, asa se intampla cu toate retetele Dukan, se lipesc de recipientul in care le coci pentru ca nu au deloc grasime.
Incearca sa le coci data viitoare in forme de muffins din silicon, nu se vor mai lipi 🙂
multumesc frumos, Edith
In forme de silicon le-am facut, dar…am crezut eu ca e bine sa pun si hartie de briose in formele de briose de silicon ce le am, data viitoare am sa incerc fara, sigur mai fac pt ca la gust au fost deliciaose. Multumesc inca o data pt retete, deocamdata am incercat doar 2, dar sunt foarte bune!
cu placere! Sper sa incerci si alte retete, am foarte multe retete Dukan, iar multe dintre ele pot fi prezente pe masa de Paste 🙂
Buna, Edith! Am facut aproape toate retele de dulciuri Dukan de pe blogul tau si tin neaparat sa iti multumesc si sa iti spun ca sunt delicioase! Eu nu prea gateam inainte de a tine Dukan, dar stiam ca nu voi reusi dieta daca voi manca non stop iaurt degresat cu piept de pui, asa ca…m-am apucat serios de gatit. Am folosit la inceput alte site-uri – dezastru total, incepusem sa cred ca nu am niciun “talent” culinar – pana cand o prietena mi-a recomandat site-ul tau si mi-au iesit toate deserturile absolut delicioase! Preferatele mele: checul de iaurt, crema de vanilie/ciocolata si “grisul” de tarate. Azi voi face minicheescake-urile, sunt sigura ca vor iesi absolut delicioase, te invidiez ca in tara se gasesc produse gen crema de branza virtual fat-free, aici (In Copenhaga) ei pun mare pret pe grasimea din produsele lactate si nu am gasit deloc, cu 4% cel mai putin! Dar pt mine regimul merge de minune orisicum pt ca fac si mult sport, asa ca asta este! Vreau sa iti multumesc asadar pentru retetele minunate si sa te intreb: Mai sunt si altele??? 😀 Daca nu, asta este, voi astepta cu nerabdare sa treaca croaziera si consolidarea si pe urma ma voi apuca serios de celelalte deserturi ale tale/
Buna Georgiana, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
Cred ca vor mai veni retete Dukan, insa nu asa de multe, pentru ca nu am mai reusit sa mai tin dieta.
Dar voi mai face din cand in cand.. 🙂
Te mai astept sa te inspiri!
Draga mea, desertul acesta este extraordinar..tocmai l.am incercat. Iti multumesc mult si promit sa incerc si alte retete (momentan Dukan). Am sa te recomand cu multa caldura. Big hug!
Antonia, ma bucur tare ca ti-au placut!
Te mai astept sa te inspiri 😉
Foarte bune si simple de preparat aceste retete de pe site-ul tau. Folosesti produse ce se gasesc peste tot si asta imi place maxim, ca sa nu mai zic ca-s si foarte gustoase! Multumim!
Andrei, ma bucur ca iti plac retetele mele. Te astept cu impresii cand incerci ceva 🙂