mini cheesecakes cu cacao

Ceva dulce, de copt seara desigur, pentru că ziua e tare-tare cald afară.

Am făcut această rețetă cu ingrediente dietetice și se poate consuma în Dieta Dukan, începând din croazieră.

Dacă nu le vreți dietetice, folosiți cremă de brânză nedegresată și zahăr. 🙂

Ne trebuie:

400 g cremă de branză (0,2% grăsime am folosit eu)

2 ouă

4-5 linguri xylitol

vanilie

un praf de sare

1 lg cu vârf amidon de porumb (Gustin)

1 lgț cu vârf cacao

1/2 lgț esență de rom

– cantități pentru 10 mini cheesecake-uri –

Cum se fac:

Crema de branză pe care am folosit-o (am luat-o din Kaufland).

crema de branza Exquisa

Mixăm crema de brânză aflată la temperatura camerei cu xylitolul, praful de sare, apoi adaugăm ouăle pe rând,

vanilia și amidonul. Oprim din compoziție 4-5 linguri pe care le amestecăm cu cacao și esență de rom.

Punem hârtii de brioșe într-o tavă specială pentru brioșe, umplem 2/3 din formă cu compoziția fără cacao,

apoi picurăm deasupra din compoziția cu cacao (ca în poze). Apoi cu ajutorul unei scobitori, marmorăm suprafața.

cheesecakes tava

Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 20-30 minute.

La cuptor se vor umfla, ca apoi sa se dezumfle, nu va speriați, este normal.

cheesecakes la cuptor

Bune si dietetice. Ce ne putem dori mai mult? 🙂

Enjoy!

mini cheesecakes cu cacao 1

Notă: puteți folosi coaja de portocală, lămâie și alte esențe după gust.