mazare crocanta 1 - Mazare crocanta

Din seria snack-uri sanatoase de rontait, astazi va arat cum am facut mazare crocanta.

Pe blog gasiti si reteta pentru naut crocant, in caz ca ati ratat-o.

Ne trebuie:
300 g mazare congelata Edenia
2 lingurite de ulei
1/2 lingurita de usturoi granule
1/2 lingurita de sare

mazare Edenia - Mazare crocanta

Cum se face:
Lasam mazarea la decongelat, dupa ce este decongelata o uscam pe un prosop de hartie.

mazare - Mazare crocanta
Punem apoi mazarea intr-un bol, adugam uleiul, usturoiul granule si sarea.
Intindem mazarea pe hartie de copt, intr-o tava, fara sa se suprapuna intre ele.

mazare in tava - Mazare crocanta
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-22 minute. La jumatatea timpului scuturam tava pentru a le intoarce.

Stati cu ochii pe ea sa nu se arda.

Este delicioasa si aromata!

mazare crocanta 2 - Mazare crocanta

Va incurajez sa mariti cantitatile pentru ca este delicioasa!
Insa nu o coaceti pe toata odata daca nu incap pe un singur strat in tava, pentru a putea deveni crocante.

Enjoy!

mazare crocanta 3 - Mazare crocanta

Nota: mazarea de la Edenia este fina. Daca aveti mazare mai mare va trebui sa mariti timpul de coacere la cca 25-26 min,

pentru a le face crocante.