Hummus cu sfecla rosie, colorat, de vara, consumat cu legume proaspete cu colorate.

Aprindem cuptorul, e drept, dar va asigur ca merita.  Punem sfeclele la cuptor si uitam de ele pentru cca o ora.

Gasiti pe blog si varianta de hummus simplu si varianta de hummus cu avocado, pentru care nu trebuie sa aprindeti cuptorul 🙂

Ne trebuie:

2 buc sfecla rosie medii

2 conserve de naut Sun Food

6-7 linguri ulei

2 linguri pasta tahini (eu nu pun, pt ca nu imi place gustul)

3-4 catei de usturoi

sare, piper

Pentru servit:

Legume taiate batonase: morcov, ardei gras, gulie, etc.

Am folosit si de aceasta data nautul de la Sun Food care este de o calitate foarte buna si pe care il am mereu la indemana.

Cum se face:

Spalam sfecla si o punem la cuptorul preincalzit, pe hartie de copt pentru cca 60-70 minute (in functie de cat de mari sunt).

Le alsam sa se raceasca, le curatam de coaja si le taiem bucati (recomand faceti operatiunea asta cu manusi, pentru ca pateaza mainile).

Punem in robotul de bucatarie cu lama in S (sau in vasul blenderului de mana) nautul bine scurs (oprim 3-4 linguri din

apa lui),  bucatile de sfecla, usturoiul pisat, tahini, uleiul si sarea.

Adaugam si din apa in care a fost nautul daca este nevoie pentru consistenta.

Eu le-am facut in 2 transe, nu am pus totul deodata. Am folosit blenderul de mana pentru ca iese mai fin asa.

Punem intr-un bol sau pe o farfurie si il consumam cu lipie, paine pajita si/sau batoane crocante de legume: aride gras, morcov, gulie, etc.

Bun tare!

Enjoy!