Hummus cu sfecla rosie, colorat, de vara, consumat cu legume proaspete cu colorate.
Aprindem cuptorul, e drept, dar va asigur ca merita. Punem sfeclele la cuptor si uitam de ele pentru cca o ora.
Gasiti pe blog si varianta de hummus simplu si varianta de hummus cu avocado, pentru care nu trebuie sa aprindeti cuptorul 🙂
Ne trebuie:
2 buc sfecla rosie medii
2 conserve de naut Sun Food
6-7 linguri ulei
2 linguri pasta tahini (eu nu pun, pt ca nu imi place gustul)
3-4 catei de usturoi
sare, piper
Pentru servit:
Legume taiate batonase: morcov, ardei gras, gulie, etc.
Am folosit si de aceasta data nautul de la Sun Food care este de o calitate foarte buna si pe care il am mereu la indemana.
Cum se face:
Spalam sfecla si o punem la cuptorul preincalzit, pe hartie de copt pentru cca 60-70 minute (in functie de cat de mari sunt).
Le alsam sa se raceasca, le curatam de coaja si le taiem bucati (recomand faceti operatiunea asta cu manusi, pentru ca pateaza mainile).
Punem in robotul de bucatarie cu lama in S (sau in vasul blenderului de mana) nautul bine scurs (oprim 3-4 linguri din
apa lui), bucatile de sfecla, usturoiul pisat, tahini, uleiul si sarea.
Adaugam si din apa in care a fost nautul daca este nevoie pentru consistenta.
Eu le-am facut in 2 transe, nu am pus totul deodata. Am folosit blenderul de mana pentru ca iese mai fin asa.
Punem intr-un bol sau pe o farfurie si il consumam cu lipie, paine pajita si/sau batoane crocante de legume: aride gras, morcov, gulie, etc.
Bun tare!
Enjoy!
Salut! eu fac burgeri vegetarieni cu amestecul asta, doar ca nu coc sfeclele, ci le rad crude (curatate de coaja), si condimentez cu chimion si coriandru boabe macinate. Plus un ou, sa se lege. Tahini merge foarte bine in amestec, asa cum ai dat si tu ingredientele. In fine, pasta o formez in bile plate si le pun la cuptor vreo 20 min, pensulate cu putin ulei sa se rumeneasca. Bune in lipie cu sos de iaurt si salata proaspata. Gulia – excelenta combinatie, apropo.
Dana, suna bine burgerii tai, multumim de idee 😉
Pfoai, musai să fac și eu burgherii de care zice Dana. Și eu fac humus din sfecla roșie dar e cu multe condimente: semințe de chimen, coriandru și chimion măcinate, usturoiul neapărat copt (am încercat și crud dar nu e la fel de bun în reţeta asta) și o mână de nuci de asemenea. Tahini e nelipsit la mine. Dacă nu îți place gustul la cel cumpărat încearcă să-l faci tu de la zero, cel din comerț mi se pare prea amar.