humus

Uite ca mai vin si cu retete de post, asa, sa nu va suparati pe mine 🙂

Este prima data cand fac humus, varianta araba la fasolea batuta, mai rapida, daca folisiti naut fiert corservat.

Personal , prefer fasolea batuta, daca ar fi sa aleg intre cele doua.

Ne trebuie:

2 conserve de naut

4 catei de usturoi

2 lg de tahini – pasta de susan

(eu am pus 6 lg de ulei de susan pt ca nu am avut tahini)

3 lg ulei de masline

3-4 lg de iaurt cremos (optional)

1-2 lg zeama de lamaie

sare, piper

seminte de pin, sumac – pt ornat (optional)

Cum se face:

Simplu de tot. Scurgem nautul de apa (pastram lichidul deocamdata).

IMG_3054_1

Punem nautul intr-un robot de bucatarie, adaugam usturoiul feliat, sare, piper, uleiul de masline si cel de susan, 3-4 lg din lichidul in care a fost nautul, iaurtul (optional, eu am pus iaurt si am renuntat la zeama de lamaie)

si mixam bine pana obtinem o pasta fina si omogena.

Untitled-1

Daca este prea vascos, mai adaugati cateva lg din lichidul de la naut pana obtineti consistenta dorita.

Punem intr-un bol, turnam deasupra putin ulei de masline si ornam cu putin sumac si seminte de pin (optional).

Sevim cu paine naan daca avem.

Enojoy!

humus 1

Revin cu reteta pentru naan cat de curand, sunt niste painici delicioase.

Concluzii: Personal, prefer fasolea batuta. E drept ca humusul se face mai rapid daca avem naut fiert la conserva. Dar la fel de adevarat este ca gasim si fasole alba fiarta la conserva, deci… fiecare dupa preferinte 🙂

Il puteti servi si cu lipie arabeasca, daca nu aveti naan.

Rupeti fasii din naan/lipie si luati cu ele humusul din bol. E muuult mai gustos asa decat mancat cu furculita :))