Este post, asa ca vin cu idei rapide si la indemana – hummus cu masline verzi. Daca va plac maslinele verzi,

aceasta reteta este special pentru voi.

Eu nu sunt mare amatoare de masline verzi (le prefer pe cele negre), insa mi-a placut tare mult hummusul asta.

Gasiti si alte retete de hummus pe blog, pentru toate gusturile.

Ne trebuie:

o conserva de naut Sun Food (240 g naut scurs)

200-250 g masline verzi fara samburi

cca 50 ml ulei

2 catei de usturoi

2 lingurite de tahini – pasta de susan (o puteti omite daca nu aveti)

sare, piper

Am folosit nautul de la Sun Food, care este de o calitate foarte buna si pe care il am mereu la indemana.

Cum se face:

Simplu de tot, punem toate ingrededientele in robotul de bucatarie cu lama in S si mixam pana cand obtinem

o pasta omogena (nautul in prealabil l-am scurs bine).

Daca aveti masline cu umpluturi diverse, cu ajutorul unei scobitori, recomand sa scoateti umplutura, pentru a nu afecta gustul final.

Am mancat pe felii de paine wassa (tip: daca lasati feliile de wasa unse cu hummus peste noapte, intr-o caserola acoperita, in frigider,

a doua zi feliile se inmoaie si sunt mai delicioase!). Sau va puteti face singuri wassa de casa.

Ah, si am presarat niste fulgi chilli deasupra, pe principiul “nici o masa fara chilli” :))

Bun tare!

Enjoy!