Este post, asa ca vin cu idei rapide si la indemana – hummus cu masline verzi. Daca va plac maslinele verzi,
aceasta reteta este special pentru voi.
Eu nu sunt mare amatoare de masline verzi (le prefer pe cele negre), insa mi-a placut tare mult hummusul asta.
Gasiti si alte retete de hummus pe blog, pentru toate gusturile.
Ne trebuie:
o conserva de naut Sun Food (240 g naut scurs)
200-250 g masline verzi fara samburi
cca 50 ml ulei
2 catei de usturoi
2 lingurite de tahini – pasta de susan (o puteti omite daca nu aveti)
sare, piper
Am folosit nautul de la Sun Food, care este de o calitate foarte buna si pe care il am mereu la indemana.
Cum se face:
Simplu de tot, punem toate ingrededientele in robotul de bucatarie cu lama in S si mixam pana cand obtinem
o pasta omogena (nautul in prealabil l-am scurs bine).
Daca aveti masline cu umpluturi diverse, cu ajutorul unei scobitori, recomand sa scoateti umplutura, pentru a nu afecta gustul final.
Am mancat pe felii de paine wassa (tip: daca lasati feliile de wasa unse cu hummus peste noapte, intr-o caserola acoperita, in frigider,
a doua zi feliile se inmoaie si sunt mai delicioase!). Sau va puteti face singuri wassa de casa.
Ah, si am presarat niste fulgi chilli deasupra, pe principiul “nici o masa fara chilli” :))
Bun tare!
Enjoy!
A iesit delicios hummusul, l-am preparat cu tahini. Multumesc mult!
Cristina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Hummus este dragostea mea! Am încercat atât de multe rețete diferite, dar nu am avut nici un hummus cu măsline, este o idee foarte bună. Mulțumesc pentru această rețetă sănătoasă, o voi încerca săptămâna asta sigur.
Noua ne-a placut mult 🙂