Si astazi tot o reteta de la mama avem in meniu. Putin impropriu spus gogosi, insa fiind dulci,
nu le puteam spune chiftelute. Asa ca le spunem gogosi, si-s taaaare bune, parol!
Ne trebuie:
2 dovlecei potriviti
4-5 lg de zahar
2 oua
7-8 lg faina
1/2 lgt sare
vanilie
ulei pt prajit
cca 50-80 g telemea oaie (optional)
Cum se fac:
Se dau dovleceii prin razatoarea mare, se sareaza si ii lasam cca 20-30 minute sa isi lase apa.
Stoarcem bine dovleceii de apa pe care au lasat-o si ii amestecam cu cele 2 oua, zaharul, faina, vanilia.
Eu am impartit cantitatea in 2, iar in jumatate am pus branza sfaramata (rasa), nestiind cum o sa imi placa mai mult.
Si.. surpriza mai mult mi-au placut cele cu branza.
Asa ca daca vreti, va recomand sa adaugati branza in toata cantitatea (sau deloc, cum preferati).
Revenim. Punem cam 1 deget de ulei la incins intr-o tigaie.
Luam din amestecul de dovlecei cate o lingura zdravana (chiar 2) si punem in uleiul bine incins.
Nivelam cu dosul lingurii sa obtinem cat de cat o forma rotunda si destul de plata pentru a nu ramane cruda in mijloc.
Prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe prosoape de hartie absorbante.
Buuune rau!
Enjoy!
Arata super apetisant!
Demential arata!! iar branza aia isi merita toate laudele!! si mie imi plac mai mult cu branza!
Telemea de oaie, dovlecei, zahar si vanilie?!? Hmmmm… Cam mult pt gustul meu! Nu pot intelege, oricata deschidere culinara as avea, cum se potriveste o telemea de oaie cu zahar si vanilie. Dar cum gusturile nu se discuta, imi spun si eu parerea si atat.:) Eu fac ceva similar, dar cu mere razuite, scortisoara, zahar. Ana
Ana, exista fireste si varianta fara branza daca combinatia cu branza e prea ciudata pentru tine :)Personal nu dau inapoi de la a incerca combinatii noi, dar e adevarat ca sunt multe persoane reticente. Poate totusi ar trebui sa incerci, pe cele simple sau chiar si cateva cu branza, poti avea o surpriza. 🙂
Cristina, Anto, va pup! Multumesc pt vizita! 🙂
nu am incercat inca varianta aceasta dulce , insa ma provoaca orice combinatie si nu pot spune nu pana nu incerc 😉 … sigur voi incerca aceasta varianta !!!! …ms Edit’h!!!
ooooauuuu..ce faine..nu am gustat niciodata! uite eu tocmai am incercat varianta de chiftelute din dovlecel! abia le-am postat! 🙂
Si eu fac des si ne plac mult. Dar deobicei vara…
Pupici
Vai ce bune sunt gogosile din dovlecei, Edith! Am incercat varianta ta cu zahar si telemea si au un gust extraordinar, mi-au placut mult! Foarte buna ideea ta, eu am mancat doar chiftelute normale sarate cu dovlecel ras, oua, faina, dar reteta asta e super!Tare bune, zau asa… Nu te mai opresti, sunt periculos de bune…Weekend frumos iti doresc!
Laura, ma bucur tare ca ti-au placut! 🙂
Si noua ne plac mult si daa, nu te mai poti opri din mancat :))
O saptamana frumoasa! 🙂
Doar ce am facut(varianta fara branza). Recomand! 😘😘😘😘
Adriana, ma bucur ca ti-au placut. Sunt taare bune si cu branza. 🙂