gogosi din dovlecei

Si astazi tot o reteta de la mama avem in meniu. Putin impropriu spus gogosi, insa fiind dulci,

nu le puteam spune chiftelute. Asa ca le spunem gogosi, si-s taaaare bune, parol! Smile

Ne trebuie:

2 dovlecei potriviti

4-5 lg de zahar

2 oua

7-8 lg faina

1/2 lgt sare

vanilie

ulei pt prajit

cca 50-80 g telemea oaie (optional)

Cum se fac:

Se dau dovleceii prin razatoarea mare, se sareaza si ii lasam cca 20-30 minute sa isi lase apa.

Stoarcem bine dovleceii de apa pe care au lasat-o si ii amestecam cu cele 2 oua, zaharul, faina, vanilia.

Eu am impartit cantitatea in 2, iar in jumatate am pus branza sfaramata (rasa), nestiind cum o sa imi placa mai mult.

Si.. surpriza mai mult mi-au placut cele cu branza. Smile

Asa ca daca vreti, va recomand sa adaugati branza in toata cantitatea (sau deloc, cum preferati).

Revenim. Punem cam 1 deget de ulei la incins intr-o tigaie.

Luam din amestecul de dovlecei cate o lingura zdravana (chiar 2) si punem in uleiul bine incins.

Nivelam cu dosul lingurii sa obtinem cat de cat o forma rotunda si destul de plata pentru a nu ramane cruda in mijloc.

Untitled-2

Prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe prosoape de hartie absorbante.

Buuune rau!

Enjoy!

gogosi din dovlecei 1