Nu stiu voi cum sunteti, dar mie imi plac mult gogosile. Astazi avem o reteta rapida,
fara drojdie si dospit, speciala pentru atunci cand nu avem prea mult timp
la dispozitie sau daca nu vrem sa “avem de-a face” cu aluaturi dospite.
Daca vreti o varianta de gogosi mai light, coapte la cuptor, o gasiti aici: gogosi coapte cu branza.
Ne trebuie:
250 g iaurt
1 ou
280 g faina
3 lg zahar
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
vanile
coaja de la 1/2 lamaie
ulei de palmier (pentru prajit)
– cantitati pt cca 20 bucati –
Cum se fac:
Iaurtul se amesteca cu zaharul, oul, vanilia, sarea si coaja de lamaie.
Se pune apoi peste acest amestec faina amestecata cu praful de copt
si se amesteca pana cand aluatul devine pufos. Daca aluatul este prea tare, mai adaugati
putin iaurt, daca este foarte moale, mai adaugati faina (eu am mai pus 1 lg de faina in plus).
Aluatul este unul mai moale decat coca obtinuta prin dospire.
Punem uleiul la incins in strat de 2-3 degete, cand este incins punem din aluat, gogosile la prajit.
Eu am folosit cupa de inghetata pentru operatiunea asta. A mers de minune.
Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot pe hartie absorbanta,
si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Bune si rapide!
Enjoy!
Doamneeee,ce pofta mi-ai facut! Ce bine arata!! Nu am facut gogosi pana acum, datr vazand cat de usor se fac astea, cu siguranta maine vom manca gogosi 😛 Merci! Un weekend frumos iti doresc!
Emi
Weekend frumos si tie! Sper sa-ti placa 🙂
sa stii ca ma gandeam sa fac niste gogosi….numai ca am renuntat fiindca nu stiu sa framant.deseara este musai sa le fac.o sa imi incant familia.felicitarile mele!
Emilia, sper ca v-au placut 🙂
Bune rau!!! Ce coincidenta: si eu am facut azi gogosi! 🙂
Eu le-am facut acum muulte luni, insa nu am apucat sa le postez. Insa gogosile sunt bine venite oricand 🙂
Chiar ca aveam pofta de ceva cocături: plăcintă, gogoşi, minciunele….La cîte de uşor se fac nu mai stau pe gânduri. Mersi!
Cu placere, sper sa-ti placa 🙂
Oare ies la fel de pufoase si daca le pun la cuptor? As evita partea cu prajitul..
Aluatul este moale, nu va sta in forma rotunda daca le pui in tava pe hartie de copt.. Poti icnerca sa le pui in tava de muffins, si sa folosesti hartii. Nu garantez pentru rezultat, pt ca nu am incercat 🙂
aam facut si nu au iesit asa pufoase
nu sunt la fel de pufoase ca cele cu drojdie, este adevarat…
oh, ce frumoase sunt! Te puuup
De cand nu am mai servit gogosi, iar ale tale arata atat de bine…Bravo!
Sunt moi, pufoase sau ies uscate? Nush… eu am un maaaare talent sa le fac tari de iti rupi dintii… ori retetele mele nu’s bune, ori eu n-am mana la gogosele 🙁 mi-e si teama sa incerc 😀
nu sunt la fel de pufoase ca cele cu drojdie, insa in niciun caz nu ies tari 😀
Le-am facut de 2 ori – si ieri si azi! Multumesc frumos! tare repede se fac. Si eu fugeam pana acum de gogosi, pentru ca se fac greu.. 😀
Delicioase si pufoase!!si eu fac asa foarte des mai ales cand e frig afara!!
Buna,
am facut gogosile si mi-au ramas crude in interior. Care este secretul la coacere ? se incinge uleiul si apoi se da la moderat, sau ?? erau destul de negre cand le-am scos …dar in mijloc crude 🙁
Multumesc.
Oricum focul nu trebuie sa fie mare.. Banuiesc ca nici cand prajesti cartofii nu lasi focul mare 🙂
Posibil sa fi fols focul prea mare, sau mai trebuia putina faina in plus.. Nu stiu exact ce s-a intamplat.
Crezi ca un incepator (adica eu) s-ar descurca sa faca asa ceva, si chiar sa iasa bine?
de ce nu? Nu poti afla decat daca incerci 🙂 Bafta!
Nu arata deloc ca fiind cu iaurt, deci e musai sa le incerc, motiv pentru care astfel de postari sunt mai mult curioase, cauta sa te faca sa gusti, altfel nu le pot vedea a fi.
Edith, tocmai am facut reteta ta de gogosi cu iaurt. am scapat putin cam multa esenta de vanilie, dar asta le-a facut si mai bune! sunt chiar pufoase si deloc tari, exact combinatia perfecta! sa avem pofta, zic! 🙂
Georgiana, ma bucur ca ti-au iesit pufoase si ti-au placut 🙂 Sa va fie de bine 😉
Multumim! 🙂
Este pima oara cand imi ies gogosile.Am facut tot felul de prajituri si torturi dar gogosile imi ieseau cataroi. Au iesit super pufoase!!!E drept am pus 400g iaurt dar sunt delicioaseeeeeeeeeee!!!
Ma bucur tare ca ti-au iesit pufoase si ti-au placut 🙂
Ale mele nu au fost asa pufoase, poate cantitatea de iaurt mai mare este secretul. 🙂 Eu asa am luat reteta de la mama…
Ce nu-mi place la gogosii acestia este ca absorb prea mult ulei, Asa va ies si voua? In rest sunt delicioase 🙂
Anexandra, gogosile in general absorb ulei. Poate astea putin mai mult, desi nu mi s-a parut.. 🙂
e ca aluatul de gauffre doar ca in loc de aparat se pun in ulei
oare cu bicarbonat cum ies? nu cresc mai mult,, ca papanasii?
Nu am incercat cu bicarbonat si nici gauffre n-am facut, deci nu stiu cum este aluatul.. 🙂