Cui ii plac fursecurile fragede ce se topesc in gura si care mai sunt si frumusele foc, mana sus! 🙂
Recunosc cu mana pe inima ca nu prea ma mai puteam opri din mancat aceste fursecuri cu cirese.
De aceea va recomand musai, musai sa le incercati.
Ne trebuie:
200 g unt la temp. camerei
60 g zahar pudra
190 g faina
vanilie
un praf de sare
cirese maraschino (confiate)
– cantitati pt cca 24 bucati –
Cum se fac:
Untul trebuie musai scos de lsa frigider cu 40-60 de minute inainte, pentru a fi f moale.
Mixam untul cu sare, zahar si vanilie 1-2 minute. Adaugam faina si omogenizam bine.
Punem compozitia obtinuta intr-un sac a poche la care am atasat un varf in stea si formam biscuitii pe hartie de copt,
in forma rotunda. Nu ii faceti prea mari si lasati spatiu intre ei cate 4-5 cm pentru ca se vor lati.
Punem in mijlocul fiecarui furseccate 1/2 de cireasa confiata. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 13-15 minute.
Le lasam sa se raceasca in tava pentru 5 minute (pentru ca vor fi usor moi), apoi ii scoatem cu
ajutorul unei palete si le punem pe un gratar sa se raceasca.
Buuuni de tot, fragezi si deliciosi!
Enjoy!
Nota: Folsoiti o presa pentru fursecuri daca aveti. Va fi mult mai usor.
Daca nu aveti, folositi un poche din panza si nu din plastic. Aluatul este destul de dens si este nevoie de un sac rezistent.
Eu am avut unul din plastic si datorita presiunii a iesit varful din el. Asa ca am fost nevoita sa
adaug 2-3 lg de lapte in compozitie sa o fac usor mai subtire.
——————————————————————————————————–
Cu totii avem zile mai aglomerate in care nu avem timp sa gatim.
Asa ca va dau o idee mereu la indemana.
Daca ti-e foame si nu ai timp sa gatesti, o idee la indemana este site-ul foodpanda.ro unde poti alege meniul
in functie de restaurant sau de specific.
Ador fursecurile pregatite in casa fie ca sunt moi, crocante…
Vaaai, cat sunt de frumoase! Cred ca si delicioase. 🙂
Daca gasesc cirese cand ies de la servici le incerc maine!!
Le-am incercat astazi. Atat, atat, dar ataaat de buneee.
Iti multumesc pentru reteta!!
PS. Am avut un sac de panza siliconata (bine ca ai spus in reteta ca era inghesuit pe acolo). De obicei ornez cu frisca sau ganache si folosesc sac a poche de plastic…
Ionela, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂 Asa este, sac a poche-ul din platic nu e bun in cazul asta, am constatat pe pielea mea :))
Te mai astept!