fursecuri-cu-ciocolata-b

Este perioada biscuitilor si fursecurilor, imi este tare drag sa coc in perioada asta.

Sa miroasa in casa a vanilie si a biscuiti proaspat scosi din cuptor.

Astazi, biscuiti cu ciocolata, fragezi, deloc greu de facut, cu putine ingrediente. Ca sa nu mai spun ca sunt si frumusei 🙂

Pentru alte retete puteti vizita sectiunea de fursecuri si bomboane, deserturi festive

dar si aperitive festive.

Ne trebuie:

230 g unt 80% grasime (la temperatura camerei)

170 g zahar

vanilie

1 ou

380 g faina

1lingurita praf de copt

un varf de cutit de sare

Pentru ornat:

100 g ciocolata neagra

bilute de zahar colorate (optional)

– cantitati pentru cca 45 bucati –

Cum se fac:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.

Intr-un alt bol, mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul adaugat treptat

(eu mixez intai putin untul simplu si apoi adaug treptat zaharul) si vanilia.

Mixam la viteza mare timp de cca 1 minut, adaugam oul si continuam sa mixam pana la omogenizare.

Adaugam treptat faina amestecata in prealabil mai sus (schimbam paleta de la mixer cu cea pentru framantat).

Omogenizam bine cu mana compozitia, si punem aluatul pe o folie de plastic, il aplatizam

si il dam la rece pentru cca 30 minute.

Pe o suprafata usor infainata, intindem o foaie groasa de cca 4-5 mm si decupam formele dorite.

Daca aluatul se inmoaie, il mai aplatizam si il dam la rece inca 10-15 minute.

Coacem fursecurile, pe hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 8-10 minute.

Vor fi usor moi imediat dupa coacere, dar se vor intari. Le lasam in tava 5 minute, apoi le transferam pe un gratar.

fursecuri-neornate

Dupa ce se racesc complet (de preferat dupa cateva ore) le ornam cu ciocolata. Eu am folosit ciocolata neagra cu cafea.

Puteti folosi orice sortiment va place. Daca folositi ciocolata cu lapte, posibil sa iasa ceva mai dulci,

asa ca puteti scadea putin cantitatea de zahar folosita in compozitie.

Topim ciocolata cu o lingurita de ulei la bain-marie si inmuiem fiecare fursec in ciocolata,

il punem pe hartie de copt si presaram deasupra decoratiunile de szahar colorate.

Le alsam la rece (10-15 minute afara sunt suficiente, sau 5 minute la frigider).

Le depozitam in cutii acoperite si le putem pastra timp de mai multe zile.

Am facut si un filmulet, rezumat al retetei. Sper sa va ajute 🙂

Daca v-a placut, va astept si pe canalul de youtube Edith’s Kitchen.

fursecuri-cu-ciocolata-3

Fragezi si buni!

fursecuri-cu-ciocolata-2

Enjoy!

fursecuri-cu-ciocolata-1